2.600 TL'ye 1 TB SATA SSD önerisi

Bütçe
2600
1 TB boyutunda Max 2600TL'lik bir SATA SSD arıyorum. Anakartımda zaten M.2 slotu yok ve üstüne X1 slotu zaten dönüştürücü ile M.2 takılmış durumda ondan dolayı sadece SATA SSD takabilirim. Crucial BX500 1TB almayı düşünüyorum, başka SATA SSD öneriniz var mı?

Ana C diski olan 120GB SSD yerine koymak istiyorum. HWiNFOda "Diskin kalan ömrü" %20 olmuş ve Windows bu diskte, hiç sıfır kurulum yapmadan Windows'u bu diskten yeni alacağım diske nasıl klonlarım?

1 TB boyutunda Max 2600TL'lik bir SATA SSD arıyorum. Anakartımda zaten M.2 slotu yok ve üstüne X1 slotu zaten dönüştürücü ile M.2 takılmış durumda ondan dolayı sadece SATA SSD takabilirim. Crucial BX500 1TB almayı düşünüyorum, başka SATA SSD öneriniz var mı?

Ana C diski olan 120GB SSD yerine koymak istiyorum. HWiNFO'da "Diskin kalan ömrü" %20 olmuş ve Windows bu diskte, hiç sıfır kurulum yapmadan Windows'u bu diskten yeni alacağım diske nasıl klonlarım?

S270 1TB alabilirsiniz.

Yazma okuma ömrü olarak S270 daha önde. Bütçe yetiyorsa neden almasın?

İkisi de aynı kontrolcüleri kullanıyor. Bugüne kadar kim 270 TBW yazmış? Veyahut o rakamların gerçekçi olduğunu mu düşünüyorsunuz? İkisi de hemen hemen tamamen aynı SSD.
@Caner Uncu bakarsa anlatabilir.

İkisi de aynı kontrolcüleri kullanıyor. Bugüne kadar kim 270 TBW yazmış? Veyahut o rakamların gerçekçi olduğunu mu düşünüyorsunuz? İkisi de hemen hemen tamamen aynı SSD.

O modelin 480liği var 2 ayda %2 sağlığı düştü James Donkey SSD vardı başka 3 yılda %2 düştü. Aşırı kaliteli olduğunu söylemem.

@Caner Uncu bakarsa anlatabilir.

O modelin 480liği var 2 ayda %2 sağlığı düştü James Donkey SSD vardı başka 3 yılda %2 düştü. Aşırı kaliteli olduğunu söylemem.

SSD sağlığı da pek bir şey ifade etmiyor. %1 sağlığı olan SSD'yi sorunsuz kullanabilirsin. Ayrıca TBW değerine göre SSD önermek yanlış olur. 500 liralık dandik James Donkey 400 TBW yazabilir mi? Yazamaz. Bu mantığa göre James Donkey Kioxia'dan iyi olmuş olur.

Hocam WD SA510 nasıldır? Şu an 1 SanDisk SSD(değiştirmek istediğim),1 WD M.2 ve 1 WD HDD kullanıyorum WD ürünlerinden gayet memnunum. Kullandığım SanDisk SSD 2018 de kullanmaya başladığım ve aralıksız aktif olan bir SSD(bilgisayarım hep açık kalıyor). Ona rağmen hiçbir sorun çıkartmadı ufak yavaşlama dışında bir şey yok. SA510 önerir misiniz ?

WD SA510, Kioxia Exceria, MSI S270. Üçü de giriş seviye diskler, ne aldığın çok da fark etmez çünkü gözle görülür bir performans farkı görmeyeceksin kullanımda. Donanımsal açıdan birbirlerine çok üstün yanları yok.

Yüzdesel sağlık tek başına çok değerli değil, yani düştüğünde hemen SSD ölmüyor.

Kioxia alırsan eğer yeni revizyon gelirse Kioxia BiCS5 NAND ve Phison S11 kontrolcü ile gelir.

MSI S270 modelinde NAND değişiklik gösterebiliyor ama incelemesine baktığım son sürümde Kioxia BiCS5 mevcuttu, kontrolcü olarak da Phison S11.

İkisi arasından fiyata bağlı olarak birini alabilirsin. Fazla para vermeye değecek bir artıları yok yani. MSI'ın artısı daha fazla TBW değeri sunuyor olması. Ha yukarıda söylendiği gibi bu disklere 200 300 TB veri yazacağını zannetmiyorum, zaten bu veriyi yazana kadar yıl bazında garantisi dolmuş olur. Yine de kağıt üstünde artı değer işte.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt