Apple ekosistemi kurarken iPad gerekli mi?

Selim Dede Legacy

Çalışkan
Bir insan MacBook Pro 14” aldıysa iPad’e gerek kalmaz, değil mi?

Aslında mantıken evet, ama benim çizim ihtiyacım var — sadece çizim için. Fakat iPad, iPhone ve Mac arasında konumlandığı için ve günümüzde pek çok işi tek bir cihazla, parmağını bile kaydırmadan yapabildiğimizden, açıkçası almak içimden gelmiyor. Evet, biraz garip bir durum.

Şöyle anlatayım:
Ben, üreticilerin sunduğu "kullanım senaryoları"na göre yaşamayı seven bir insanım. "Bu nasıl bir kafa?" diyorsanız, unutmayın ki neredeyse her markanın bir bilinçaltı ekibi var. Bu ekipler, ürünlerin psikolojik etkisini analiz ediyor ve senaryolar oluşturuyor. Ben de, gerçek bir odyofil ve simetri takıntılı biri olarak bu senaryoları yaşam tarzıma entegre etmeye çalışıyorum — çünkü bu beni mutlu ediyor. Apple, bunu en iyi yapan markalardan biri. Bu yüzden ürünleri ve kalitesi, beynime neredeyse kazınmış durumda.

Yazın başında bir MacBook almayı planlıyorum. iMac veya Mac Mini düşünmüyorum. Yaklaşık bir ay sonra da ikinci bir cihaz almayı hedefliyorum. Telefonum eskidi ama hâlâ iş görüyor. Yine de değiştirirsem iPhone 13 Mini ya da 15 düşünüyorum.

Bu noktada kafam karışıyor: "Tablet mi alsam?" diyorum.

Eski modellerden bir Galaxy Tab 10.1 alsam aktarımda sorun yaşayacağım. “O zaman iPad Mini 7 alayım,” diyorum. Küçük sonuçta. Ama bu cihaz, neredeyse MacBook’un sadece dokunmatik versiyonu gibi. Üstelik ben gün içinde telefonu sadece gerçekten ihtiyaç duyduğumda kullanıyorum. Alacağım o iPad kenarda tozlanacak muhtemelen. Üstelik Mac ve iPad zaten mobilite odaklı cihazlar. Gerçekten gerekli mi emin değilim.

Ama bir Apple ekosistemi kurmak istiyorum. O zaman belki şöyle bir sistem olur. Bir MacBook, bir iPad, bir de telefon olarak bir Nokia N86 alırım, oh, keyfime diyecek yok! Ama bir yandan da diyorum ki: Bu fazla, kafa karıştırıcı bir sistem. Apple için temel bir ekosistem istiyorsak, iPhone, Mac ve AirPods üçlüsü şart gibi görünüyor. Belki denildiği gibi yapmalı…

Peki ya çizim meselesi?
“Al eline bir kâğıt kalem, bir de cetvel, geç işte!”
Dostum, bilmiyorum.

Gerçekten çok garip. Sanırım kafayı yedim.

Bir insan MacBook Pro 14” aldıysa IPad'e gerek kalmaz, değil mi?

Aslında mantıken evet ama benim çizim ihtiyacım var — sadece çizim için. Fakat iPad, iPhone ve Mac arasında konumlandığı için ve günümüzde pek çok işi tek bir cihazla, parmağını bile kaydırmadan yapabildiğimizden, açıkçası almak içimden gelmiyor. Evet, biraz garip bir durum.

Şöyle anlatayım:
Ben, üreticilerin sunduğu "kullanım senaryoları"na göre yaşamayı seven bir insanım. "bu nasıl bir kafa?" diyorsanız, unutmayın ki neredeyse her markanın bir bilinçaltı ekibi var. Bu ekipler, ürünlerin psikolojik etkisini analiz ediyor ve senaryolar oluşturuyor. Ben de, gerçek bir odyofil ve simetri takıntılı biri olarak bu senaryoları yaşam tarzıma entegre etmeye çalışıyorum — çünkü bu beni mutlu ediyor. Apple, bunu en iyi yapan markalardan biri. Bu yüzden ürünleri ve kalitesi, beynime neredeyse kazınmış durumda.

Yazın başında bir MacBook almayı planlıyorum. iMac veya Mac mini düşünmüyorum. Yaklaşık bir ay sonra da ikinci bir cihaz almayı hedefliyorum. Telefonum eskidi ama hâlâ iş görüyor. Yine de değiştirirsem iPhone 13 mini ya da 15 düşünüyorum.

Bu noktada kafam karışıyor: "tablet mi alsam?" diyorum.

Eski modellerden bir Galaxy Tab 10.1 alsam aktarımda sorun yaşayacağım. “o zaman iPad mini 7 alayım,” diyorum. Küçük sonuçta. Ama bu cihaz, neredeyse MacBook'un sadece dokunmatik versiyonu gibi. Üstelik ben gün içinde telefonu sadece gerçekten ihtiyaç duyduğumda kullanıyorum. Alacağım o iPad kenarda tozlanacak muhtemelen. Üstelik Mac ve iPad zaten mobilite odaklı cihazlar. Gerçekten gerekli mi emin değilim.

Ama bir Apple ekosistemi kurmak istiyorum. O zaman belki şöyle bir sistem olur. Bir MacBook, bir iPad, bir de telefon olarak bir Nokia N86 alırım, oh, keyfime diyecek yok! Ama bir yandan da diyorum ki: Bu fazla, kafa karıştırıcı bir sistem. Apple için temel bir ekosistem istiyorsak, iPhone, Mac ve AirPods üçlüsü şart gibi görünüyor. Belki denildiği gibi yapmalı…

Peki ya çizim meselesi?
“Al eline bir kâğıt kalem, bir de cetvel, geç işte!”
Dostum, bilmiyorum.

Gerçekten çok garip. Sanırım kafayı yedim.

Çizim tableti vesaire iş görmez mi? MacBook Pro 14 varken PC'ye bile ihtiyaç kalmayabiliyor.

Mac, iphone, airpods, watch. Hepsi Apple, tabletim Xiaomi. iPad şart değil bence, her cihaz ile senkronize çalışan çizim/not uygulamaları androidde de var.

Mac, iPhone, AirPods, Watch. Hepsi Apple, tabletim Xiaomi. iPad şart değil bence, her cihaz ile senkronize çalışan çizim/not uygulamaları Android'de de var.

Yine aynı şey azda olsa. Fiyat konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Bir Android tablet aldığımda bu sefer de MacBook seyrek kullanıma düşecek.

Yine aynı şey azda olsa. Fiyat konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Bir Android tablet aldığımda bu sefer de MacBook seyrek kullanıma düşecek.
Cihazlardan beklentin ne onu anlamadım. Sırf Apple marka ürüne sahip olmak için mi ne satıyorlarsa almak istiyorsun?

Mac'ten işimi yapıyorum, telefondan iletişim kuruyorum, airpods'tan müzik dinliyorum, watch'ten spor, uyku, bildirim takibi ve ödeme yapıyorum, tabletten video izleme, hobi olarak çizim, not alma ve rapor incelemelerini yapıyorum.

Cihazları rafta değil hayatında konumlandırırsan buna göre ne alacağına daha kolay karar verirsin.

Çizim ne gibi bir çizim. Ben eskiden MacBook Air m1, iPad 9. nesil iPhone XR(sonradan SE 2020) sistemine sahiptim. Şu an da nothing Phone 1 ve Galaxy Tab S8 kullanıyorum. Senaryonuza bakılacak olursa MacBook Pro'ya çok da ihtiyacınız yok. MacBook Air M.2-M3 yeterli olur. Buradan artan para da yaklaşık 15-20k cebinizde kalır. iPad çizim için gerekli duruyor. iPad 10 veya iPad Air M1 yeterli gibi duruyor. Burada iPad 10 için Apple Pencil 1. nesilde zorlanacaksınız. O yüzden tavsiyem iPad Air M1 olacaktır. Buradan da ileri model iPad alınmadığı için cebinizde biraz kalır. iPhone olarak da bence iPhone 16e alırsanız çok iyi olur. Tam bir ekosistem olur. Kulaklık konusunda ben AirPods beğenmiyorum. O yüzden o konuda Sony önereceğim. Ses kalitesi ve özellikleri çok daha iyi.

Çizim ne gibi bir çizim. Ben eskiden MacBook Air m1, iPad 9. nesil iPhone XR(sonradan SE 2020) sistemine sahiptim. Şu an da nothing Phone 1 ve Galaxy Tab S8 kullanıyorum. Senaryonuza bakılacak olursa MacBook Pro'ya çok da ihtiyacınız yok. MacBook Air M.2-M3 yeterli olur. Buradan artan para da yaklaşık 15-20k cebinizde kalır. iPad çizim için gerekli duruyor. iPad 10 veya iPad Air M1 yeterli gibi duruyor. Burada iPad 10 için Apple Pencil 1. nesilde zorlanacaksınız. O yüzden tavsiyem iPad Air M1 olacaktır. Buradan da ileri model iPad alınmadığı için cebinizde biraz kalır. iPhone olarak da bence iPhone 16e alırsanız çok iyi olur. Tam bir ekosistem olur. Kulaklık konusunda ben AirPods beğenmiyorum. O yüzden o konuda Sony önereceğim. Ses kalitesi ve özellikleri çok daha iyi.
Bilgisayar seçmemin sebebi tam bir ürün geliştiricisi olmam. Ağır Programlar kullanıyorum. IPad'de ürün tasarımında lazım oluyor tabi bunun yanında da bir insan olduğum için tüketmeye devam etmem lazım. Yani hepsinin bir yeri var ama yerin nerde nasıl biteceği hiç olmadığı kadar bana bağlı. Sıkıntım burada başlıyor. @6191, Sırf Apple Olduğu için değil elbet o kadar düşmedim daha. IPhone'da kurduğum iletişimin tamamını Mac'te de kurabilmem O Cihazın Konumunu azaltıyor. Tabletten izlediğim video'yu Mac'te izleyebilmemde cabası. Bilmiyorum ben mi çok düşünüyorum bu konuları başka düşünen kimse yok sanırım.

Bir insan MacBook Pro 14” aldıysa iPad’e gerek kalmaz, değil mi?
Eğer MacBook’a çizim tableti takıp kullanırsanız gerek kalmaz. Benim kullanım senaryomda iPad’in yeri okulda yazı yazmak ve yatarken video izlemek. Eğer çizim yapacaksanız da uzun ömürlü ve iyi modellerden M serisi iPad’lere bakmanız.

Bir MacBook, bir iPad, bir de telefon olarak bir Nokia N86 alırım, oh, keyfime diyecek yok!
Bu konuda biraz mantıksız olur çünkü bir ekosistemin ana parçası telefon oluyor, geri kalan tüm cihazlar “ona göre hareket ediyor.”

Eğer MacBook’a çizim tableti takıp kullanırsanız gerek kalmaz. Benim kullanım senaryomda iPad’in yeri okulda yazı yazmak ve yatarken video izlemek. Eğer çizim yapacaksanız da uzun ömürlü ve iyi modellerden M serisi iPad’lere bakmanız.

Bu konuda biraz mantıksız olur çünkü bir ekosistemin ana parçası telefon oluyor, geri kalan tüm cihazlar “ona göre hareket ediyor.”
Albus Hocam IPhone ve Mac Arasında kalması hakkında düşünceniz varmı? kritik bir nokta çünkü. Cebe Atmalık Cihaz ikiside İPhone'ı Atayım çıkayım derken IPad'ide "Aynı İşlemleri birde kalemle yapabilen bir cihazı'da" atıp gitmek garip ya

Geri
Yukarı Alt