25 bin TL sistem önerisi

Bütçe
25000
Ben olsam 2. el almaktansa böyle bir şey alırım, en azından kafam rahat olur. Böyle bir bütçede de 8 GB bile olsa 4060 Ti gayet iyi, Rampage kasa istemiyorsanız alacaksanız kasayı vs. mutlaka değiştirin derim.

Hocam bu bütçeye 0 AM5 sistem ve 3080 alınabiliyor, fakat sıkıntı çıkarır mı emin olamadım.

Neyin sıkıntısı olacak? 3080 testlerini yapıp alırsan kolay kolay bozulacak bir kart değil. 11-13 bin arasına 20-25 bin liralık kart performansı veriyor.

Mining olup olmamasını anlamak zor, orijinallik sıcaklık.
Mining ekran kartını bozmaz. 24 saat mining yapmış ekran kartını 6 saat oyun oynayan ekran kartına tercih ederim. Mining sadece VRAM kullanırken oyun çipi de kullanıyor.

Bana kanıtlasana madenciliğin zararlı olduğunu.

Mining ekran kartını bozmaz. 24 saat mining yapmış ekran kartını 6 saat oyun oynayan ekran kartına tercih ederim. Mining sadece VRAM kullanırken oyun çipi de kullanıyor.

Bana kanıtlasana madenciliğin zararlı olduğunu.
Her mining serin yapılmaz. Termal padler yorulur. Mining yaparken kart fazlaca yoruluyor, ömrü kısalıyor. tabii serin ve iyi bir şekilde yapıldıysa dediğiniz gibi, dikkat edilmeli test edip alınmalı oksitlenme var mı güç girişlerinde yanık kokusu var mı bobin sesleri var mı.Mining yapılan her kart alınmaz diye bir şey yok. Ağır şartlarda, uzun süreli mining yapan kartlar alınmaz.

Her mining serin yapılmaz. Termal padler yorulur. Mining yaparken kart fazlaca yoruluyor, ömrü kısalıyor. tabii serin ve iyi bir şekilde yapıldıysa dediğiniz gibi, dikkat edilmeli test edip alınmalı oksitlenme var mı güç girişlerinde yanık kokusu var mı bobin sesleri var mı.Mining yapılan her kart alınmaz diye bir şey yok. Ağır şartlarda, uzun süreli mining yapan kartlar alınmaz.
Dış estetikte bir şey yoksa ve gerekli testlerden sonra skorlar global değerlerle aynıysa kart %99 sorunsuzdur. Bilgisayarlar katı hal olarak çalıştığı için gözle görülür şekilde "eskime, yıpranma, ömrü azalma, yorulma??" yapmaz. Sadece elektrik yolları minimal derecede aşınır o da eskime değildir.

Ayrıca lehimler her zaman sıcak kaldığı için soğuk lehim hatası alman neredeyse imkansızdır. Taksici arabaları misali ısınıp soğuma olmaz. Oyun için alt tab atarsın anında kartın 20 derece düşer.

Mahalle bilgisayarcısı gibi geleneksel açıklamalar yapmayın.

Blower fan 2080 ve şimdi de 3080 aldım ikisinde de sorun yok. 3080 ilk sahibindendi ama 2080 kim bilir kaç kişinin oldu.

Geri
Yukarı Alt