SFP ile fiber internet için router önerisi

Bütçe
60000tl

Atalante

Uzman
Merhaba,

Recep Bey'in yaptığı son video sonrasında SFP destekli router arayışına girdim.

Şu an iki seçenek arasındayım. Bunlardan biri videoda da kullanılan ASUS RT-BE88U model router. Fakat 6GHz desteğinin olmaması fiyatını hak etmesini engelliyor bence. İkinci seçenek TP-Link Archer BE800 modeli. Bunda da aynı şekilde SFP desteği var ve 6GHz de destekliyor. Sizce hangisinden ilerleyerek yapıyı kurmak mantıklı olur.

Tüm bu routerların yanına mesh için ikinci bir router alacağım. Asus tarafından ilerlersem, oyun da oynadığım için ROG Rapture GT-BE19000 modeli düşünüyorum. TP-Link tarafında archer B800 den ikinci bir tane alabilirim.

Hangi yapıdan ilerlemek daha mantıklı olacaktır yorumlarınınız bekliyorum.

@Majdev Keenetic kullanmıştı ama hangi modelini kullandı bilmiyorum açıkçası. SFP'li bir Keenetic de olabilir.

Her halükarda customfw desteği olanlara ben daha iyi bakıyorum. OpenWrt veya merlin olabilir bu.

Anladım. Mevcutta Keenetic giga modelini evimde kullanıyorum. SFP desteği de var. Şimdilik SFP geldiğinde onunla denemeleri yapıp ardından customFW desteklediği için ASUS modellerini değerlendireceğim.

Merhaba Keenetic Giga, Peak veya Hero kullanabilirsiniz fakat unutmayın ki bunlarla hız sınırını aşamazsınız çünkü hepsinin LAN portları 1GE destekliyor sadece. Rehberde kullandığım ise Keenetic Giga.

Merhaba Keenetic Giga, Peak veya Hero kullanabilirsiniz fakat unutmayın ki bunlarla hız sınırını aşamazsınız çünkü hepsinin LAN portları 1GE destekliyor sadece. Rehberde kullandığım ise Keenetic Giga.

Keenetic markasının yeni çıkarmış olduğu bir modem var "Keenetic Hero AX3000 Wi-Fi Mesh Fiber Router, Dual Core Arm (Cpu), 4x1Gbit/s, 1x2.5Gbit/s, 1xSFP Combo, USB.2.0, USB.3.0 KN-1012"

1x2.5Gbit/s portu mevcut bu model olurmu

Keenetic markasının yeni çıkarmış olduğu bir modem var "Keenetic Hero AX3000 Wi-Fi Mesh Fiber Router, Dual Core Arm (Cpu), 4x1Gbit/s, 1x2.5Gbit/s, 1xSFP Combo, USB.2.0, USB.3.0 KN-1012"

1x2.5Gbit/s portu mevcut bu model olurmu
Bu üründen bahsediyordum bende fakat anlamadım ürünu SFP portu ile LAN portu ayrı ayrı 2.5 Gbps mi bilmiyorum. Sanki sadece SFP portu 2.5 Gbps destekliyor. İlk çıktığında sayfada detaylı bilgi yoktu.

Bu üründen bahsediyordum bende fakat anlamadım ürünu SFP portu ile LAN portu ayrı ayrı 2.5 Gbps mi bilmiyorum. Sanki sadece SFP portu 2.5 Gbps destekliyor. İlk çıktığında sayfada detaylı bilgi yoktu.

gördüğüm ve yazdıkları kadarıyla 4x 1gbit - 1x 2.5gbit ethernet + sfp portu olduğu belirtiliyor, siz benden daha bilgilisiniz rica etsem sayfasını inceyebilirseniz bende superonline mevcut bu cihaz ile bende sizin yöntemi yapmak istiyorum uygunsa bu modemi almak istiyorum, ( 4 x 1 Gbit/s, 1 x 2.5 Gbit/s Combo RJ-45/SFP ) Ürün Linki

gördüğüm ve yazdıkları kadarıyla 4x 1gbit - 1x 2.5gbit ethernet + sfp portu olduğu belirtiliyor, siz benden daha bilgilisiniz rica etsem sayfasını inceyebilirseniz bende superonline mevcut bu cihaz ile bende sizin yöntemi yapmak istiyorum uygunsa bu modemi almak istiyorum, ( 4 x 1 Gbit/s, 1 x 2.5 Gbit/s Combo RJ-45/SFP ) Ürün Linki
@13257 hocam siz galiba satış yapıyorsunuz alışveriş sitesinde gördüm isminizi. Son çıka. Hero modelindeki kırmızı LAN portu ile SFP portu bağımsız olarak ayrı ayrı 2.5 Gbps hızlarda çalışıyor mu?

@13257 hocam siz galiba satış yapıyorsunuz alışveriş sitesinde gördüm isminizi. Son çıka. Hero modelindeki kırmızı LAN portu ile SFP portu bağımsız olarak ayrı ayrı 2.5 Gbps hızlarda çalışıyor mu?
@13257 hocam cevap verene kadarlık bende keenetic türkiye destek kaydı oluşturdum, eğer verebiliyorsa bu ürün ile sizin projeyi hayata geçirebiliriz diye düşünüyorum fakat superonline acaba ne kadar hıza çıkabilir

Hayır. Combo port.

1740451554731.webp

SFP ve ethernet aynı anda link olduğunu varsayarsak SFP'yi kullanır. SFP öncelikli oluyor.

SFP'den girdiğini ethernetten dağıtamaz özetle.

SFP'den gelen 2.5G anlaşmada gigabit port çıkışında 940 ile kalır. total de 1300mbps olur mesela.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt