Türk Telekom hız yükseldikten sonra sürekli kopma ve upload hızı düşüklüğü sorunu

Hakan Yusuf

Uzman
Makaleler
5
Yer
Kocaeli
İnternette normalce gezinirken birden sanki internet gelmiyormuş gibi oluyor. Siteler sürekli yüklenmede kalıyor. Ve bu modemi yeniden başlat yaptıktan 10-15 dakika sonra başlıyor. Ama hızda problem yok VDSL altyapıda 35 hız paketinin 33 Mbps hızını alabiliyoruz ama upload hızına gelirsek yan komşuya 9 upload geliyor. Bana gelen upload 2.5-3Mbps civarı. Müşteri hizmetlerini aradık. Kontrolleri sağladığını ve altyapıda ve modemde sorun gözükmediğini ve eğer arıza devam ediyorsa destek ekiplerini çağırmamız gerektiğini söyledi. Biz de mecburen tamam deyip kapatmak zorunda kaldık. Hız konusunda ise bize 35 MB pakette 3 Mbps hızın normal olduğunu söyledi. Modemi yeniden başlattım fabrika ayarlarına döndürdüm bana mısın demedi. Farklı cihazlardan giriş yapmayı da denedim yine yok. Ama modem ışıklarında bir problem gözükmüyor. Bu sorun varken DSL internet ve 2.4 ve 5GHz ışıkları yanıyor yeşil şekilde. Kullandığım modem Türk Telekom ZTE zhn H16a v2.0.

Sizce Türk Telekom ekiplerini çağırmalı mıyım? Bir de hız yükselttikten sonra evin içine giren DSL kabloyu değiştirmedik onunla alakalı olabilir mi? Eve gelen kablo 2 uçlu yani normal ADSL kablosu. Mavi ve beyaz kablo geçiyor içinden diğer renkler yok. Olsa da ikisi kullanılır diye biliyorum ama VDSL söz konusu olunca uzmanlık alanım VDSL değil.
RJ11 ucunu da değiştirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ulunay hocam bilgilidir böyle konularda. Bakabilir. Hat değerleri isteyebilir veya modemin kalitesinden bahsedilir. ZTE'nin o modeminde bir arkadaşım benzer sorunu yaşıyor, hızları düşüyor onun.
1748683151904.webp

Geri
Yukarı Alt