The Semih

Uzman
Makaleler
1
AMD FSR™ “Redstone”
FSR “Redstone”, AMD RDNA™ 4 GPU'larda daha akıcı performans ve daha keskin görseller sunan, yapay zekâ destekli oyun teknolojilerinden oluşan bir pakettir.

FSR Upscaling: (Önceden AMD FidelityFX™ Super Resolution 4)
Düşük çözünürlüklü karelerden net ve yüksek kaliteli görselleri yeniden oluşturur.

FSR Frame Generation:
Render edilen karelerin arasına yeni kareler tahmin ederek ekler; daha yüksek ve daha akıcı FPS sağlar.

FSR Ray Regeneration:
Seyrek ışın izleme örneklerinden tam kaliteyi çıkarım yoluyla geri oluşturur; azaltılmış render maliyetiyle keskin, gürültüsüz ışın izleme görselleri sunar.

FSR Radiance Caching:
Işığın sahne içinde nasıl yayıldığını dinamik olarak öğrenir ve tahmin eder; verimli gerçek zamanlı global aydınlatma sağlar.

Son sürücüyü DDU ile kurmanızı öneririm ve Varsayılan Profil seçin sıfırdan kurduktan sonra.

1765381062996.webp

1765378852943.webp

1765378788171.webp

1765378724372.webp

1765378711689.webp

1765378703403.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
FSR Radiance Caching'in NVIDIA karşılığı Path Tracing mi oluyor? Bir de NVIDIA Reflex'e karşılık bir teknoloji var mı? NVIDIA sistem toplayacaktım ancak RAM zammından sonra vazgeçtim. Bu iki teknolojiyi kuıllanmak istiyordum.

FSR Radiance Caching'in NVIDIA karşılığı Path Tracing mi oluyor? Bir de NVIDIA Reflex'e karşılık bir teknoloji var mı? NVIDIA sistem toplayacaktım ancak RAM zammından sonra vazgeçtim. Bu iki teknolojiyi kuıllanmak istiyordum.
İlk sorunun cevabını bilmiyorum ama ikinci sorunun cevabı Anti-Lag. AMD tarafında anti-lag yıllaaaardır doğru düzgün çalışmıyor. Hatta tam aksine latency'i arttırdığı bile oluyor. Bir tuhaf açıkçası ama eğer derdiniz bunu competitive oyunlarda kullanmaksa FPS'i GPU'nun %100'den daha az çalıştığı bir aralığa sabitlerseniz bu teknolojilere ihtiyacınız kalmaz. Konu hakkında detaylı bilgi için Nebi hocanın hazırladığı video:

RTX Neural Radiance Cachenin rakibi olarak geldi FSR Radiance Caching.
NVIDIA Reflex'e karşılık olarak Anti-Lag 2.0 var AMD'nin.

Buradaki en büyük fark oyun desteği. DLSS ve Reflex oyun desteği konusunda bariz önde ve AMD'nin bu konuda yetişmesi neredeyse imkansız çünkü NVIDIA her çıkan oyuna destek getiriyor ve daha önceden beri sektörde olduğu için AMD ile kafa kafaya aynı oyuna destek çıkarsalar bile geçmiş oyunlara destek getirmez AMD. Bu yüzden kütüphane olarak her zaman NVIDIA daha önde olacak teknoloji avantajında.

İlk sorunun cevabını bilmiyorum ama ikinci sorunun cevabı Anti-Lag. AMD tarafında anti-lag yıllaaaardır doğru düzgün çalışmıyor. Hatta tam aksine Latency'i arttırdığı bile oluyor. Bir tuhaf açıkçası ama eğer derdiniz bunu competitive oyunlarda kullanmaksa FPS'i GPU'nun %100'den daha az çalıştığı bir aralığa sabitlerseniz bu teknolojilere ihtiyacınız kalmaz. Konu hakkında detaylı bilgi için Nebi hocanın hazırladığı video:

Fakat bu videoda PC Latency değerinden bahsediliyor, NVIDIA Reflex sadece PCL değil Input lagı ortalama %50 düşüren bir teknoloji, bu videoda FPS sabitlemek reflex kadar asla etki etmez oyuna, ayrıca Reflex in oyuncuya hiçbir zararı yok, bu zamana kadar reflexten şikayet eden bir tane oyuncu görmedim, FPS sabitlemek asıl sıcaklık ve kart ömrü açısından daha mantıklı onu da yapın reflex desteği varsa onu da açın, zaten Frame Generation açılan tüm oyunlarda Reflex zorunlu.

Son düzenleme: