Vivobook S15 laptop USB'den boot olmuyor

murdem

Üyecik
Arkadaşlar merhaba.

Cihazım, başlıkta da belirttiğim gibi ARM tabanlı Snapdragon Elite işlemcili notebook. Cihazımda ARM tabanlı Ubuntu ya da Windows kurmayı denedim, fakat önyükleme kısmına giremiyorum. Yani ESC tuşu ile boot ekranı açılıyor, USB sürücüsünü seçip enterladığımda, flash bellek belli bir süre çalışıp cihaz yeniden başlıyor. Tekrardan yüklü olan Windows açılıyor.

USB flaşı Rufus'un ARM tabanlı yazılımıyla denedim, olmadı. Ventoy'un ARM desteği var, onunla denedim, olmuyor. Windows 11'in ARM64 tabanlı sistemini indirip yazdım, yine olmadı. Başka flash bellek denedim, olmadı.

ASUS'un kendi sitesinde 1 GB civarında kurtarma ISO'sunu yükledim, çalışıyor fakat onunla bulut üzerinden Windows 11 kuruyor. SSD'ye müdahale ettirmiyor. Amacım Windows ile birlikte Linux kullanmak. Yardımcı olursanız memnun olurum. Secure Boot açıp kapattım, sonuç değişmedi. BIOS ekranında Boot Manager kısmında sıralı şekilde SSD görünmüyor, fakat BIOS'un başka yerinde SSD gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.

Cihazım, başlıkta da belirttiğim gibi ARM tabanlı Snapdragon Elite işlemcili notebook. Cihazımda ARM tabanlı Ubuntu'ya da Windows kurmayı denedim, fakat önyükleme kısmına giremiyorum. Yani ESC tuşu ile boot ekranı açılıyor, USB sürücüsünü seçip enterladığımda, flash bellek belli bir süre çalışıp cihaz yeniden başlıyor. Tekrardan yüklü olan Windows açılıyor. USB flaşı Rufus'un ARM tabanlı yazılımıyla denedim, olmadı. Ventoy'un ARM desteği var, onunla denedim, olmuyor. Windows 11'in ARM64 tabanlı sistemini indirip yazdım, yine olmadı. Başka flash bellek denedim, olmadı.

ASUS'un kendi sitesinde 1 GB civarında kurtarma ISO'sunu yükledim, çalışıyor fakat onunla bulut üzerinden Windows 11 kuruyor. SSD'ye müdahale ettirmiyor. Amacım Windows ile birlikte Linux kullanmak. Yardımcı olursanız memnun olurum. Secure Boot açıp kapattım, sonuç değişmedi. BIOS ekranında Boot Manager kısmında sıralı şekilde SSD görünmüyor, fakat BIOS'un başka yerinde SSD gözüküyor.
Fast Boot kapat
Secure Boot kapat Windows kuracaksan ve güç seçeneklerinden hızlı başlatı kapat.

Son düzenleme:
Şu anda benim çalıştığını bildiğim doğrudan dağıtım yok. Ubuntu'nun deneysel ARM laptop ISO'su var, ona bakabilirsin: https://discourse.ubuntu.com/t/ubuntu-24-10-concept-snapdragon-x-elite/48800 Techolay incelememizde X Plus'lu cihaz vardı ama ona kuramamıştım. Yoksa incelemeye ekleyecektim.
Ubuntunun sitesinde arm tabanlı linux var. Flash belleğe yazıyorum, açılışta boot menüsü geliyor fakat tıkladığımda tekrar bilgisayar yeniden başlıyor. Acaba linux tabanlı sitem yüklenmiyor mu deyip windows denedim oda olmadı.

Hocam secure boot ile fast bootu kapattım yine olmadı. akşam tekrardan denerim buna göre geri dönüş yaparım. Hızlı başlat nasıl kapatılır onu bilmiyorum.
Fast Boot kapat
Secure Boot kapat Windows kuracaksan ve güç seçeneklerinden hızlı başlatı kapat.

@murdem, benim attığım sürüm özellikle X Elite işlemciler için derlenmiş.

Hocam göndermiş olduğunuz iletiyi incelediğimde yüklemenin ardından cihazda USB'ler, kamera gibi çalışmayan önemli donanımlar mevcutmuş bu yüzden Linux kurma işini ileriki bir zaman öteledim. Fakat diyelim ki Windows'u sıfırdan kurmam gerekiyor o zaman nasıl yapacağım konusunda şu an için ASUS kurtarma ISO'su dışında bir tercihim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt