Şu an blu çağındasın ve vücudun zamanla çok değişime uğrayacak. Tavsiyem;

1. Fazla baharatlı gıdalardan ve rafine şekerden kesinlikle uzak dur.
2. Cilt bakımına çok özen göster. Dişlerini fırçalama alışkanlığın yoksa önce bunu edin. Duş sıklığını arttır çünkü cilt yağlanman fazla olacak.
3. Stresten olabildiğince uzak dur.
4. Çevrene aldanıp sigara ve alkole sakın bulaşma.

Yaşına göre en iyi kardiyo bisiklet sürmektir. Her gün 5-10 km mesafe kat et. Bunu adım adım arttırabilirsin.

Vücudun daha oturmadığı için fitness için acele etme. Dengeli beslen, uyku düzeninden şaşma ve bisiklet sür.

Bunları uygularsan ham olmayacağın için 2-3 seneye fitness'a da başlarsın ve cillop gibi olursun.

Bol şans kardeşim!

Ders çalışmam ben. Bilişime çalışırım.
Yazı yazmayı bilmiyorsunuz daha. Yaşınızın küçük olduğu belli, yalan söylemenize gerek yok. LGS çalışıp ortalama bir liseye gitmeniz sizin için yeterli olur. LGS için zaten çok fazla çalışmanıza da gerek yok, dershaneye gidemiyorsanız arada deneme çözseniz ve eve gelip konuları tekrar etmeniz yeterli olur. Güçlü olunca elinize bir şey geçmiyor.

Yazı yazmayı bilmiyorsunuz daha. Yaşınızın küçük olduğu belli, yalan söylemenize gerek yok. LGS çalışıp ortalama bir liseye gitmeniz sizin için yeterli olur. LGS için zaten çok fazla çalışmanıza da gerek yok, dershaneye gidemiyorsanız arada deneme çözseniz ve eve gelip konuları tekrar etmeniz yeterli olur. Güçlü olunca elinize bir şey geçmiyor.
Benimle dalga mı geçiyorsunuz? 9'um ben.
Bu arkadaşımızı meslek lisesiyle tanıştıralım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimle dalga mı geçiyorsunuz? 9'um ben.

Bu arkadaşımızı meslek lisesiyle tanıştıralım.

Emin ol o bilişim tek başına kurtarmayacak. Şu an ne de olsa saati yüksek ortalamayı coştururur diyorsun fakat işler öyle yürümüyor. Takdirle kimya sorumluluğuna girdim dönem sonuda 90 civarıydı tabii ben canım sıkılıyor diye kimyadan kaldım o ayrı konu :rolleyes: yani biraz dersleri önemsesen ileriki hayatın için iyi olur.

Spor yap ağırlık ve yürüyüş, onun dışında da protein ağırlıklı beslen eğer zayıfsan karbonhidratı da biraz arttırabilirsin.

Dostum her gün ve hiç aksatmadan 100 mekik, 100 şınav, 100 squat ve 10 kilometre koşu yapabilirsin. Bana güven, One Punch Man isminde bir kaynaktan aldım. İşe yarayan bir taktik ama saçların dökülebilir. Sonra herkese tek atmaya başlayabilirsin.

İşin şakası bir yana şimdiye kadar en güzel tavsiyeleri @truth ile @dex vermiş sanırım. Bütün yorumları incelemedim ama bunlar gözüme çarptı. Senden 11 yaş büyük bir abin olarak, iki yoruma da katılıyorum. Ekstra ne mi ekleyeyim? Fazla kasmana ve dert etmene gerek yok bence. Leon reisin söylediği gibi göz boyamak için kendini değiştirmeye veya stres yapmana gerek yok. Eğer gerçekten de mental ve fiziksel sağlık açısından çok daha iyi ve özgüvenli hissetmek istersen, bir şeyler yapmaya çalış. Dex reisin söylediklerini uygula mesela. Senin yaşında biri için güzel bir başlangıç olur.

Ek olarak arkadaşlarınla maç yapmayı seviyorsan eğer futbol yerine bence basketbol oynamanız, hepiniz için gelişim açısından çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Maç yapmasanız bile olur aslında. Yıldız veya aylık gibi oyunlar bile oynasanız, hem eğlenceli bir aktivite olur hemde fayda da sağlar.