1.500-2.000 TL bütçe ile HDD önerisi

Bütçe
1.500-2.000 TL

EmperorAntares

Becerikli
Selam dostlar,

Maalesef HDD'm ölmüş durumda. Hard Disk Sentinel'de sağlığı %100 görünüyor ama başka bir programdan test yapmıştım ve %50'sine geldiğinde bir sürü bozuk sektör tespit etti. Steam'den oyun kurmaya çalışırken sürekli disk write error hatası alıyorum. O hatayı aldığım sırada diskimi kontrol ediyorum ve bir de görüyorum ki disk kayboluyor sürekli.

Anakartım H410M-K. Buna göre F/P HDD önerisi yapar mısınız? Piyasayı bilmiyorum o yüzden 1.500 TL yazdım ama 2.000 TL'ye kadar çıkabilirim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o fiyata 1TB M.2 ve SATA SSD'ler mevcut HDD istemenizin özel bir nedeni mi var?

Son düzenleme:
Aslında oyun amaçlı alıyorsanız ₺2.000'ye 1 TB SATA SSD almak daha mantıklı olur. Bütçenize uyan MSI S270 960 GB modeli mevcut, tavsiye edebilirim:

₺1.500 verip 1 TB HDD alacağınıza ₺500 daha koyar çok daha iyi performanslı disk almış olursunuz.

Aynısını bende önerdim de sağ olsun modlar kaldırmış.:confused:
Bende öneririm kullanıyorum gayet yeterli bir SSD.

Hocam o fiyata 1TB M.2 ve SATA SSD'ler mevcut HDD istemenizin özel bir nedeni mi var?

Aslında oyun amaçlı alıyorsanız ₺2.000'ye 1 TB SATA SSD almak daha mantıklı olur. Bütçenize uyan MSI S270 960 GB modeli mevcut, tavsiye edebilirim:

₺1.500 verip 1 TB HDD alacağınıza ₺500 daha koyar çok daha iyi performanslı disk almış olursunuz.

Aynısını bende önerdim de sağ olsun modlar kaldırmış.:confused:
Bende öneririm kullanıyorum gayet yeterli bir SSD.

Konuyu unutmuştum, kusura bakmayın.
Herkes neden düşündürücü atmış bilmiyorum ama zaten halihazırda 240 GB SSD'ye sahibim. Ve yanlış hatırlamıyor isem anakartımda tek SSD yuvası vardı. O yüzden HDD istiyordum. Evet oyun için fakat başka dosyalarım da oluyor o yüzden 1 TB altı istemiyorum.

Tek SSD yuvası diye bir şey yok hocam, SATA SSD de HDD de aynı yere bağlanıyor. Anakartında SATA portu sayısı kadar SATA disk takabilirsin. Buna SATA SSD de dahil HDD de dahil.

Anakartında toplamda 4 adet SATA III portu mevcut. Bu da demek oluyor ki anakarta toplamda 4 adet SATA arabirimine sahip disk takabilirsin. Yani kendini HDD diye şartlandırmana gerek yok bu durumda. Yine HDD istersen WD Blue 1 TB 7200 RPM al geç derim ama 500 TL fazla verip 1 TB SSD almak senin yararına olur. HDD'ler artık günümüz oyunları için pek uygun değil.

Tek SSD yuvası diye bir şey yok hocam, SATA SSD de HDD de aynı yere bağlanıyor. Anakartında SATA portu sayısı kadar SATA disk takabilirsin. Buna SATA SSD de dahil HDD de dahil.

Anakartında toplamda 4 adet SATA III portu mevcut. Bu da demek oluyor ki anakarta toplamda 4 adet SATA arabirimine sahip disk takabilirsin. Yani kendini HDD diye şartlandırmana gerek yok bu durumda. Yine HDD istersen WD Blue 1 TB 7200 RPM al geç derim ama 500 TL fazla verip 1 TB SSD almak senin yararına olur. HDD'ler artık günümüz oyunları için pek uygun değil.
Bunu bilmiyordum, teşekkür ederim. O zaman öyle yaparım zaten. HDD meretinden ziyadesiyle çekiyorum zaten. İğrenç bir şey.

En mantıklı karar olur. HDD'lerin hem performansı zayıf hem de işlem sırasında kafa vurma sesi olabiliyor, cızır cızır rahatsız edici bir şey.
Olabiliyor değil benimkinde oluyor hatta :D Bazen bir oyun indirirken meret sanki taş parçalamaya çalışıyor ki yükleniyor kendine. Birde fan sesi de eklenince çekilmiyor. Teşekkür ederim hocalarım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt