YouTube hesabına bot basmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Umutlu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 196
  • Etiketler Etiketler
    bot youtube

Umutlu

Uzman
Yeni YouTube hesabımda 0 abonem var. Birinin abonesiz kanala abone olması yerine 100-200 aboneli kanala abone olması daha teşvik edici olduğunu düşünüyorum. Yani ben de hiç abonesi olmayan veya birkaç abonesi olan kanallara pek abone olmuyorum.

Çok abartmadan 100-200 tane bot basmak mantıklı mı sizce? Algoritmaya zararı olur mu? Az atacağım YouTube fark eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni YouTube hesabımda 0 abonem var. Birinin abonesiz kanala abone olması yerine 100-200 aboneli kanala abone olması daha teşvik edici olduğunu düşünüyorum. Yani ben de hiç abonesi olmayan veya birkaç abonesi olan kanallara pek abone olmuyorum.

Çok abartmadan 100-200 tane bot basmak mantıklı mı sizce? Algoritmaya zararı olur mu? Az atacağım YouTube fark eder mi?
Değil. Geri Silinir.

Hiç gerek yok, ben daha önce yapmıştım. Bir video attığımda 1-2 izlenmeyi geçmiyordu ve tüm botlar neredeyse gidiyordu; 200'den 20'ye düşmüştü. Bence Instagram'a gir, Reels videolarını kaydır, beğendiğini indir ve oraya yükle; 1K izlenmeyi rahatlıkla görürsün. Ama en iyisi, kendine özgün içerikler üretmen olur.

Hiç gerek yok, ben daha önce yapmıştım. Bir video attığımda 1-2 izlenmeyi geçmiyordu ve tüm botlar neredeyse gidiyordu; 200'den 20'ye düşmüştü. Bence Instagram'a gir, Reels videolarını kaydır, beğendiğini indir ve oraya yükle; 1K izlenmeyi rahatlıkla görürsün. Ama en iyisi, kendine özgün içerikler üretmen olur.
Telif sorun yaratmaz mı?

Düşün ki bir videon var 90.000 beğeni alıyor, 400.000 izlenmesi var ama 20 yorum var. Paranı ödemeyi kesince botlar gidiyor öyle kalıyorsun. Kesinlikle mantıklı değil. Youtube zaten böyle işleyen kanalları tespit ederse ya kapatıyor, ya shadow ban (video önerilerini kapatma) atıyor ya da para almalarını engelliyor. "Videolarım bu şekilde önerilir mi acaba" demekten çok kendi reklamını yapmaya odaklan. Mesela videon Hearts of Iron ile ilgili ise git videonu HOI4 reddit sayfasında paylaş. Eğer videon bir spor videosu ise bu videonu bir spor topluluğunda paylaş. Hem izleyicilerin bot olmaz hem de temizinden takipçi yakalarsın.

Genelde öyle kanalların 3 farklı sonu oluyor. Ya insanlar bunu görüp kanalı şikayet ediyorlar, ya videosu çalınan kanal bir açıklama yapıp o kişiyi rencide ediyor ya da baştan iyi başlayan kanal yavaş yavaş ölüyor. Etik değil hem.

Mantıklı değil,algoritma direk anlar ve spam kanallar arasında yerinizi almış olursunuz. Hiç bir videonuz önerilmez ve keşif sistemine düşmez.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt