Akıllı saat almak mantıklı mı?

Strow

Uzman
Selam dostlar, eminim bu sorunun cevabını benim gibi merak eden başka insanlar da vardır. Bu sebeple bu durumu bir konu haline getirmek ve topluca tartışmak istedim.

Bu konu başlığı altında Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei gibi markaların akıllı saatlerinin mümkünse kullanıcıya sağladığı avantajlara, dezavantajlara değinelim ve "günümüzde gerçekten gerekli mi?" sorusuna yanıt arayalım. Şimdiden düşüncenizi belirttiğiniz ve verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.

Redmi Watch 5 active kullanıyorum, pahalı ürünleri sevmem zaten ortalama 1-1.2K arasında bir fiyatı var. Gündelik hayatta bildirimlere, aramalar ve sağlık verilerine bakıyorum o yandan avantajlı. Dezavantajı ise kolunuzda olan bir şeyi her zaman önemseyip sakınmanız ve rahat hissetmeniz lazım. Demem o ki amacınıza göre saat alın fiyatına göre değil. Gerekli mi konusuna gelecek olursak kişiye göre değişen bir soru bana göre her zaman saati takmamak şartı ile gerekli.

Telefondan da maile bakılıyor, saate bakılıyor, oyun oynanıyor. Hayatımda bu kadar saçma bir icat görmedim. EKG çekiyor, kan basıncına bakıyor sağlığımıza bakıyor diyenler olacak, madem o kadar önemli sizin için gidin holter taktırın. O kadara gerek yoksa ne diye önemsiyorsunuz. Ayrıca yaydığı radyasyon da cabası. Kısaca saçmalık.

Ne amaçla kullanacağına bağlı sadece saate bakarım diyorsan gereksiz birşey ama arama yaparım mesaj atarım telefonum uzakta bir yerde ise lazım olur diyorsanız alabilirsiniz bana normal saatler daha çekici geliyor görüntü açısından.

Aktif bir hayatınız varsa iPhone + Watch harika iş görüyor.

Sağlık ve spor için kusursuz çalışıyor. Suya dayanıklı, sıcak ve soğuk havalarda problem yaşatmıyor. Sağlam ve pil ömrü çok uzun. Telsiz olarak kullanılabiliyor, kaza yaparsanız, kalp krizi geçirirseniz otomatik olarak yardım çağırıyor. Telefonumu veya cüzdanımı çaldırmamın mümkün olacağı ortamlarda sadece saat ile bile dışarı çıktığım oluyor, ödeme, iletişim vs. tüm işlemlerimi ondan yapabiliyorum.

Sporda, araç sürerken vs. sürekli telefona bakmama gerek kalmıyor. Ben uğraşmadan uykuma kadar tüm değerlerimi takip ediyor. Rapor sunuyor.

Aslında ihtiyaca yönelik düşünmen gerek bunu. Uzun yıllardır sadece Apple ürünler kullanıyorum ve özellike iPhone ve Mac arasındaki iletişim gerçekten günlük hayatımı kolaylaştırıyor.

Bir süredir ben de Apple Watch alsam mı acaba diye düşünüyorum ama aslında o kadar da gerek olmadığına karar verdim. Saatten bildirimleri okumak, telefonla konuşmak (cellular modellerinde telefon yakında değilken de aktif) vb. günlük hayata çok güzel artılar katsa da ihtiyaçlarımı başka şekilde karşılayabiliyorum ve bu kadar büyük bir meblağ vermeye gerek yok gibi düşündüm kendi adıma. Ayrıca spor yapanlar için özellikle çok iyi fonksiyonları var. Uyku takibi, kalp ritmi ölçme gibi fonksiyonlar çok işe yarar diye düşünüyorum ama en basitinden uyurken saat takmayı seven birisi değilim. Bu nedenle sadece bildirim okumak ve telefonla konuşmak için +15.000 TL vermek benim için mantıklı gelmedi.

Tabii ki dediğim gibi ihtiyaca yönelik düşünülmesi gerekiyor. Spor yapan biriyseniz, telefonu kullanmadan her şeyi saatten halletmek isteyen biriyseniz mantıklı olabilir. Bence detaylı inceleme videoları, kullanım testleri gibi içerikleri izleyerek yorumlayabilirsiniz.

Not: Diğer markalar hakkında bilgim yok sadece Apple için yorumumu yaptım.

Kullanım amacına göre değişir. Bana göre mantıklı ama verilecek para 10-15K üzerine çıkmamalı. Avantajın yanında bazı yerlerde önemli kullanım kolaylığı sağlıyor.

Selam dostlar, eminim bu sorunun cevabını benim gibi merak eden başka insanlar da vardır. Bu sebeple bu durumu bir konu haline getirmek ve topluca tartışmak istedim.

Bu konu başlığı altında Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei gibi markaların akıllı saatlerinin mümkünse kullanıcıya sağladığı avantajlara, dezavantajlara değinelim ve "günümüzde gerçekten gerekli mi?" sorusuna yanıt arayalım. Şimdiden düşüncenizi belirttiğiniz ve verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.

Bence mantıklı. Sürekli telefonunu kaybeden bir insanım. Kolumdaki saatten çaldırıyorum buluyorum.(saat kola takılmasa onu da kaybederim muhtemelen):D

Normal saat kullanmak ne kadar mantıklı ise akıllı saat kullanmakta o kadar mantıklıdır. Akıllı saat sizi tamamen telefondan kurtaran bir icat değil belki ama güzel bir aksesuar bence. Eğer görüntüsü hoşunuza gidiyorsa ve size yakışacağını düşünüyorsanız almaktan çekinmeyin. Yaklaşık 2 senedir Watch 4 40mm kullanıyorum ve baya memnunum. Sıkışık bir otobüste müzik değiştirmek gibi şeyler ekstra ama hoş detaylar. Olmadan yaşayabilirsiniz ama olduğu için mutlu olduğunuz bir şey diyeyim :).

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt