berserkfreud

Uzman
Merhaba, yeni bir bilgisayar aldım. İş güçten dolayı sadece bozuk olup olmadığına baktım, şu sıralar boşum ve kullanmak istiyorum.

Sorum ise şu: Yeni bir bilgisayar aldığınızda ne yaptınız? Format attınız mı, nelere dikkat ettiniz, ne kurdunuz gibi gibi.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En önemlisi kesinlikle 1 ekran kartı güncellemek 2 BIOS güncellemek. Bu ikisi olmadan diğer şeylerin önemi yok. 2. el bir bilgisayar ise sıfırdan Windows kurmakta iyi bir seçenek.

En güncel BIOS ayarını kullandığınızdan emin olduktan sonra XMP ayarlarını açın ki bellekleriniz varsayılan (genelde 2133 mhz olur) ayarda değil, çalışması gereken ayarda çalışsın.

Daha sonra Windows güncelleştirmelerinin tamamını yapın. Bu işlem yaklaşık 45 dakika kadar sürer.

Bundan sonra gerekli sürücüleri, kullandığınız donanım üreticisinin sitesinden en güncel olanı indirin.

En son sistem için WinRAR, Java gibi kullanışlı yazılımları yükleyin.

Her zaman en güncel ekran kartı sürücüsünü kullanmak hatalı bir davranış olabilir. Şu an ne Nvidia ne de AMD sürücülere gerekli özeni göstermiyor. Kişisel bilgisayarlarımda 5070Ti için 6-7 aylık bir sürüm olan 581.15 sütücüsünü kullanıyorum mesela, üstü sapıtıyor. Yine 7900XT için son sürümden iki önceki sürümü kullanıyorum.