Bir arkadaşım için telefon bakıyoruz. Kendisi 128GB S24 ve 256GB S23 arasında kaldı. Kendisinin en büyük isteği uzun ömürlülük. Bu Snapdragon ve Exynos işlemciler arasında ne gibi farklar var? Özet olarak hangi modeli önerirsiniz? (Depolama boyutu çok önemli değil.)
Bir arkadaşım için telefon bakıyoruz. Kendisi 128 GB S24 ve 256 GB S23 arasında kaldı. Kendisinin en büyük isteği uzun ömürlülük. Bu Snapdragon ve Exynos işlemciler arasında ne gibi farklar var? Özet olarak hangi modeli önerirsiniz? (depolama boyutu çok önemli değil.)
Yedek depolaması olan birisiyse 64GB bile yeter. Ki çok fazla çekim yapıyorsa illaki yedek depolaması vardır diye düşünüyorum. Bu yüzden kullanıcıya bağlı dedim.
M13 OLED materyal seti kullanildi, S23'lerde ise M11+ kullanildi. Yeni materyal seti demek daha uzun omur, daha kaliteli ekran deneyimi ve daha yuksek parlaklik gibi etkenler getiriyor. Ayrica ekranin PWM'i de daha yuksek. Bu sayede gozlerin yorulmasi daha gec oluyor.
Base S23'lerde LTPS kullanilirken S24'te LTPO kullanildi. Bu da batarya acisindan daha basarili ekran demek.
%40 daha guclu CPU
S24'u tercih ederdim.
S23'un ise 256 GB versiyonunda UFS 4.0 var, daha verimli ve hizli bir depolama birimi. Bunlar disinda bir artisi yok. Depolama usttekileri yok sayacak kadar onemli ise S23 alsin.