Windows 10 LTSC ISO Nereden İndirilir?

Darth_VaderTR

Çalışkan
Merhaba, bir gün sanaldan Windows 10 LTSC kurmayı planlıyorum ama ISO konusunda bu forum sitesi araştırdığımda çoğu "massgrave.dev" başlayan bağlantı sunuyorlar bu site güvenli mi? Ona göre indireceğim. Ve LTSC kullananlara merak amacıyla soruyorum bu sürümde memnun musunuz? Mesela bu sürüm 21H2 hani program veya yazılım çalıştırırken "Windows 10 ve ondan üzeri kullanınız" veya "Lütfen Windows 10 2004 ve ondan sonrası sürümü kullanınız" gibi uyumluluk sorunu oluyor mu? Yeni nesil donanımlarında driver sıkıntısı oluyor mu? Oyun performansı normal sürüme göre iyi yapıyor mu?

Bahsi geçen web sitesi Microsoft kaynaklarından dosya paylaşıyor. Şu anda Windows 10 cihazlarda bu kaynaktan indirdiğim dosyayı kullanmaktayım. Güvenebilirsiniz.

Dün kendilerinin terminal aracıyla Windows aktivasyonu yaptım, henüz problem yaşamadım. Reddit’te de sık sık önerildiğini gördüm.

Muhtemelen güvenilir ancak ISO indirirken ben tercih etmem. Windows 11 IoT LTSC var, kafadan random şirket sıkınca indirebiliyorsun ve yine bahsi geçen elemanların scriptiyle lisansı uzatabiliyorsun.

Aynı şekilde Windows 11 Enterprise ve Enterprise LTSC’yi de edinip lisansı uzatabiliyorsun.

IoT sürümü tost makinesinde bile çalışabiliyor, bomboş ve en hafifi.

Oyun performansı normal sürüme göre iyi yapıyor mu?
Modern orta şekerli bir işlemci ve yeterli RAM varsa kayda değer performans farkı göreceğini sanmıyorum. Bu Windows tam virüs ama optimizasyon konusunda oldukça iyi. Arkada çalışan zibilyon abidik gubidik servise vs. rağmen Linux’la pil ömrü konusunda çok rahat kapışıyor mesela.

O sürümde o gibi sorunlar yok proglamlar hepsi çalışıyor site güvenilir ben oradan yükledim kurdum.
Yani hocam sizde o sorunlar yok galiba çünkü konuda dediğim gibi LTSC 21H2 de ondan demim. peki hocam memnun musunuz? hani gereksiz özellikler yok direk windows'u kurulum yaptığınızda o başlat menüsündeki reklamsı özellikleri, sadece CMD'den MS store kurup sadece gerekli kurmak gibi.

Massgrave.dev ISO dosyalarını Microsoft sunucusundan alıyor. Yani güvenebilirsiniz. Ancak ben alternatif isterim diyorsanız şurayı kullanabilirsiniz.
Tamamdır hocam bunu da yedek olarak aldım.

Yani hocam sizde o sorunlar yok galiba çünkü konuda dediğim gibi LTSC 21H2 de ondan demim. Peki hocam memnun musunuz? Hani gereksiz özellikler yok direk Windows'u kurulum yaptığınızda o başlat menüsündeki reklamsı özellikleri, sadece CMD'den MS Store kurup sadece gerekli kurmak gibi.

Tamamdır hocam bunu da yedek olarak aldım.

Dual boot olarak kurmuştum reklam yok sade Store yüklemek kolay Xbox indir orada Microsoft Store var oradan yüklüyorsun normal Windows gereksizler arındırımış.

Dün kendilerinin terminal aracıyla Windows aktivasyonu yaptım, henüz problem yaşamadım. Reddit’te de sık sık önerildiğini gördüm.

Muhtemelen güvenilir ancak ISO indirirken ben tercih etmem. Windows 11 IoT LTSC var, kafadan random şirket sıkınca indirebiliyorsun ve yine bahsi geçen elemanların scriptiyle lisansı uzatabiliyorsun.

Aynı şekilde Windows 11 Enterprise ve Enterprise LTSC’yi de edinip lisansı uzatabiliyorsun.

IoT sürümü tost makinesinde bile çalışabiliyor, bomboş ve en hafifi.

Modern orta şekerli bir işlemci ve yeterli RAM varsa kayda değer performans farkı göreceğini sanmıyorum. Bu Windows tam virüs ama optimizasyon konusunda oldukça iyi. Arkada çalışan zibilyon abidik gubidik servise vs. rağmen Linux’la pil ömrü konusunda çok rahat kapışıyor mesela.
Donanımlarım:
CPU: INTEL Core I7-11800H (11.Nesil)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050TI Laptop GPU & INTEL UHD Graphics
RAM: 32GB
Depolama: 1TB M2 SSD
OS (şu anki): Windows 10 Pro 22H2 64-Bit

Hocam "tam virüs" derken yani tehlikeli mi? LTSC bilebildiğim kadarıyla normal Windows'la sık sık güncelleme olmuyor ama güvenlik güncelleştirmesi yapıyormuş (eğer bu yanlış bilgiyse bana bildirin bunu düzeltebilirsem düzeltmeyi ve cevabı silmeyi çalışırım.)

Dual boot olarak kurmuştum reklam yok sade Store yüklemek kolay Xbox indir orada Microsoft Store var oradan yüklüyorsun normal Windows gereksizler arındırımış.
Eğer bunu kurarsam o uygulamaları kurcam. Fotoğrafı Windows'un eski fotoğraf görüntüleyicisinden medya oynatıcı ise K lite codec pack vb. gibi oynatıcı programlardan kurarım çünkü windows'un kendi medya oynatıcısını hiç sevemedim orada 10sn geri ve 30sn ileri atlama var.

Donanımlarım:
CPU: Intel Core i7-11800H (11.nesil)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti laptop GPU & Intel UHD Graphics.
RAM: 32 GB.
Depolama: 1TB M.2 SSD.
OS (şu anki): Windows 10 Pro 22H2 64-bit

Hocam "tam virüs" derken yani tehlikeli mi? LTSC bilebildiğim kadarıyla normal Windows'la sık sık güncelleme olmuyor ama güvenlik güncelleştirmesi yapıyormuş (eğer bu yanlış bilgiyse bana bildirin bunu düzeltebilirsem düzeltmeyi ve cevabı silmeyi çalışırım.)

Eğer bunu kurarsam o uygulamaları kuracağım. Fotoğrafı Windows'un eski fotoğraf görüntüleyicisinden medya oynatıcı ise k Lite codec pack vb. gibi oynatıcı programlardan kurarım çünkü Windows'un kendi medya oynatıcısını hiç sevemedim orada 10sn geri ve 30sn ileri atlama var.

Store indirdiğinde oto onları indirebiliyorsun ben de 10 LTSC kullanıyorum sistemim iyi olmasına rağmen.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt