Superonline ana modem değişikliği mümkün mü?

mortalx

Çalışkan
Arkadaşlar 1000 Mbit fiber internetim var. Hız konusunda bir problemim yok fakat 4-5 aydır ara ara kesintiler arttıktan sonra hiçbir oyunu oynayamaz oldum. 1000 Mbit internet ile hiçbir oyunu oynayamıyorum her oyunda ping çıkıyor veya farklı sorunlar oluşuyor. Hepsinin ortak noktasının internet bağlantısı ile alakalı olduğunu anladım internetteki araştırmalarım sonucunda sorunun servis sağlayıcısı olduğunu öğrendim. Şu an mevcut internetimi değiştiremeyeceğim için modemimi değiştirmeyi denemek istiyorum. TP-Link marka router aldım ancak arada GPON cihazı olmadığı için bağlantı yapamıyorum. Yeni aldığım modemi ana modem olarak kullanma şansım var mı varsa nasıl yapabilirim?

Harici GPON yoksa farklı bir router kullanamazsınız. Bunu şu an aşmanın yolu yok maalesef. Dışarıdan GPON temin edip klonlama şansınız da yok diye biliyorum.

Anladığım kadarıyla modeminizde harici GPON ONT yerine dahili ONT var? Yani fiber kablo direkt modeme giriyor? Bu durumda evet, modemi direkt değiştirmeniz mümkün değil. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam köprü modu ayarı kilitli.

Ama yukarıdaki arkadaşın dediğinin aksine eğer dahili ONT'li modem verdilerse size, yani HG8245X6-10 gibi bir cihaz verdiler ise halen ümit var. Harici veya dahili ONT olmasının bir farkı yok. HG8245X6-10 arayüzünde klonlanması gereken ONT bilgileri mevcut.

Tek farkı biraz daha masraflı. Hem SFP portu olan modem, hem de GPON SFP modülü lazım. Böylece komple kendi bağımsız sistemini kurabilirsin.

Kendimden biliyorum, bana da dahili ONT'li modem verdiler. Şimdi ise kendi cihazımı kullanıyorum.

Recep Baltaş'ın bu videosunu izlemeni tavsiye ederim.

Keenetic Hero GPON SFP+ ONT Rehberi

Ama yukarıdaki arkadaşın dediğinin aksine
Anladığım kadarıyla modeminizde harici GPON ONT yerine dahili ONT var? Yani fiber kablo direkt modeme giriyor? Bu durumda evet, modemi direkt değiştirmeniz mümkün değil. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam köprü modu ayarı kilitli.

Ama yukarıdaki arkadaşın dediğinin aksine eğer dahili ONT'li modem verdilerse size, yani HG8245X6-10 gibi bir cihaz verdiler ise halen ümit var. Harici veya dahili ONT olmasının bir farkı yok. HG8245X6-10 arayüzünde klonlanması gereken ONT bilgileri mevcut.

Tek farkı biraz daha masraflı. Hem SFP portu olan modem, hem de GPON SFP modülü lazım. Böylece komple kendi bağımsız sistemini kurabilirsin.

Kendimden biliyorum, bana da dahili ONT'li modem verdiler. Şimdi ise kendi cihazımı kullanıyorum.

Şu an aktif kullandığım modem Huawei-HG-8245x6 bir umut var yani değil mi?

Elimde bir adet eski aboneliğimden kalma gpon cihazı var. Bunu kullanabilme imkanım var mı peki?

Son düzenleme:
Şu an aktif kullandığım modem Huawei-HG-8245x6 bir umut var yani değil mi?
Evet hocam aynısını ben yaptım. 1000 Mbps paket ile o modem vardı. Ayrı GPON ONT yoktu.

Keenetic Hero router ve Huawei MA5671A GPON SFP modülü aldım. Optik kabloyu SFP modülüne bağlıyorsun, modülü ise router'a. Kurulum sonrası her şey tamam. Onların verdiği modemi ise kutusuna geri koydum. Hatta burada maceramı paylaştım.

Kesinlikle o videoyu izle derim.

Evet hocam aynısını ben yaptım. 1000 Mbps paket ile o modem vardı. Ayrı GPON ONT yoktu.

Keenetic Hero router ve Huawei MA5671A GPON SFP modülü aldım. Optik kabloyu SFP modülüne bağlıyorsun, modülü ise router'a. Kurulum sonrası her şey tamam. Onların verdiği modemi ise kutusuna geri koydum. Hatta burada maceramı paylaştım.

Kesinlikle o videoyu izle derim.
Bakacağım hocam çok teşekkür ederim. Peki bir soru daha sormak istiyorum. Elimde bir adet gpon cihazı var bunu kullanarak yapabilir miyim?

Bakacağım hocam çok teşekkür ederim. Peki bir soru daha sormak istiyorum. Elimde bir adet gpon cihazı var bunu kullanarak yapabilir miyim?
Denemekten zarar gelmez. Eğer GPON çalışırsa GPON'dan kendi alacağın modemin WAN girişine bağlantı yaparsın, sonra sadece PPPoE, VLAN ve MAC girerek çalıştırabilirsin.

Ama yüksek ihtimal çalışmayacak. Çünkü GPON ONT bilgileri kullanıcıya özel. Yani bu takacağın GPON ONT muhtemelen binadaki OLT ile başarılı bağlantı kuramayacak.

Denemekten zarar gelmez. Eğer GPON çalışırsa GPON'dan kendi alacağın modemin WAN girişine bağlantı yaparsın, sonra sadece PPPoE, VLAN ve MAC girerek çalıştırabilirsin.

Ama yüksek ihtimal çalışmayacak. Çünkü GPON ONT bilgileri kullanıcıya özel. Yani bu takacağın GPON ONT muhtemelen binadaki OLT ile başarılı bağlantı kuramayacak.
Satın aldığınız yerin bağlantısını gönderme şansınız var mıdır?

Elimde bulunan eski gpon cihazı ile bağlantıyı yapabildim fakat bu durumda tvplus çalışmıyorum bunun için bir çözüm öneriniz var mıdır?

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt