Alper Karadağ
Bilgisayar dükkanımda olan ilginç diyalogları ve bilgileri sizinle paylaşıyorum. Ayrıca bilgisayar, telefon, tablet hakkında bilgi ve incelemelerde var. Videolardaki konuşmalar ve diyaloglar mizah amaçlıdır. Gerçeği yansıtmamaktadır. Eğlence amacıyla yapışmıştır.

Öncelikle konunun sadece bir esnaf arkadaşımız hakkında bilgilendirme amaçlı olduğunu belirterek başlamak istiyorum. Bir Google yorumu olarak düşünebilirsiniz. 15 senedir benim kırmayı beceremediğim bir cihazı, paketlemeyi özensiz yerine getirerek ve sorumluluğunu üstlenmeyerek hasar almasına sebep olan bir esnafı kınadığım bir konudur.
13 Kasım 2024 günü Acer Aspire 6935G model cihazımı NEC TOKIN arızası ve BIOS pili değişimi için Alper Karadağ'a gönderdim. Kendisi beni 25 Kasım 2024 gününde arayarak cihazın hazır olduğunu söyledi. NEC TOKIN arızasını giderdiğini, BIOS pilini değiştirdiğini ve cihaza bakım yaptığını iletti. Bütün bunlar için 2200TL gibi oldukça normal bir rakam istedi. Ücreti yolladım ve cihazı tarafıma yolladı. Cihaz dün elime geçti ve BIOS pilinin hala çalışmadığını ve ekranın çerçevesiyle beraber kırık olduğunu gördüm. NEC TOKIN arızasını ise fazlasıyla özenerek yapmış olduğunu ve sorunun %100 giderildiğini gördüm. Ayrıca BIOS pilinin kayıp soketi için de fazlasıyla uğraşılmış, orada da özen var ancak sonuç yok maalesef. Kendisini arayıp sorunları ilettiğimde sorumluluk kabul etmedi maalesef, çok da üzerine gitmedim çünkü esnaf dediğin bu tür durumlarda sorumluluk üstlenen insandır. Ayrıca şahıs WhatsApp mesajlarına da kesinlikle dönmemekte. Arayınca açıyor.
Gelelim cihazın paketleme durumuna.
Paketin en alt kısmı, patpat ve plastikle desteklenmiş, burada sorun yok.
Şimdi asıl sıkıntıya gelelim, laptop çantasının kolideki durumu, yorumsuz. Kenarlar sıfıra sıfır, yapılmaması gereken bir hata. Ayrıca cihaz çantanın içinde de korumasız duruyordu, oysaki ben çantanın içine koyarken bile 2 kat patpatla sarmıştım cihazın kendisini. Çok daha geniş ve kenarlarından baskı yapmayan bir kutuyla hem de. Benim paketlemem çok güzel bir örnekti.
Çantanın kutuya sıfıra sıfır duruşu ve üstüne koyulan yeterli seviyede plastik destek.
Kutunun hasar aldığı ve ekranın kırılmasına sebep olan kısım, cihazın ekranının son hali. Ekrandaki çatlak ve oluşan piksel bozulmaları.
Koşelerin korumasız olması sebebiyle her iki köşeden de kırılan ekran çerçevesi.
Kendi işini kendin yap diyenler çok haklı, üşenerek yapmadığım bir işin cezasını çektiğimi hissediyorum. Hasarlı tüm parçaların siparişini verdim, kendi söküğümü kendim dikeceğim. Ürünün aldığı hasar konusunda da yorum sizin.
Mecburiyetten, REKLAMDIR.
Son düzenleme: