emilbreivik

Uzman
TT altyapısında TurkNet 1000 Mbps fiber kullanıyorum. İlk zamanlar böyle bir sorun yoktu ama son 2 haftadır ara sıra bu tarz şeyler yaşıyorum bilgisayarda. Bir siteye girmek için bazen 20-30 saniye falan beklediğim oluyor, yuvarlak işaret dönüp dönüp duruyor. Az önce mesela foruma girmek istedim, 10-20 saniye boyunca dönüp durdu yuvarlak. Canlı yayın izlerken de çok dondu. Bunun sebebi nedir, neden oluyor bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bufferbloat yaşıyor olabilirsiniz. Buffer health denen bir şey var. Waveform sitesinden test yapın.

Bufferbloat yaşıyor olabilirsiniz. Buffer health denen bir şey var. Waveform sitesinden test yapın.

Sonuç bu. Ama bazen test yaptığımda C çıktığı da oluyor.

1768416074390.webp

Sonuç bu. Ama bazen test yaptığımda C çıktığı da oluyor.

Eki Görüntüle 218307
@emilbreivik Seninle aynı soruna sahibiz. Resmen acı çekiyorum. Bende bu sorun 4-5 günlüğüne oluyor sonra kendiliğinden geçiyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. VDSL altyapıda bile (35 MBPS hız) böyle şeyler yoktu. Ailem fiberden soğudu bu lanet olay yüzünden. Düzgünce işini yapan yok. Ben de artık fiber altyapı falan istemeyeceğim 3-4 sene sonra taşındığım zaman. Varsın oyunlar yavaş insin lanet olsun böyle işe. Ben doğru düzgün sörf yapmak istiyorum sitelerde. Valla Türk TELEKOM dahil tüm internet sağlayıcılarına öfke doluyum.

@emilbreivik Seninle aynı soruna sahibiz. Resmen acı çekiyorum. Bende bu sorun 4-5 günlüğüne oluyor sonra kendiliğinden geçiyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. VDSL altyapıda bile (35 MBPS hız) böyle şeyler yoktu. Ailem fiberden soğudu bu lanet olay yüzünden. Düzgünce işini yapan yok. Ben de artık fiber altyapı falan istemeyeceğim 3-4 sene sonra taşındığım zaman. Varsın oyunlar yavaş insin lanet olsun böyle işe. Ben doğru düzgün sörf yapmak istiyorum sitelerde. Valla Türk TELEKOM dahil tüm internet sağlayıcılarına öfke doluyum.

Benim durumum hala aynı bu arada. Söylenen her şeyi yaptım ama neredeyse hiçbir düzelme olmadı.

Benim durumum hala aynı bu arada. Söylenen her şeyi yaptım ama neredeyse hiçbir düzelme olmadı.

Benim de yine gitti başladı aşırı yavaşlık. Mobil veriden yazıyorum. O denli yavaşki Steam üzerinden oyunlar bile zor açılıyor... BTK üzerinden şikayet oluşturdum eğer sorunu çözerler ya da çözemezlerse sizi de bilgilendiririm.