Talent

Uzman
Arkadaşlar geçen haftalarda 8BitDo almıştım ve çok beğendiğim için aynı satıcı üzerinden bir tane daha aldım. Gamepad bugün elime ulaştı fakat gamepad testerda test yaparken joysticklerin aynı drift problemi yaşayan gamepadlerdeki gibi olduğunu gördüm. Aşağıya fotoğrafını da bırakıyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Ben bu gamepadlari hall effect sensör var diye aldım ve öncekinde böyle bir sorun yokken bunda böyle bir şey ile karşılaştım. Ayrıca dongle ile bağlanınca oyunlarda gamepadi görmüyor. Diğer gamepadde bu durumlar yaşanmamıştı.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-01-09 153407.webp
    Screenshot 2025-01-09 153407.webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 141
Hocam kolu kalibre etmeyi deneyin. İşe yaramazsa iade talebi oluşturun. Drift sticklerin rastgele yanlış algılamalar yapması durumudur. Bu sorun kalibrasyon sonrası devam ederse drift vardır. Ancak hemen konuşmamak lazım. Bu videoyu izleyebilirsiniz:

Bir de dongle ile bağlayınca ChipGenius gamepadi ne olarak gösteriyor? Fotoğraf atabilir misiniz?
https://www.usbdev.ru/files/chipgenius/ (Son sürümü indirip çalıştırın)
Şifre: usbdev.ru

Hocam kolu kalibre etmeyi deneyin. İşe yaramazsa iade talebi oluşturun. Drift sticklerin rastgele yanlış algılamalar yapması durumudur. Bu sorun kalibrasyon sonrası devam ederse drift vardır. Ancak hemen konuşmamak lazım. Bu videoyu izleyebilirsiniz:

Bir de dongle ile bağlayınca ChipGenius gamepadi ne olarak gösteriyor? Fotoğraf atabilir misiniz?

Konu sahibinin kolunda drift sorunu mevcut değil, ki hall effect kollarda drift sorunu olmaz. Bazı kolların analogları hassas oluyor, çok çok ufak dokunmada bile direkt axisleri değişebiliyor. Önemli olan axis değiştiğinde axisin sabit kalıp kalmadığı. Ona bakması lazım. Sabit kalıyorsa drift yoktur. Tabii kola dokunmaması lazım o esnada.

Elimdeki Xbox 9. Nesil ve 2 adet DualSense kolda da durum böyle.

Attığınız videodaki rehber 8BitDo Ultimate kola ait.

Bu programı indirmeli, kolun programı bu lakin sadece firmware güncellemesi yapılabiliyor.

Son düzenleme:
Konu sahibinin kolunda drift sorunu mevcut değil, ki hall effect kollarda drift sorunu olmaz. Bazı kolların analogları hassas oluyor, çok çok ufak dokunmada bile direkt axisleri değişebiliyor. Önemli olan axis değiştiğinde axisin sabit kalıp kalmadığı. Ona bakması lazım. Sabit kalıyorsa drift yoktur. Tabii kola dokunmaması lazım o esnada.

Elimdeki Xbox 9. Nesil ve 2 adet DualSense kolda da durum böyle.
Hocam bir yönden haklısınız zaten. Hall Effect kollarda drift kağıt üstünde olmaz. Ama yazılımsal sorunlar olabilir. Kol kalibrasyondan sonra 0.0'da kalacaktır büyük ihtimalle. Bu şekilde kaldığı haliyle nadiren de olsa oyunlarda drifte sebep olabilir.

Rehberin 2C'de de aynı olması gerek. 8BitDo yazılımı ile kalibre edilebiliyor. Aynı olduğunu düşünerek attım.

Hocam bir yönden haklısınız zaten. Hall Effect kollarda drift kağıt üstünde olmaz. Ama yazılımsal sorunlar olabilir. Kol kalibrasyondan sonra 0.0'da kalacaktır büyük ihtimalle. Bu şekilde kaldığı haliyle nadiren de olsa oyunlarda drifte sebep olabilir.

Rehberin 2C'de de aynı olması gerek. 8BitDo yazılımı ile kalibre edilebiliyor. Aynı olduğunu düşünerek attım.
Tabii, firmware updater programıyla dongle ve kolun firmwareini güncelleyebilir. O konuda sıkıntı yok.

Bu halde kullanmak bir sıkıntı çıkartmaz. O milimetrik axisi hiçbir oyun algılamaz, algılayamaz. 8BitDo Ultimate 2C'de kalibrasyon yok diye biliyorum ayrica.

Kalibrasyon ayarı uygulamasında da yoksa, şunu bi' denesin:

1. [LB+RB+View+Menu] düğmelerine 8 saniye boyunca basılı tutarak kalibrasyon moduna geçin. LED göstergesi yanıp sönmeye başlayacaktır.
2. Analog çubukları (joystick) ileri doğru kenara kadar itin ve saat yönünde 2-3 tur döndürün.
3. Kalibrasyon modundan çıkmak için aynı düğme kombinasyonuna tekrar basın.

Tabii, firmware updater programıyla dongle ve kolun firmwareini güncelleyebilir. O konuda sıkıntı yok.

Bu halde kullanmak bir sıkıntı çıkartmaz. O milimetrik axisi hiçbir oyun algılamaz, algılayamaz. 8BitDo Ultimate 2C'de kalibrasyon yok diye biliyorum ayrica.

Kalibrasyon ayarı uygulamasında da yoksa, şunu bi' denesin:
Hatamı düzelttiğiniz için teşekkürler hocam. Araştırdığımda dediğiniz gibi 2C modelinin uygulamasının sadece firmware güncellemesi içerdiğini gördüm. Anlattığınız manuel kalibrasyon büyük ihtimalle fayda edecektir.

Dediğiniz gibi bu halde kullanmak sıkıntı çıkartmaz ama benim Gamesir Nova Lite da bir ara böyle çalışıyordu. Böyleyken sticklerin alanının %100'ü algılanmıyordu. Kullanmadan kalibre etmek, bir sıkıntı varsa erkenden iade etmek bu yönüyle daha mantıklı bence.