Bütçe
140.000 TL

ahmet çak

Çalışkan
Bütçem maksimum 140.000TL. Büyük ekranlı laptoplara geçmek istiyorum açıkçası ve ileriye dönük olabilmesi içinde 5070 Ti modelinden fazla inmek istemiyorum, 2-3 model buldum araştırmalar yaptım fakat kararsızım bir kısım ROG STRIX'e güzel derken bir kısım ise panel sorunlarından bahsediyor. ASUS kısmının görüntü ve kolay bir şekilde arka kapağın açılması beni cezbetti. MSI tarafında ise F/P olarak beni cezbediyor fakat görüntü olarak farklı işler çıkarmıyor MSI, 3-4 farklı MSI modelleri kullandım ve hepsi klavye şekilleri vs. aynı olduğu için soğudum açıkçası önerilerinizi bekliyorum.

MSİ VECTOR
Aus rog strix

Bütçem maksimum 140.000TL. Büyük ekranlı laptoplara geçmek istiyorum açıkçası ve ileriye dönük olabilmesi içinde 5070 Ti modelinden fazla inmek istemiyorum, 2-3 model buldum araştırmalar yaptım fakat kararsızım bir kısım ROG STRIX'e güzel derken bir kısım ise panel sorunlarından bahsediyor. ASUS kısmının görüntü ve kolay bir şekilde arka kapağın açılması beni cezbetti. MSI tarafında ise F/P olarak beni cezbediyor fakat görüntü olarak farklı işler çıkarmıyor MSI, 3-4 farklı MSI modelleri kullandım ve hepsi klavye şekilleri vs. aynı olduğu için soğudum açıkçası önerilerinizi bekliyorum.

MSİ VECTOR
Aus rog strix

Selam, aslında bütçenizde 5080 modeller bile var ancak çok mantıklı mı bilemedim. Örneğin: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1193989290.html

Ben MSI Vector cihazı önermiyorum, kasa kalitesi iyi ancak paneli %62.5 sRGB değerindeydi yanlış hatırlamıyorsam. ASUS ROG STRIX G16 serisi ise problemli. Menteşe problemleri, panel problemleri çekiyorlar. En mantıklı olan Acer Predator olabilir. Herhangi bir kronik problemi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, aslında bütçenizde 5080 modeller bile var ancak çok mantıklı mı bilemedim. Örneğin: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1193989290.html

Ben MSI Vector cihazı önermiyorum, kasa kalitesi iyi ancak paneli %62.5 sRGB değerindeydi yanlış hatırlamıyorsam. ASUS ROG STRIX G16 serisi ise problemli. Menteşe problemleri, panel problemleri çekiyorlar. En mantıklı olan Acer Predator olabilir. Herhangi bir kronik problemi yok.

Büyük ekrana geçmek istiyorum 16 ekranlar küçük geliyor öneriniz için yine de teşekkürler.

MSİ VECTOR
Aus rog strix

Acer'in Predator serisine bakmanısı öneririm özellikle AI+PC olanlar çok iyi diye duymuştum.

Ben MSI Vector cihazı önermiyorum, kasa kalitesi iyi ancak paneli %62.5 sRGB değerindeydi yanlış hatırlamıyorsam.
O değer sadece 5070 Ti'lı modeldeki 1080p ve 144 Hz olan ekran için geçerli. 5080'li modeldeki 1440p ve 240 Hz olan ekranın sRGB değeri %100. Yine de Predator veya ROG yakın fiyatlardayken tercih edilesi değil tabii, pek premium bir cihaz değil kendisi zira.

ASUS ROG STRIX G16 serisi ise problemli. Menteşe problemleri, panel problemleri çekiyorlar. En mantıklı olan Acer Predator olabilir. Herhangi bir kronik problemi yok.
ROG G16 serisinin problemli olduğu doğru, özellikle firmware ve BIOS konusunda sıkıntılı. Yazılım hatalarıyla ilgili açılmış fazlaca konu var Reddit'te.
Ama Predator serisi de bence pek masum sayılmaz açıkçası, onun hakkında da Reddit'te açılmış çokça olumsuz konu mevcut. ROG'un yerine tercih edilir mi şahsen emin olamadım.

@ahmet çak büyük ekran sizin için şart mı? Eğer şart değilse bu bütçeye 5080'li bir cihaz alabiliyorsunuz, 16 GB VRAM bulundurduğundan dolayı 5070 Ti'ya kıyasla kesinlikle daha ileriye dönük ve uzun ömürlü olacaktır.
140.000 TL fiyat 5070 Ti için çok fazla bence, 18 inç cihazlar maalesef genel olarak gereksiz pahalı. Harici monitör ile kullanabilme imkanınız vs. var mı?

O değer sadece 5070 Ti'li modeldeki 1080p ve 144Hz olan ekran için geçerli. 5080'li modeldeki 1440p ve 240Hz olan ekranın sRGB değeri %100. yine de Predator veya ROG yakın fiyatlardayken tercih edilesi değil tabii, pek premium bir cihaz değil kendisi zira.

ROG G16 serisinin problemli olduğu doğru, özellikle Firmware ve BIOS konusunda sıkıntılı. Yazılım hatalarıyla ilgili açılmış fazlaca konu var Reddit'te.
Ama Predator serisi de bence pek masum sayılmaz açıkçası, onun hakkında da Reddit'te açılmış çokça olumsuz konu mevcut. ROG'un yerine tercih edilir mi şahsen emin olamadım.

@ahmet çak büyük ekran sizin için şart mı? Eğer şart değilse bu bütçeye 5080'li bir cihaz alabiliyorsunuz, 16 GB VRAM bulundurduğundan dolayı 5070 Ti'ya kıyasla kesinlikle daha ileriye dönük ve uzun ömürlü olacaktır.
140.000TL fiyat 5070 Ti için çok fazla bence, 18 inç cihazlar maalesef genel olarak gereksiz pahalı. Harici monitör ile kullanabilme imkanınız vs var mı?

Büyük ekran tabii ki şart değil ama olsa hayır demezdim. Harici monitörde kullanıyorum günün büyük bir kısmını dışarıda geçirdiğim için laptop ekranını kullanıyorum eve geçince ise monitöre bağlıyorum monitöre alıştığım ve sevdiğim için büyük ekranlı bir laptopa geçmek istiyordum. Daha iyi bir öneri yapmak isterseniz inceleyebilirim önerinizi, açıkçası arka kapağının kolaylıkla açılabilmesi benim için iyi bir özellik, dediğim gibi günün büyük bir kısmını dışarıda geçirdiğim için cihaz çok fazla toz alıyor temizlik kolaylığını düşünürsem ROG serisine daha çok ısındım. Ama kronik sorunlarlada uğraşmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Büyük ekran tabii ki şart değil ama olsa hayır demezdim. Harici monitörde kullanıyorum günün büyük bir kısmını dışarıda geçirdiğim için laptop ekranını kullanıyorum eve geçince ise monitöre bağlıyorum monitöre alıştığım ve sevdiğim için büyük ekranlı bir laptopa geçmek istiyordum. Daha iyi bir öneri yapmak isterseniz inceleyebilirim önerinizi, açıkçası arka kapağının kolaylıkla açılabilmesi benim için iyi bir özellik, dediğim gibi günün büyük bir kısmını dışarıda geçirdiğim için cihaz çok fazla toz alıyor temizlik kolaylığını düşünürsem ROG serisine daha çok ısındım. Ama kronik sorunlarlada uğraşmak istemiyorum.
O hâlde sizin attığınız ROG Strix veya üstte atılan 5080'li ROG Strix arasından tercih yapabilirsiniz. Büyük ekran ve performans arasından bir seçim yapmanız gerekiyor burada, size kalmış artık hangisi sizin için daha önemliyse.
20.000 TL daha ucuza aynı donanımda 18 inç Predator de var ama ROG serisine ısınmışsınız anladığım kadarıyla. Yine de bu cihazı da atıyorum buraya, arada çok fiyat farkı var çünkü.
2 TB SSD ve 64 GB RAM bulunduran modeli de var ayrıca, ona da bakabilirsiniz.

Ayrıca cihazınızı genel olarak dışarıda kullanacağınız için MSI Vector serisi cihazları pek tavsiye etmem; zira kendisinde fan sesi sorunu var. Fanlar sürekli çalışıyor, cihaz yükte değilken bile fan sesi duyulabiliyor. Fanlar sürekli çalıştığı için çok toz da çekecektir ayrıca.

Hocam bence bu fiyatlarda kesinlikle 5080 bakmalısınız. 126.500'e 9 taksitle 5080 ROG aldım şu an dağıtımda isterseniz gelince bir inceleme paylaşabilirim. 16 GB RAM fakat 2x8 şeklinde yani RAM fiyatları ucuzlayana kadar idare eder boş yere 140.000'lere çıkmaya gerek var mı siz bilirsiniz.