15.000 TL OpenWrt destekli modem önerisi

Bütçe
15.000 TL

alpsolist

Çalışkan
Merhaba, evimdeki internet deneyimini optimize etmek için OpenWRT destekli, performanslı ve Türkiye'de satın alınabilir bir modem/router arayışındayım. Aşağıdaki beklentileri karşılayabilecek cihaz tavsiyelerinizi rica ediyorum. Ek olarka evde Keenetic Extra DSL (KN-2111) TurkNet VDSL kullanıyorum.
  1. OpenWrt uyumlu olmalı
    • Resmî olarak desteklenen, stabil çalışan model tercih ediyorum.
    • Yazılım güncelleme ve paket yönetim desteği önemli.
    • Ek olarak kurmak için starndart yollardan ilerleyebileceğim.
  2. VDSL desteği olmalı
    • Mevcut altyapım TürkNet VDSL.
  3. Wi-Fi performansı çok iyi olmalı
    • Evde aynı anda 8+ cihaz kablosuz olarak bağlı.
    • Streaming (Netflix, YouTube), dosya indirme, IoT cihazları ve online oyunlar yoğun kullanılıyor.
  4. Kablolu bağlantı desteği güçlü olmalı
    • En az 4 adet gigabit LAN portu.
    • Masaüstü PC ve oyun konsolu ethernet üzerinden bağlı.
  5. Bufferbloat testlerinde başarılı olmalı (C, B kabul etmem, A istiyorum)
    • Online oyunlarda gecikmeye çok duyarlıyım. Ping dalgalanmalarını minimuma indirmek istiyorum.
  6. Türk e-ticaret sitelerinden satın alınabilir olmalı
    • Hepsiburada, Trendyol, Amazon TR vb. sitelerden temin edilebilmeli.
  7. TP-Link, ASUS gibi kaliteli markaları tercih ediyorum
    • Kalite, garanti ve uzun ömür açısından güvenilir markaları önceliklendiriyorum.
  8. OpenWrt dışında önerilecekse minimum: VLAN, QoS, port yönlendirme ve DNS override özellikleri olmalı
    • Gelişmiş ağ yönetimi benim için kritik.
  9. Stabilite ve ısınma sorunu olmayan, uzun süreli uptime sağlayabilecek bir cihaz istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, evimdeki internet deneyimini optimize etmek için OpenWrt destekli, performanslı ve Türkiye'de satın alınabilir bir modem/router arayışındayım. Aşağıdaki beklentileri karşılayabilecek cihaz tavsiyelerinizi rica ediyorum. Ek olarka evde Keenetic Extra DSL (KN-2111) TurkNet VDSL kullanıyorum.
  1. OpenWrt uyumlu olmalı
    • Resmî olarak desteklenen, stabil çalışan model tercih ediyorum.
    • Yazılım güncelleme ve paket yönetim desteği önemli.
    • Ek olarak kurmak için starndart yollardan ilerleyebileceğim.
  2. VDSL desteği olmalı
    • Mevcut altyapım TurkNet VDSL.
  3. Wi-Fi performansı çok iyi olmalı
    • Evde aynı anda 8+ cihaz kablosuz olarak bağlı.
    • Streaming (Netflix, YouTube), dosya indirme, IoT cihazları ve online oyunlar yoğun kullanılıyor.
  4. kablolu bağlantı desteği güçlü olmalı
    • En az 4 adet gigabit lan portu.
    • Masaüstü PC ve oyun konsolu Ethernet üzerinden bağlı.
  5. bufferbloat testlerinde başarılı olmalı (C, b kabul etmem, a istiyorum)
    • Online oyunlarda gecikmeye çok duyarlıyım. Ping dalgalanmalarını minimuma indirmek istiyorum.
  6. Türk e-ticaret sitelerinden satın alınabilir olmalı
    • Hepsiburada, Trendyol, Amazon TR vb. sitelerden temin edilebilmeli.
  7. TP-Link, ASUS gibi kaliteli markaları tercih ediyorum
    • Kalite, garanti ve uzun ömür açısından güvenilir markaları önceliklendiriyorum.
  8. OpenWrt dışında önerilecekse minimum: VLAN, QoS, port yönlendirme ve DNS override özellikleri olmalı
    • Gelişmiş ağ yönetimi benim için kritik.
  9. stabilite ve ısınma sorunu olmayan, uzun süreli uptime sağlayabilecek bir cihaz istiyorum.

VDSL internet için o kadar pahalı cihaza gerek yok elinde VDSL modem var mı?

KN-2111 var. Ama bu aralar sorun yaşıyorum, kablosuz performansı canımı sıkıyor ve OpenWrt'yi deneyimlemek istiyorum.
Xiaomi AX3000T modelini OpenWrt kurarak kullanıyorum öneririm o paraya alabileceğin en iyi router cihazı kurarken güncelleme yapma ve otomatik güncellemeleri açma yoksa OpenWrt kurarken zorlanırsın.
https://www.akakce.com/router/en-uc....html?gad_source=1&gad_campaignid=10832218026
Oh noes!

Burada nasıl kuracağını anlattım.
Cihazı satın alığında kurulumunu yap ama otomatik güncellemeyi açma ve elle bu cihaz güncellemesini yap gerisini xmir patcher indirip talimatları takip et.
Router güncelleme dosyası
Xmir Patcher
Factory ve sysupgrade doayalarını buradan indir ve factory dosyasını ZIP'den çıkarttığın xmir patcher dosyasının içindeki Firmware klasörüne at.
Dosyalar
Routerı güç kablosunun yanında bulunan WAN portundan PC'ye bağla ve xmir patcheri doayasındaki start. Sh programını aç ve sırasıyla 1,2 ve 7 işlemlerini yap ve OpenWrt kurulacak.
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan Flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin

Xiaomi AX3000T modelini OpenWrt kurarak kullanıyorum öneririm o paraya alabileceğin en iyi router cihazı kurarken güncelleme yapma ve otomatik güncellemeleri açma yoksa OpenWrt kurarken zorlanırsın.
https://www.akakce.com/router/en-uc....html?gad_source=1&gad_campaignid=10832218026
Oh noes!

Burada nasıl kuracağını anlattım.
Cihazı satın alığında kurulumunu yap ama otomatik güncellemeyi açma ve elle bu cihaz güncellemesini yap gerisini xmir patcher indirip talimatları takip et.
Router güncelleme dosyası
Xmir Patcher
Factory ve sysupgrade doayalarını buradan indir ve factory dosyasını ZIP'den çıkarttığın xmir patcher dosyasının içindeki Firmware klasörüne at.
Dosyalar
Routerı güç kablosunun yanında bulunan WAN portundan PC'ye bağla ve xmir patcheri doayasındaki start. Sh programını aç ve sırasıyla 1,2 ve 7 işlemlerini yap ve OpenWrt kurulacak.
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan Flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını Panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin

Bufferbloat oyun kablosuz ve kablolu ağda internette gezinme. Vs performansı nasıl hocam fiyatı bayağı uygun çünküç işlemci gücü vs önemli sanırım. Evde en az 8 10 kablosuz cihaz var bunların arasında IoT cihazlarda var

Bufferbloat oyun kablosuz ve kablolu ağda internette gezinme. Vs performansı nasıl hocam fiyatı bayağı uygun çünküç işlemci gücü vs önemli sanırım. Evde en az 8 10 kablosuz cihaz var bunların arasında IoT cihazlarda var.

Bende 75/10 Mbit VDSL internet mevcut SQM ve ağ performansı olarak gayet memnunum elimde 2 PC 6 telefon ve 1 TV mevcut ve sadece tek PC kablo ile routera bağlı.

Kaliteli ve yüksek performanslı cihazlarda dsl modülü olmuyor genelde. Elinizdeki cihaz destekliyorsa bridge moda alıp, yanına da wifi 7 destekli güncel bir router bakılabilir. Yeni Titan KN-1812 düşünülebilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt