30.000 TL'ye S24 vs S23

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Visal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 267
  • Etiketler Etiketler
    s23 s24

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

• Samsung Galaxy S24 (128GB)

Oy: 19 90,5%
  • Samsung Galaxy S23 (256GB)

Oy: 2 9,5%

• Oy verenlerin toplamı
    21
Bütçe
30.000 TL

Visal

Uzman
Makaleler
5
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşım için telefon bakıyoruz. Kendisi 128GB S24 ve 256GB S23 arasında kaldı. Kendisinin en büyük isteği uzun ömürlülük. Bu Snapdragon ve Exynos işlemciler arasında ne gibi farklar var? Özet olarak hangi modeli önerirsiniz? (Depolama boyutu çok önemli değil.)

Kendisinin en büyük isteği uzun ömürlülük.

7 yil guncelleme destegine takilmayin cunku iki telefon da omurluk.

Arada 1-2 bin TL gibi nispeten az bir fark yoksa S23 diyorum ben. Butceye sadik kalmak S24'e yonelmekten daha onemli.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşım için telefon bakıyoruz. Kendisi 128 GB S24 ve 256 GB S23 arasında kaldı. Kendisinin en büyük isteği uzun ömürlülük. Bu Snapdragon ve Exynos işlemciler arasında ne gibi farklar var? Özet olarak hangi modeli önerirsiniz? (depolama boyutu çok önemli değil.)

128 GB yetersiz bir depolama ama yine de S24 seçerim güncelini almak varken nispeten eski bir cihaz almaya gerek yok.

S24'un su artilari nedeniyle:
  • %3 daha ince bezeller (ekrandaki siyah cerceve)
  • M13 OLED materyal seti kullanildi, S23'lerde ise M11+ kullanildi. Yeni materyal seti demek daha uzun omur, daha kaliteli ekran deneyimi ve daha yuksek parlaklik gibi etkenler getiriyor. Ayrica ekranin PWM'i de daha yuksek. Bu sayede gozlerin yorulmasi daha gec oluyor.
  • Base S23'lerde LTPS kullanilirken S24'te LTPO kullanildi. Bu da batarya acisindan daha basarili ekran demek.
  • %40 daha guclu CPU
S24'u tercih ederdim.

S23'un ise 256 GB versiyonunda UFS 4.0 var, daha verimli ve hizli bir depolama birimi. Bunlar disinda bir artisi yok. Depolama usttekileri yok sayacak kadar onemli ise S23 alsin.

Birçok uygulama var 128 GB depolamanın sadece 52 GB kadarını kullanıyorum çok video çekmiyecekseniz fazlasıyla yetiyor.

Geri
Yukarı Alt