Uzun süre sistemimi güncellemeyi planlamıyorum. Almışken en az 5 sene götürmesi lazım. Bilgisayarı iş için kullanmıyorum, sadece oyun oynuyorum. 32 GB yeterli olur mu sizce yoksa 64 GB şart mı? Aralarında 5 bin TL fark var.
Detaylar
Kim cevapladı?Koneko Toujou
Üstün
Uzun süre sistemimi güncellemeyi planlamıyorum. Almışken en az 5 sene götürmesi lazım. Bilgisayarı iş için kullanmıyorum, sadece oyun oynuyorum. 32 GB yeterli olur mu sizce yoksa 64 GB şart mı? Aralarında 5 bin TL fark var.
64 al 10 sene bile götürür.
Hocam ben şu an 32 kullanıyorum her işime fazlasıyla yetiyor tabii uzun yıllar kullanmayı planlıyorsanız 64 GB'da alabilirsiniz fakat şart değil.
32 iyidir. Mümkünse 64 tabii. Yeter ki 16 almayın.
SadeceZinzap
Uzman
32 fazlasıyla yeter ama 64 alın.
Hocam ben şu an 32 kullanıyorum her işime fazlasıyla yetiyor tabii uzun yıllar kullanmayı planlıyorsanız 64 GB'da alabilirsiniz fakat şart değil.
Teşekkürler arkadaşlar. Şimdi şöyle bir durum var. 5 sene sonra muhtemelen sistemim eskimiş olacak zaten ve yenilemem gerekecek. Yani 10 sene falan dayanmasına gerek yok. O yüzden 64 biraz overkill mi olur sizce ? Yani 64'ü kullanmaya yetecek zaman gelene kadar zaten diğer parçalar eskiyecekmiş gibime geliyor. ondan emin olamadım. 5 sene boyunca 32 iş görürse fazladan 5 bin vermeyim. Ama tabi bütçe konusunda sıkıntılı bir durum yok. 5 i veren 10'u da verir. Ben sadece gereksiz harcama yapmak istemiyorum o yüzden.32 iyidir. Mümkünse 64 tabii. Yeter ki 16 almayın.
Astronotarda
Üstün
Ben şu an 32 kullanıyorum. Gayet güzel idare ediyor. Ama bütçeniz varsa net 64 GB alın 10 seneye yakın bile götürür.Uzun süre sistemimi güncellemeyi planlamıyorum. Almışken en az 5 sene götürmesi lazım. Bilgisayarı iş için kullanmıyorum, sadece oyun oynuyorum. 32 GB yeterli olur mu sizce yoksa 64 GB şart mı? Aralarında 5 bin TL fark var.
@Astronotarda @SadeceZinzapTeşekkürler arkadaşlar. Şimdi şöyle bir durum var. 5 sene sonra muhtemelen sistemim eskimiş olacak zaten ve yenilemem gerekecek. Yani 10 sene falan dayanmasına gerek yok. O yüzden 64 biraz overkill mi olur sizce ? Yani 64'ü kullanmaya yetecek zaman gelene kadar zaten diğer parçalar eskiyecekmiş gibime geliyor. ondan emin olamadım. 5 sene boyunca 32 iş görürse fazladan 5 bin vermeyim. Ama tabi bütçe konusunda sıkıntılı bir durum yok. 5 i veren 10'u da verir. Ben sadece gereksiz harcama yapmak istemiyorum o yüzden.
Astronotarda
Üstün
Ya aslında dediğiniz de mantıklı. 5 sene sonra hem sistemi değişme ihtimaliniz var hem de yeni RAM teknolojileri çıkacaktır. 64'e aşırı yatırım yapmak yerine 32 alabilirsiniz, ben de olsam böyle yapardım.Teşekkürler arkadaşlar. Şimdi şöyle bir durum var. 5 sene sonra muhtemelen sistemim eskimiş olacak zaten ve yenilemem gerekecek. Yani 10 sene falan dayanmasına gerek yok. O yüzden 64 biraz overkill mi olur sizce ? Yani 64'ü kullanmaya yetecek zaman gelene kadar zaten diğer parçalar eskiyecekmiş gibime geliyor. ondan emin olamadım. 5 sene boyunca 32 iş görürse fazladan 5 bin vermeyim. Ama tabi bütçe konusunda sıkıntılı bir durum yok. 5 i veren 10'u da verir. Ben sadece gereksiz harcama yapmak istemiyorum o yüzden.
DDR6'yı geliştirmeye başladılar bile. Az daha dişinizi sıkın ondan alın.Ya aslında dediğiniz de mantıklı. 5 sene sonra hem sistemi değişme ihtimaliniz var hem de yeni RAM teknolojileri çıkacaktır. 64'e aşırı yatırım yapmak yerine 32 alabilirsiniz, ben de olsam böyle yapardım.
Yeni konular
-
-
-
-
GOG Life is Strange $2.99/₺137.69 ve LiS Before the Storm $3.39/₺156.05
- Max Caulfield
-
-
-
Elektronik MacBook Air M5 | 13" & 16 GB RAM & 512 GB SSD - 53.539 TL
- mortem.dll