dincers

Başarılı
Laptop dün geldi, kurulum güncelleme derken akşam saatlerinde biraz kullanabildim.
Bugün sabah olunca Acer Care Center uygulaması üzerinde "pil kalibrasyonu" diye bir ayar gördüm.
Cihaz şarjda iken, 3'e kadar düşürdü, sonra kendisi 100'e kadar şarj etti.

Sonra bende bu "powercfg /batteryreport" komutunu yazdım, sonuç. Biraz canımı sıktı açıkçası. Normal mi bu değer?

DESIGN CAPACITY90,614 mWh
FULL CHARGE CAPACITY86,425 mWh

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-03-29 170504.webp
    Screenshot 2024-03-29 170504.webp
    61,9 KB · Görüntüleme: 203
Laptop dün geldi, kurulum güncelleme derken akşam saatlerinde biraz kullanabildim.
Bugün sabah olunca Acer Care Center uygulaması üzerinde "pil kalibrasyonu" diye bir ayar gördüm.
Cihaz şarjda iken, 3'e kadar düşürdü, sonra kendisi 100'e kadar şarj etti.

Sonra bende bu "powercfg /batteryreport" komutunu yazdım, sonuç. Biraz canımı sıktı açıkçası. Normal mi bu değer?

DESIGN CAPACITY90,614 mWh
FULL CHARGE CAPACITY86,425 mWh
Cihaz birkaç ayı devirdiyse ve etkin kullanıldıysa bataryada gayet olağan değerler, 1 senelik bataryam %75de. %95 96 gayet ortalama bir değer.

Şarj limitini kullanın ve mümkün olduğunca fişte kullanın.

Design capacity zaten tipik değer, normalde tam şarj kapasitesi bu tipik değeri bazı cihazlarda geçer bazı cihazlarda ise daha düşük kalır yani bu değerler aşağı yukarı oynayabilir, sizin bataryanızda da sorun olduğunu düşünmüyorum.

Design capacity zaten tipik değer, normalde tam şarj kapasitesi bu tipik değeri bazı cihazlarda geçer bazı cihazlarda ise daha düşük kalır yani bu değerler aşağı yukarı oynayabilir, sizin bataryanızda da sorun olduğunu düşünmüyorum.
Normal diyorsanız içim rahatlar gerçekten.

Garip. Crystal Disk Info ile diskin kaç dakika kullanıldığına bakın. İkinci el ya da iade kokusu sezdim ama kolpa da atıyor olabilirim.

Görseli yükledim, 33 saat gösteriyor. Dün bu saatlerde çalıştırdım desem maks, 26-27 saat olmuştur.

Dosya Ekleri

• disk.webp
    disk.webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 150