50-55.000 TL Sistem Tavsiyesi

Bütçe
50.000-55.000

Alcheinz

Uzman
Arkadaşlar merhaba, Şuanda kullanmakta olduğum Asus TUF Gaming A15 laptop'umu satıp (Ryzen 7 6800H & RTX 3060 Laptop GPU) daha modern ve güçlü bir sisteme geçmek istiyorum, uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum biraz araştırma sonucunda hazır sistemlerle karşılaştım ve bütçeme göre 2 adet sistem buldum.
Sizlere sorularım şunlar:
  • Bu sistemlerdeki ekran kartı işlemci kombinasyonu darboğaz oluşturur mu? Ekran kartı ve işlemci birbiri ile tam performansları ile optimize çalışır mı?
  • Sistem bileşenleri birbirleri ile ufak farklılıklar içeriyor anakart, ekran kartı markası ve ram mhz değerleri gibi bu durumda hangisini tercih etmem daha doğru olur? Yoksa ikisinide önermez misiniz?
  • Aktif olarak yazılım geliştiriyorum ve zaman zaman oyunlar oynuyorum (FPS/Hikaye), ihtiyaçlarımı karşılamayacağını düşündüğünüz bir nokta var mı?
  • Şuan monitörüm 1080p, sistemi aldıktan bir süre boyunca mecbur 1080p kullanacağım fakat biraz para biriktikten sonra 2K bir monitöre geçmeyi düşünüyorum. Bu özellikler 2K gaming için yeterli olur mu?
  • 50-55K (1-2k oynayabilir) civarlarında başka önerileriniz varsa bekliyorum.
  • Satın alırken hangi siteden daha memnun kalırım bu da önemli bir etken sorunsuz bir alışveriş için daha önce alışveriş yapmış deneyimli arkadaşların fikrini bekliyorum.
  • Sistem 1: Sinerji Sting
  • Sistem 2: ULTIMA-PRIME5070

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, Şuanda kullanmakta olduğum Asus TUF Gaming A15 laptop'umu satıp (Ryzen 7 6800H & RTX 3060 Laptop GPU) daha modern ve güçlü bir sisteme geçmek istiyorum, uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum biraz araştırma sonucunda hazır sistemlerle karşılaştım ve bütçeme göre 2 adet sistem buldum.
Sizlere sorularım şunlar:
  • Bu sistemlerdeki ekran kartı işlemci kombinasyonu darboğaz oluşturur mu? Ekran kartı ve işlemci birbiri ile tam performansları ile optimize çalışır mı?
  • Sistem bileşenleri birbirleri ile ufak farklılıklar içeriyor anakart, ekran kartı markası ve ram mhz değerleri gibi bu durumda hangisini tercih etmem daha doğru olur? Yoksa ikisinide önermez misiniz?
  • Aktif olarak yazılım geliştiriyorum ve zaman zaman oyunlar oynuyorum (FPS/Hikaye), ihtiyaçlarımı karşılamayacağını düşündüğünüz bir nokta var mı?
  • Şuan monitörüm 1080p, sistemi aldıktan bir süre boyunca mecbur 1080p kullanacağım fakat biraz para biriktikten sonra 2K bir monitöre geçmeyi düşünüyorum. Bu özellikler 2K gaming için yeterli olur mu?
  • 50-55K (1-2k oynayabilir) civarlarında başka önerileriniz varsa bekliyorum.
  • Satın alırken hangi siteden daha memnun kalırım bu da önemli bir etken sorunsuz bir alışveriş için daha önce alışveriş yapmış deneyimli arkadaşların fikrini bekliyorum.
  • Sistem 1: Sinerji Sting
  • Sistem 2: ULTIMA-PRIME5070
Ekran kartı: 5070

İşlemci: 7700

Anakart: Colorful Battle AX B650M Plus Micro ATX.

RAM: 2x16 Viper Venom.

SSD: Kioxia G2

Soğutucu: Thermal right Phantom

Kasa: Zoko amiral DK431 4x12cm.

PSU:High Power Elite 750W.

Ekran kartı: 5070

İşlemci: 7700

Anakart: Colorful Battle AX B650M Plus Micro ATX.

RAM: 2x16 Viper Venom.

SSD: Kioxia G2

Soğutucu: Thermal right Phantom

Kasa: Zoko amiral DK431 4x12cm.

PSU:High Power Elite 750W.
Hocam iyi güzel ama bunların hepsini farklı platformlardan farklı satıcılardan almak zorunda kalırım. Buda güven konusunda endişe yaratıyor bende.

Bu sistemin anakartını Gigabyte B650 eagle AX yapın.
56.000 TL yapıyor.
Bir de şu soğutmayı alırsanız çok iyi olur.

Bu sistemin anakartını Gigabyte B650 eagle AX yapın.
56.000 TL yapıyor.
Bir de şu soğutmayı alırsanız çok iyi olur.
Ekran kartı olarak Nvidia tercih etmek istiyorum hocam.

Neden hocam yazılımla renderla falan mı uğraşıyorsunuz buradaki ekran kartı 5070 Ti ile denk neredeyse sizin bütçede Max 5070 alınabilir.
Hocam biraz gerikafalılık gibi gelebilir ama Nvidia'ya aşırı alıştım yıllardır kullanıyorum, hem yazılımla uğraşıyorum hemde Adobe uygulamaları kullanıyorum, sürücü desteği konusunda da çok memnunum bundan ötürü Nvidia istiyorum.

Değil tabi ki ama güvenilir bir platformdan tek sepet halinde almak isterim, önceki mesajından kaynaklı olarak RX 9070 XT'yide araştıracağım.

@Recep Baltaş Genel konu hakkında düşüncelerini almak isterim abi. Umarım bu şekilde etiketlemek yasak değildir. Senin bu süreçte önerilerin çok önemli olur benim için.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt