Bütçe
20.000 TL

Satıcı güvenilir mi emin değilim fakat bütçeniz içinde tek bu gözüküyor.

Bu yeterli olur mu?

Son düzenleme:

Bu yeterli olur mu?
Bilmem ki, daha önce kullandınız mı bu modeli, artısı eksisi nedir?

Bu yeterli olur mu?
Site dolandırıcı hocam. aryagross.com

Site dolandırıcı diye kaldırdım.

Bu yeterli olur mu?
Dikkate aldığınız için sağolun hocam. Hazır gelmişken öneri yapayım.
FujiPlus Akira 12 Duvar Tipi Klima (12.000) (Satıcılarından emin olamadım.)
Artı olarak 1K fazla.
En mantıklısı TCL olanı almak.

Son düzenleme:
Site dolandırıcı hocam. aryagross.com

Dikkate aldığınız için sağolun hocam. Hazır gelmişken öneri yapayım.
FujiPlus Akira 12 Duvar Tipi Klima (12.000) (Satıcılarından emin olamadım.)
Artı olarak 1K fazla.
En mantıklısı TCL olanı almak.
Hocam bu markaları duymadım daha önce, o yüzden tereddüt ediyorum. Daha bilindik markalar bulamaz mıyız?

Hocam bu markaları duymadım daha önce, o yüzden tereddüt ediyorum. Daha bilindik markalar bulamaz mıyız?
TCL gayet bilindik bir marka. Kullanıcı bildirimleri de gayet iyi. Aynı zamanda başka konuda şöyle bir bilgi gördüm. Doğruluğunu bilmiyorum.

Dünyanın en büyük klima firması olan GRE'e yan ürünü oleak satılıyor. Biz 18liğini kullanıyoruz. Çok memnunuz.

Klima alırken markadan çok soğutma modunda(kullanım büyük kısmı yaz aylarında oluyorsa) min BTU değerine bakın. Ne kadar düşük olabiliyorsa elektrik tüketimi ve kompresörün verimi artıyor.

Üzerindeki A+ etiketinden çok buna dikkat edin. A tüketim etiketine sahip olup min BTU değeri kötü olan ürünlerin faturaya yansıması cebiniz üzer.

Klima alırken markadan çok soğutma modunda(kullanım büyük kısmı yaz aylarında oluyorsa) min BTU değerine bakın. Ne kadar düşük olabiliyorsa elektrik tüketimi ve kompresörün verimi artıyor.

Üzerindeki A+ etiketinden çok buna dikkat edin. A tüketim etiketine sahip olup min BTU değeri kötü olan ürünlerin faturaya yansıması cebiniz üzer.
Yorum için teşekkürler hocam. Evet, yaz aylarında soğuk mod için kullanacağız çoğu zaman. BTU değeri ve A+ maddelerini öncelik belirleyip bir model seçeceğim o zaman.

Son düzenleme:
Yorum için teşekkürler hocam. Evet, yaz aylarında soğuk mod için kullanacağız çoğu zaman. BTU değeri ve A+ maddelerini öncelik belirleyip bir model seçeceğim o zaman, doğru mudur?
Fiyattan ve markadan bağımsız örnek amaçlı Bosch CL2000U W35 modelini ele alalım.

Soğutma modundayken min BTU değeri 3.800 olarak belirtilmiş. Monimal 12000 ve en yüksek 14000 olarak verilmiş. Klimayı 24 dereceye ayarladığımızı düşünelim. Oda sıcaklığı istenilen seviye yaklaştıkça klimamız artık 3800BTU değerinin altına inmeden soğutmaya devam edecektir. Bu bize düşük elektirk tüketimi olarak yansır.

Ardından elektrik tüketim değerline bakıyoruz. Soğutma yaparken en fazla 1240W, en düşük 100W'a kadar düştüğünü görebiliyoruz. Bu kadar esnek aralık sunması gene bizim için avantaj. Bu şu anlama geliyor. Gerekirse kompresörü uzun süre kapatıp, sadece fan modunda kullanım senaryosu yaratabiliriz. Evin cephesine vs. göre bu değişir ama 1 saatin toplamında 10dk böyle çalışabilirse cebimize dost olur.

Son bakacağımız şey ise bölge servisi. Montajı yapacak bölge servisinin yorumu kötüyse o klimaya yönelmemenizi öneririm. Klimada montaj sırasında yapılan basit hatalar ürün değişime kadar gidiyor.