Heitaus

Uzman
Yer
İzmir
İyi sosyaller. Bu konu hakkında biraz konuşalım istedim.

Kendi fikirlerim; bence aşk duygusal bir olgunluk gerektirir. Genç yaşlarda, özellikle ergenlik döneminde duygular yoğun olur ama genelde geçici ve anlamsızdır. Aşk, sadece bir duygu değil; aynı zamanda emek, sabır ve sorumluluk gerektiren bir şey bu. Bu yüzden aşkı yaşamak için kişinin öncelikle kendini tanıması ve hayattaki hedeflerini netleştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

20 yaşından önce yapılan her ilişki bana saçma geliyor. İlişki yapana farklı bir gözle bakarım demiyorum, bana saçma geldiğini söylüyorum sadece. Erken yaşlarda yapılan ilişkilerin, kişinin duygularına ve hedeflerine zarar vermek dışında hiçbir şey yapacağını sanmıyorum. Aptal hissetme, özgüvensizlik, kızlara/erkeklere karşı ön yargı gibi bazı sıkıntılı durumlar da bunların cabası. En azından 20 yaşında olmadan yapılan ilişkiler saçma, sonraki yaşlar için yapılan ilişkiler ise normaldir, bu benim özet olarak düşüncem.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi çok katı düşünüyorum bu konuda?

Hocam yaşın tam bir kriter olduğunu düşünmüyorum. Ama etkisini tartışmamıza gerek yok. Yaşın önemsiz olduğunu düşünme sebebim tamamen olgunluk ve ergenliğin getirdiği bir şey. Kişi olgunluk kazanmamışsa veya hala ergen davranışlar içerisinde ise dediğiniz gibi saçma geliyor. Bizim toplumumuzda güzel kızları gözünde büyütmek onları sanki normal insandan farklıymış gibi bakmak gibi bir durum var. Bu da kızların ego yapmasına dolayı yoldan da bu insanların sürekli mutluluk görmesine yol açıyor. Mesela güzel olmayan bir kız muhtemelen evlenene kadar çiçek bile alamayacaktır oysa güzel kız belki peşinde tonlarca erkek olduğu için ne gibi hediyelerle karşılaşıp bir yerden sonra hediyeler onu mutlu etmiyor diye başka davranışlara yönelecektir. Ki bu da sizin kendinden uzaklaşmasını sağlayacaktır. Sizin dediğiniz gibi kendini tanımadan bilmeden ilişki yapmak hedeflere ve geleceğe zarar verebilir lakin belki ufkunuzu açacak bir insanla da tanışabilirsiniz. Yazmak istediğim birkaç konu daha var lakin forumda yazmam saçma olabilir.

Aşk niye saçma olsun? Saçma olan uygun olmayan biriyle bunu yaşamaya başlayıp sonra kendi yoluna gitmek yerine takıntıya çevirmek, kendini toksik bir ilişki içinde birine mecbur hale getirmek.

Aşk niye saçma olsun? Saçma olan uygun olmayan biriyle bunu yaşamaya başlayıp sonra kendi yoluna gitmek yerine takıntıya çevirmek, kendini toksik bir ilişki içinde birine mecbur hale getirmek.

Sanmıyorum. Aşk bu kadar basit atlatılacak bir durum değil, eğer bahsettiğimiz aşk ise.

Konuyu okumadım ancak başlığa göre yanıt vermek istiyorum.
Aşkın peşinden koşmak saçmalık, kötüsü saçmalık, ancak güzeli ve seni bulanı iyidir güzeldir.

En azından 20 yaşında olmadan yapılan ilişkiler saçma, sonraki yaşlar için yapılan ilişkiler ise normaldir, bu benim özet olarak düşüncem.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi çok katı düşünüyorum bu konuda?

Hayatın ne göstereceği belli olmaz. 20 yaşında (veya o civarda) tanışıp evliliğe götürmek çok da imkansız değil.