Windows 11 24H2'ye geçilir mi?

Makaleler
8
Merhaba arkadaşlar. Windows 11'in 24H2 sürümü artık yavaş yavaş final aşamaya geçmeye başladı. Yapı 26100'ün RTM olması planlandı ve nitekim RTM olarak da imzalandı. RTM olarak imzalandığını da 26100.2.ge_release_svc_oem yapısının yayınlanmasıyla anlayabiliyoruz. ge_release_svc_oem yapıları sadece RTM olarak imzalanmış bir ana yapının üzerine OEM'lere gönderilmesi için derlenmiş yapılardır.

Peki sizce Windows 11 24H2'ye geçilir mi? Henüz 26100 yapısına ait resmi bir ISO çıkmadı, sadece UUP Dump ile ISO yapılabiliyor. Veya doğrudan Windows Insider programı üzerinden geçiş yapılabiliyor (Dev Channel ile). Ben zamanında 22621.1 yapısı (22H2'nin resmi RTM taban yapısı) yayınlandığında direkt geçmiştim ve sistem gayet stabildi. Bazı ufak hatalar dışında epey iyiydi. Sizce 24H2'ye de bu şekilde geçilir mi?

Bu sorunun cevabı aşağıdaki makale'dedir.Hemen belirtmeliyim ki bir çoğunuz(yeni nesil donanımlar hariç) Windows 11 Yapı sürümü 24H2 RTM sürüme geçemeyeceksiniz.Nedeni,Microsoft Corp. yazılım şirketi yeni bir gereksinim/kısıtlama özelliği getirdi.Tabii bu kısatlamayı atlatacak bir panzehir çıkartılmazsa eski makineler bu sürümden yararlanamayacak...

Bu sorunun cevabı aşağıdaki makale'dedir.Hemen belirtmeliyim ki bir çoğunuz(yeni nesil donanımlar hariç) Windows 11 Yapı sürümü 24H2 RTM sürüme geçemeyeceksiniz.Nedeni,Microsoft Corp. yazılım şirketi yeni bir gereksinim/kısıtlama özelliği getirdi.Tabii bu kısatlamayı atlatacak bir panzehir çıkartılmazsa eski makineler bu sürümden yararlanamayacak...

Öncelikle sistemim zaten Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılıyor. 24H2'yi çalıştıramayacak işlemcilerin tamamı zaten Windows 11 tarafından desteklenmeyen işlemciler. Benim işlemcim ise Ryzen 5 3600 ve Windows 11 ile uyumlu. O yüzden 24H2'ye geçiş yapmamın önünde bir engel yok.

Ben sadece 24H2'nin şu anki en güncel yapısına geçmeye değer mi onu merak ediyorum.

Sizce şimdi Dev Channel'a geçip 24H2 yüklenir mi? Yoksa 24H2'nin Beta Channel sürümünü beklemek daha mı iyi olur? Ben şu anda Beta Channel'dayım.

Ben Dev Kanalında 24H2 sürümündeyim ama son sürümde 24H2 yenilikleri bulunmuyor o yüzden eski sürümünü uupdump üzerinden kurdum ve güncelleştirmeleri duraklattım. 26100.2 güncellemesi henüz gelmemiş olarak gözüküyor ayrıca resmi sitesinde güncelleme notlarında da gelmemiş olarak gözüküyor.

Ben Dev Kanalında 24H2 sürümündeyim ama son sürümde 24H2 yenilikleri bulunmuyor o yüzden eski sürümünü uupdump üzerinden kurdum ve güncelleştirmeleri duraklattım. 26100.2 güncellemesi henüz gelmemiş olarak gözüküyor ayrıca resmi sitesinde güncelleme notlarında da gelmemiş olarak gözüküyor.
Onlar o kadar önemli değil benim için. Microsoft o özellikleri deneysel olarak eklemiştir ve henüz hazır olmadıkları için 24H2'nin RTM yapısında bulunmaz. Ancak ileride 24H2'ye gelecek olan toplu güncellemeler ile eminim ki o özellikler eklenir.

Çünkü 22H2'nin de erken geliştirme yapılarında sekmeli dosya gezgini, tablet için optimize edilmiş görev çubuğu gibi özellikler vardı fakat 22H2'nin RTM yapısı olan 22621.1'de yoktu. Fakat sonradan toplu güncellemeler ve Moment güncellemeleri ile bu özelliklerin hepsi eklendi. Şu anda 226(21/31).3447 yapısında bu iki özellik de mevcut.

Yani Microsoft, geliştirme yapılarında bazı güzel özellikleri test edip RTM'den önce kaldırıyor ve sonra RTM'in üzerine gelen toplu güncellemeler ile tüm kullanıcılara açıyor.

Peki sizce 24H2 için Dev Channel'a geçmeye değer mi? Yoksa 24H2'nin Beta Channel sürümünü beklemek daha mı iyi olur?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt