Alcheinz
Uzman
Arkadaşlar merhaba, Şuanda kullanmakta olduğum Asus TUF Gaming A15 laptop'umu satıp (Ryzen 7 6800H & RTX 3060 Laptop GPU) daha modern ve güçlü bir sisteme geçmek istiyorum, uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum biraz araştırma sonucunda hazır sistemlerle karşılaştım ve bütçeme göre 2 adet sistem buldum.
Sizlere sorularım şunlar:
Sizlere sorularım şunlar:
- Bu sistemlerdeki ekran kartı işlemci kombinasyonu darboğaz oluşturur mu? Ekran kartı ve işlemci birbiri ile tam performansları ile optimize çalışır mı?
- Sistem bileşenleri birbirleri ile ufak farklılıklar içeriyor anakart, ekran kartı markası ve ram mhz değerleri gibi bu durumda hangisini tercih etmem daha doğru olur? Yoksa ikisinide önermez misiniz?
- Aktif olarak yazılım geliştiriyorum ve zaman zaman oyunlar oynuyorum (FPS/Hikaye), ihtiyaçlarımı karşılamayacağını düşündüğünüz bir nokta var mı?
- Şuan monitörüm 1080p, sistemi aldıktan bir süre boyunca mecbur 1080p kullanacağım fakat biraz para biriktikten sonra 2K bir monitöre geçmeyi düşünüyorum. Bu özellikler 2K gaming için yeterli olur mu?
- 50-55K (1-2k oynayabilir) civarlarında başka önerileriniz varsa bekliyorum.
- Satın alırken hangi siteden daha memnun kalırım bu da önemli bir etken sorunsuz bir alışveriş için daha önce alışveriş yapmış deneyimli arkadaşların fikrini bekliyorum.
- Sistem 1: Sinerji Sting
- Sistem 2: ULTIMA-PRIME5070
Son düzenleyen: Moderatör: