Bütçe
10000 - 15000

CengizAskn

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Prime B650 Plus anakart kullanmaktayım arıza nedeniyle servise vereceğim ve yeni anakart almak istiyorum.

Düşündüğüm anakart "Gigabyte X870 Aorus Elite WI-FI7 ICE" bu anakart ve Gigabyte yazılımı hakkında tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

Kafamı karıştıran X870'e geçmeli miyim ya da B850 ya da B650'den devam mı etmeliyim.

Önerilerinizi bekliyorum.

Aynı anda birden fazla PCI Express 5 SSD ve güncel RTX 5080 ve ötesi ekran kartını tam yükte kullanacaksan X870E anakartlara bakmalısın. X870'in depolama vs. kapasitesi B650E anakartlar ile benzer. Sadece daha güncel. MSI X870 Tomahawk bozuldu bu esnada Asus Rog Strix B850F Gaming anakarta geçtim. 1 tane 2 TB PCI Express 4 SSD kullandığımdan kaliteli B850 seçtim. Bol bol ARGB desteği, clear cmos ve bios flash tuşunun varlığı, arkada bol bol usb 3 çıkışı ile işimi fazlasıyla görüyor. AM5 anakartlarda stabilite önemli, MSI kullandığım anakart modelinde berbattı, sorun yaşayan çoktu, X870 serisi genelinde MSI'dan uzak dur. Asus'un kaliteli versiyonlarına yönel. Yoksa rastgele RAM hatası, wifi problemleri gibi kararsızlıklarla uğraşırsın.

Merhaba arkadaşlar,

Prime B650 Plus anakart kullanmaktayım arıza nedeniyle servise vereceğim ve yeni anakart almak istiyorum.

Düşündüğüm anakart "Gigabyte X870 Aorus Elite WI-FI7 ıce" bu anakart ve Gigabyte yazılımı hakkında tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

Kafamı karıştıran X870'e geçmeli miyim ya da B850 ya da B650'den devam mı etmeliyim.

Önerilerinizi bekliyorum.

ASUS ROG Crosshair X670e Hero

chipset: X670e.
öne çıkan özellikler:
PCI-e 5.0 desteği.
10+2 güç fazı tasarımı.
Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.2
2X 10GB Ethernet portu.
2X USB4/Thunderbolt 4
RGB aydınlatma ve premium bileşenler.
Profesyonel oyuncular ve yüksek performans arayan içerik üreticileri için ideal.

Al rahat et ASUS sürücü BIOS chipset kısacası kendisini ilgilendiren eski donanım bile olsa yazılım desteği sunuyor kaliteli almanı tavsiye ederim nakitin var ise.

7500F CPU.
B650 Plus anakart.
XPG Lancer 5600 MHz 16x2 RAM.
2 tane 1TB gen4 M.2 SSD.
RX 7800XT ASUS TUF ekran kartı.

Aynı anda birden fazla PCI Express 5 SSD ve güncel RTX 5080 ve ötesi ekran kartını tam yükte kullanacaksan X870E anakartlara bakmalısın. X870'in depolama vs. kapasitesi B650E anakartlar ile benzer. Sadece daha güncel. MSI X870 Tomahawk bozuldu bu esnada Asus Rog Strix B850F Gaming anakarta geçtim. 1 tane 2 TB PCI Express 4 SSD kullandığımdan kaliteli B850 seçtim. Bol bol ARGB desteği, clear cmos ve bios flash tuşunun varlığı, arkada bol bol usb 3 çıkışı ile işimi fazlasıyla görüyor. AM5 anakartlarda stabilite önemli, MSI kullandığım anakart modelinde berbattı, sorun yaşayan çoktu, X870 serisi genelinde MSI'dan uzak dur. Asus'un kaliteli versiyonlarına yönel. Yoksa rastgele RAM hatası, wifi problemleri gibi kararsızlıklarla uğraşırsın.
7500F CPU.
B650 Plus anakart.
XPG Lancer 5600 MHz 16x2 RAM.
2 tane 1TB gen4 M.2 SSD.
RX 7800XT ASUS TUF ekran kartı.

Sistem özelliklerim bunlar