AMD ekran kartı ile yayın açan var mı?

Bütçe
10K

Arlecchino

Deneyimli
Yer
Khaenri'ah/Crimson Moon Dynasty
Aslında sorumun cevabını biliyorum sayılır ama birden çok kişinin deneyimlerini duymak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Yakın zamanda ekran kartı almayı düşünüyorum RX 6700-6800 veya RTX 3070-3080 serisinden kart alacağım. Yakın arkadaşımda 7900 GRE var ve 2. monitör takılıyken, canlı yayın esnasında oyunda ciddi droplar oluşuyordu. Yeni monitör de alacağım, o yüzden sorun yaşarsam tekrar al sat yapmak istemiyorum. Bütçeme göre kart önerisi de yapabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında sorumun cevabını biliyorum sayılır ama birden çok kişinin deneyimlerini duymak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Yakın zamanda ekran kartı almayı düşünüyorum RX 6700-6800 veya RTX 3070-3080 serisinden kart alacağım. Yakın arkadaşımda 7900 GRE var ve 2. monitör takılıyken, canlı yayın esnasında oyunda ciddi droplar oluşuyordu. Yeni monitör de alacağım, o yüzden sorun yaşarsam tekrar al sat yapmak istemiyorum. Bütçeme göre kart önerisi de yapabilirsiniz.

İşlemci üzerine AMD'den iyi bir firma yok. Fakat ekran kartı olarak bulaşılmaz.

Önceki sistemimde RX 580 vardı, bu sitemimde yeniden RX 6700 XT kullandım ve pişmanım. Minecraft gibi bir oyunda bile çamur gibi görüntüye sahip oluyorum kayıt alınca. Ki kayıt almasam bile yine kötü gözüküyor. Uygulamalarda görüntü glitchleri yaşanıyor. Bazen görüntü kırılmaları yaşanıyor. Bence AMD Ekran kartlarının mining gibi işlemler dışında kullanılması mantıklı değil.

AMD'de edit yapan birini gördüm ama ne kadar verimli inan bilmiyorum. Şahsen edit vs. yapacaksanız ben NVIDIA taraftarıyım. Özellikle de Ti modelleri, CUDA belleği sayısı falan fazla oluyor ama genel olarak NVIDIA kartlar overpricedlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci üzerine AMD'den iyi bir firma yok. Fakat ekran kartı olarak bulaşılmaz.

Önceki sistemimde RX 580 vardı, bu sitemimde yeniden RX 6700 XT kullandım ve pişmanım. Minecraft gibi bir oyunda bile çamur gibi görüntüye sahip oluyorum kayıt alınca. Ki kayıt almasam bile yine kötü gözüküyor. Uygulamalarda görüntü glitchleri yaşanıyor. Bazen görüntü kırılmaları yaşanıyor. Bence AMD ekran kartlarının mining gibi işlemler dışında kullanılması mantıklı değil.

AMD kartlar aslında mining performansı olarak kötüydü. RX 6600 popülerdi çünkü çok az güç tüketiyordu. 6700XT kullandığım zamanlarda o tarz sorunlar yaşamadım. RTX 2060 kullanıyorum ve kayıt alırken saçma sapan ses kaymaları yaşıyorum Windows sorunu sanırım. Eğer uyguna AMD kart bulamazsam 3070 ya da 3080 alacağım uyguna bulursam 3060 Ti da olabilir ama fiyatları saçmaca yüksek ve daha önce kullandım. Kasa+PSU+ekran kartı alıp PC dönemimi uzunca kapatmak istiyorum. 8400F kullanıyorum 3080 gibi kartlar 2K da sorun yaratmaz ama bazı periler gelip beni zorlayabilirler o yüzden ucuza kapatmak istiyorum. Aslında sormam gereken konu nereden ucuz ekran kartı alabilirim olmalıymış :D. Zamanında 5700X3D+3080 Ti'lı sistemim vardı ama ben kimim ki deyip satmıştım. Birisi çıkıp artık derdini seveyim arkadaş diyecek sanırım.

AMD'de edit yapan birini gördüm ama ne kadar verimli inan bilmiyorum. Şahsen edit vs. yapacaksanız ben NVIDIA taraftarıyım. Özellikle de Ti modelleri, CUDA belleği sayısı falan fazla oluyor ama genel olarak NVIDIA kartlar overpricedlar.

Editle aşırı işim yok telefonumla hallediyorum zaten ve o işler için keyfi olarak tablet alacağım. Yayın açarken codec üzmesin o yeterli; zaten profesyonel değilim fakat 20-30 kişi takılırken izleyici sorunsuz izlesin isterim. Yaşadığım yerde 3070 bakıyorum 3080 fiyatında 6700XT bakıyorum hep korozyonlu. Face gruplarında uyguna oluyor diyorlar ama düzgün grup bulamıyorum. Konuyu kapatıp en iyisi ekran kartı grupları diye konu açayım fikirlerinizi aklımda karıştıracağım hepinize teşekkürler.

AMD kartlar aslında mining performansı olarak kötüydü. RX 6600 popülerdi çünkü çok az güç tüketiyordu. 6700XT kullandığım zamanlarda o tarz sorunlar yaşamadım. RTX 2060 kullanıyorum ve kayıt alırken saçma sapan ses kaymaları yaşıyorum Windows sorunu sanırım. Eğer uyguna AMD kart bulamazsam 3070 ya da 3080 alacağım uyguna bulursam 3060 Ti da olabilir ama fiyatları saçmaca yüksek ve daha önce kullandım. Kasa+PSU+ekran kartı alıp PC dönemimi uzunca kapatmak istiyorum. 8400F kullanıyorum 3080 gibi kartlar 2K da sorun yaratmaz ama bazı periler gelip beni zorlayabilirler o yüzden ucuza kapatmak istiyorum. Aslında sormam gereken konu nereden ucuz ekran kartı alabilirim olmalıymış :D. Zamanında 5700X3D+3080 Ti'lı sistemim vardı ama ben kimim ki deyip satmıştım. Birisi çıkıp artık derdini seveyim arkadaş diyecek sanırım.

Editle aşırı işim yok telefonumla hallediyorum zaten ve o işler için keyfi olarak tablet alacağım. Yayın açarken codec üzmesin o yeterli; zaten profesyonel değilim fakat 20-30 kişi takılırken izleyici sorunsuz izlesin isterim. Yaşadığım yerde 3070 bakıyorum 3080 fiyatında 6700XT bakıyorum hep korozyonlu. Face gruplarında uyguna oluyor diyorlar ama düzgün grup bulamıyorum.
Marketplace'de gezinin ya face gruplarındansa, orada da bulursunuz, ama illa ki gruplardan bakacaksanız, araştırın. Benim face'yi kapattıkları için marketplace üzerindeki gitar fiyatlarına bakamıyorum yenisini de açmaya üşeniyorum :D

Marketplace'de gezinin ya face gruplarındansa, orada da bulursunuz, ama illa ki gruplardan bakacaksanız, araştırın. Benim face'yi kapattıkları için marketplace üzerindeki gitar fiyatlarına bakamıyorum yenisini de açmaya üşeniyorum :D
Derin bir araştırma yapmak lazım dediğiniz gibi.

Hocam eğer çok da para vermek istemiyorsanız 3060 Ti veya 3070 alın geçin derim ben 6700XT ile iyi bir yayın açamıyorum.

Bazıları açabiliyorum bazıları açamıyorum demiş denemeden göremeyeceğim sanırım. 9K ya referans tasarım 6800 buldum sanırım onu alacağım; fanlar döndüğünde kamerada güzel görüntü çıkıyor :D.

Ben bir kaç kez Rx 6700 üzerinden yayın bir çok kez de video çektim. Yayın olarak OBS kullanırken bazı sıkıntıları oldu ama video çekerken Mirillis Action kullandım bir problem olmadı. Nvidia ekran kartı hiç kullanmadım o yüzden performans karşılaştırması yapamıyorum.

Ben birkaç kez RX 6700 üzerinden yayın birçok kez de video çektim. Yayın olarak OBS kullanırken bazı sıkıntıları oldu ama video çekerken mirillis Action kullandım bir problem olmadı. NVIDIA ekran kartı hiç kullanmadım o yüzden performans karşılaştırması yapamıyorum.

Yayın sırasında kare atlaması veya bit düşmesi gibi sorunlar hiç yaşadınız mı?

Geri
Yukarı Alt