Arthricia

Uzman
Selam,

BIOS güncellemesi için indirdiğim BIOS'un isim kısaltma uygulamasını açmayı unuttum ve indirdiğim haliyle BIOS güncellemeye çalıştım ve tabii ki BIOS bozuldu. BIOS yüklendi sonuna kadar sonunda ok dedikten sonra kapandı ve kasa ışıkları yanmasına rağmen klavye fare monitör hiçbirinde ışık görüntü yok. BIOS pilini denedim ama hiçbir değişiklik olmadı.

Şimdiden teşekkür ederim.

Anakart: ASUS Prime B450M K

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle BIOS güncellemeden önce BIOS'un ismini değiştirmeye gerek yok. Eğer böyle bir zorunluluk olsaydı Anakart üreticisi zaten en baştan ismi değiştirilmiş bir BIOS dosyası verirdi. Anakart üreticisi sizin BIOS'unuzu ya da anakartınızı bozmak için farklı bir dosya ismi ile dosya vermez. Bu saçmalıktan ibaret olurdu. Bu düşünceye nasıl vardınız, çok garip.

Bazen anakart güncelleme sonrasında sistem açılmayabilir. Açılmayan durumlarda clear CMOS yapmak gerekiyor. Bununla ilgili video rehberimiz zaten var. Eğer buna rağmen açılmazsa dışarıdan BIOS'a müdahale etmek gerekebilir. Eğer İstanbul'daysanız BIOS'unuza dışarıda yazma işlemini ben yapabilirim.

Tabii bazı ana kartlarda ASUS BIOS flashback özelliği var ama sizdeki modelde yoktur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle BIOS güncellemeden önce BIOS'un ismini değiştirmeye gerek yok. Eğer böyle bir zorunluluk olsaydı anakart üreticisi zaten en baştan ismi değiştirilmiş bir BIOS dosyası verirdi. Anakart üreticisi sizin BIOS'unuzu ya da anakartınızı bozmak için farklı bir dosya ismi ile dosya vermez. Bu saçmalıktan ibaret olurdu. Bu düşünceye nasıl vardınız, çok garip.

Bazen anakart güncelleme sonrasında sistem açılmayabilir. Açılmayan durumlarda clear CMOS yapmak gerekiyor. Bununla ilgili video rehberimiz zaten var. Eğer buna rağmen açılmazsa dışarıdan BIOS'a müdahale etmek gerekebilir. Eğer İstanbul'daysanız BIOS'unuza dışarıda yazma işlemini ben yapabilirim.

Tabii bazı ana kartlarda ASUS BIOS flashback özelliği var ama sizdeki modelde yoktur.

Videolara baktım şu iki pini kısa devre yaptırmayı da denedim büyük ihtimalle beceremedim zaten bu konulara çok hakim değilim o yüzden öyle saçma bir sonuca vardım galiba. Evet istanbuldayım bu arada nasıl ulaştırabilirim size.

Öncelikle BIOS güncellemeden önce BIOS'un ismini değiştirmeye gerek yok. Eğer böyle bir zorunluluk olsaydı Anakart üreticisi zaten en baştan ismi değiştirilmiş bir BIOS dosyası verirdi. Anakart üreticisi sizin BIOS'unuzu ya da anakartınızı bozmak için farklı bir dosya ismi ile dosya vermez. Bu saçmalıktan ibaret olurdu. Bu düşünceye nasıl vardınız, çok garip.

Evet hocam bu modelin II versiyonunda var flashback.
Arkadaşın isimden kastı galiba uzantıyla birlikte isim hocam, MSI da MSI.ROM diye değiştirtiyor çünkü.

Videolara baktım şu iki pini kısa devre yaptırmayı da denedim büyük ihtimalle beceremedim zaten bu konulara çok hakim değilim o yüzden öyle saçma bir sonuca vardım galiba. Evet istanbuldayım bu arada nasıl ulaştırabilirim size.
Yakınsanız elden teslim alabilirim uzaksanız kargolatabilirim. Kağıthane‘deyim size yakınsa elden teslim alabilirim. Fakat şu sıralar biraz yogunum ve şu anda elimde CH41a mevcut değil önce satın almam gerekiyor.