SteelSeries Arctis Nova 5 mikrofon sesi gelmiyor. SteelSeries yazılımını kurdum, yine de mikrofon sesi gelmiyor. Çok şey denedim, mikrofon kapalı da değil.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:
1.
Bağlantıyı Kontrol Edin:
- Mikrofonun takılı olduğu bağlantıyı kontrol edin. Eğer USB ile bağlıysa, farklı bir USB portuna takmayı deneyin.
2.
Aygıt Yöneticisi Kontrolü:
- Windows'ta "Aygıt Yöneticisi"ni açın (Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Aygıt Yöneticisi"ni seçin).
- "Ses, video ve oyun denetleyicileri" bölümünü genişletin.
- Arctis Nova 5 mikrofonu görünüyorsa, üzerine sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
3.
Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- "Ayarlar"ı açın (Başlat menüsü > Ayarlar).
- "Sistem" > "Ses" bölümüne gidin.
- "Giriş" kısmında, mikrofon olarak Arctis Nova 5 seçili mi kontrol edin. Eğer değilse, doğru mikrofonu seçin.
4.
Mikrofonun Ses Seviyesini Ayarlayın:
- Ses ayarları sayfasında, Arctis Nova 5 mikrofonu seçili iken "Aygıt özellikleri"ne gidin.
- "Ses seviyesini" kontrol edin ve yeterince yüksek olduğundan emin olun.
5.
SteelSeries Yazılımı Kontrolü:
- SteelSeries GG uygulamasını açın.
- Aygıtlar bölümünden Arctis Nova 5 mikrofon ayarlarını kontrol edin, mikrofonun sessizde olmadığından emin olun.
6.
Windows Ses Sorun Gidericisini Kullanın:
- "Ayarlar" > "Güncelleştirme ve Güvenlik" > "Sorun Gider" kısmına gidin.
- "Ek sorun gidericiler" altında "Ses kaynağı"nı seçerek çalıştırın.
7.
Yeniden Başlatmayı Deneyin:
- Tüm bu ayarları kontrol ettikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Eğer yukarıdaki adımları takip ettikten sonra sorun hala çözülmediyse, detaylı teknik bilgi sağlarsanız daha fazla yardımcı olabilirim. Örneğin, bilgisayar işletim sistemi sürümünüz veya diğer ses aygıtlarına ilişkin bilgiler yararlı olabilir.