Bütçe
40000

burakcannd

Çalışkan
Ekte bıraktığım görseldeki sistemi toplamayı düşünüyorum, ekran kartım zaten yeterli olduğu için ekran kartına gerek yok. Buradakinden 1 kuruş daha fazla verecek param da yok. Kasa ve PSU konusunda emin değilim daha F/P öneriniz varsa çok daha iyi olur benim için. PSU tarafında Gigabyte GP-P850GM'e baktım fakat patlıyor, yanıyor gibi şeyler yazmışlardı. Fiyatı çok iyi, modüler ve 850watt 3900TL ama emin olamadım bu yazılanlardan dolayı ona ne dersiniz? Desteğinizi bekliyorum teşekkürler.

bu arada sistem oyun için değil. Blender, After Effects ve Premiere Pro için toplanıyor bilginize.

Dosya Ekleri

• sistemim.webp
    sistemim.webp
    141,1 KB · Görüntüleme: 77
Ekte bıraktığım görseldeki sistemi toplamayı düşünüyorum, ekran kartım zaten yeterli olduğu için ekran kartına gerek yok. Buradakinden 1 kuruş daha fazla verecek param da yok. Kasa ve PSU konusunda emin değilim daha F/P öneriniz varsa çok daha iyi olur benim için. PSU tarafında Gigabyte GP-P850GM'e baktım fakat patlıyor, yanıyor gibi şeyler yazmışlardı. Fiyatı çok iyi, modüler ve 850watt 3900TL ama emin olamadım bu yazılanlardan dolayı ona ne dersiniz? Desteğinizi bekliyorum teşekkürler.

bu arada sistem oyun için değil. Blender, After Effects ve Premiere Pro için toplanıyor bilginize.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırın.
" winsat formal " yazıp çıkan sonuçları ekran görüntüsü alıp yollayın.
Eğer CMD direkt kapandı veya sıfırlandı ise:
Bilgisayarım>yerel disk c>windows>performance>winsat
Linki yollayabilirsiniz.

Önerilen Sistem Bileşenleri​

1. Kasa:
- MSI Mag Forge 100M
- Bu kasa uygun görünmekte, ancak havalandırma ve iç tasarım kalitesine dikkat edin.

2. İşlemci:
- AMD RYZEN 9 9900X
- Harika bir seçim, render ve video düzenleme için gerekli gücü sağlıyor.

3. Anakart:
- MSI MB B650M GAMING PLUS WIFI
- Uyumlu, yeterli özelliklerle donatılmış.

4. RAM:
- KINGSTON 32GB 5600MT/s DDR5
- Yeterli kapasite ve hız, işlerinizi hızlandıracak.

5. Güç Kaynağı (PSU):
- MSI MAG A750GL 750W:
- Güvenilir, ancak watt değeri yeterli olmayabilir.
- Alternatif Öneri: Corsair RM850x (850W) veya Seasonic Focus GX-850 (850W) gibi markalar, genellikle daha iyi yorumlar alıyor.

PSU Hakkındaki Endişeler​

• Gigabyte GP-P850GM ile ilgili olumsuz yorumlar sizi endişelendiriyorsa, alternatif markalara yönelmek iyi bir fikir.
  • 850W güce sahip bir PSU kullanmak, sistemin güvenliği ve stabilitesi açısından daha iyidir.

Genel Değerlendirme​

• Sürekli yükselen parçaların fiyatları nedeniyle bütçenizi aşmamak için dikkatli olmalısınız.
  • Oyun odaklı bir sistemden ziyade içerik üretimi odaklı bir sistem topluyorsunuz, bu nedenle işlemci ve RAM öncelikli olmalı.
  • PSU konusunda güvenilir markalar tercih ederek olası sorunlardan kaçınmak en iyisi olacaktır.

Sonuç​

Sistem yapmanızda güç kaynağı konusunda bir değişiklik büyük fark yaratabilir. Düşük kaliteli bir PSU daha büyük sorunlara yol açabilir. Gereksinimlerinizi karşılayacak sağlam bir PSU ile ilerlemek her zaman daha iyidir.