Selam,
Öncelikle herkese iyi Sosyaller dilerim. Bir Victus kullanıcısı olarak; Victus veyahut Casper Excalibur kullanıcıları panelin ne kadar kötü olduğunu az çok biliyor. Uygulamanız için size verdiğim bu rehber sayesinde 100%sRGB panel kadar olmasa da bu renk sorununu ekarte edebilmeniz mümkündür. Şahsen panel beni rahatsız etmese de bu ayarları yaptıktan sonra ekranda resmen cenneti gördüm. Forumdaki ilk rehberim basit lakin faydalı olmasını istedim, şimdiden kolay gelsin, iyi günler dilerim.
NOT: Bu Rehberi size sunmadan önce, başka bir forumdaki arkadaşımın ayarlarından ilham alarak size sunmak istedim. Bu forumda üyeliği olmadığı için kendisini etiketlemek isterdim lakin maalesef mümkün değil.
Rehberin üzerine uygulanmasını tavsiye ettiğim modeller:
Intel HD Graphics Control Center İçin:
Intel HD Graphics Control Center'i açıyoruz.
Ekran sekmesini açıyoruz.
Renk ayarını açıyoruz ve aşağıda verdiğim değerleri yapıyorsunuz:
NVIDIA Control Panel için:
NVIDIA Denetim Masası'nı açıyoruz.
Soldaki ekran sekmesinden " Masaüstü renk ayarlarını ayarla " sekmesini açıyoruz.
Çıkış ayarları kümesi içerisinde her renk için teker teker ayar çekeceğiz.
Kırmızı için:
Yeşil için:
Mavi için:
Öncelikle herkese iyi Sosyaller dilerim. Bir Victus kullanıcısı olarak; Victus veyahut Casper Excalibur kullanıcıları panelin ne kadar kötü olduğunu az çok biliyor. Uygulamanız için size verdiğim bu rehber sayesinde 100%sRGB panel kadar olmasa da bu renk sorununu ekarte edebilmeniz mümkündür. Şahsen panel beni rahatsız etmese de bu ayarları yaptıktan sonra ekranda resmen cenneti gördüm. Forumdaki ilk rehberim basit lakin faydalı olmasını istedim, şimdiden kolay gelsin, iyi günler dilerim.
NOT: Bu Rehberi size sunmadan önce, başka bir forumdaki arkadaşımın ayarlarından ilham alarak size sunmak istedim. Bu forumda üyeliği olmadığı için kendisini etiketlemek isterdim lakin maalesef mümkün değil.
Rehberin üzerine uygulanmasını tavsiye ettiğim modeller:
- Victus 15-FA serisi modeller
- Victus 16-S, -R, -D, -E serisi modeller
- Casper Excalibur G600, G700, G800, G900 serisi modeller
- Acer Nitro 5 ANV modelleri
- Lenovo LOQ 82XT004CTX, 82XV00B8TX, 82XV00G9TX modelleri
- MSI Katana GF76 UD, UC, UE, UG modelleri
Intel HD Graphics Control Center İçin:
Intel HD Graphics Control Center'i açıyoruz.
Ekran sekmesini açıyoruz.
Renk ayarını açıyoruz ve aşağıda verdiğim değerleri yapıyorsunuz:
NVIDIA Control Panel için:
NVIDIA Denetim Masası'nı açıyoruz.
Soldaki ekran sekmesinden " Masaüstü renk ayarlarını ayarla " sekmesini açıyoruz.
Çıkış ayarları kümesi içerisinde her renk için teker teker ayar çekeceğiz.
Kırmızı için:
Yeşil için:
Mavi için:
Son düzenleme: