Asus ROG XG27ACDNG vs AW2725DF

Prapor

Uzman
Merhaba, AW2725DF ile XG27ACDNG arasında kalıp XG’yi aldım. Daha henüz kargoya verilmedi fakat yabancılar Alienware’in renk profili olarak daha iyi olduğunu ve ASUS’un bununla yarışamadığını söylüyorlar. Sizce iptal edip Alienware alınmalı mı? Aradaki parlaklık farkından dolayı Asus almıştım açıkçası şu an kararsızım.

ASUS'un garantisi berbat. Dell'in garanti ve müşteri hizmetleri çok daha iyi. Dell'de 3 yıl garanti şartsız değişim var. Ben olsam Dell alırdım. Ayrıca daha önce OLED değil ancak IPS ASUS, MSI ve Dell kullandım. Dell her açıdan çok daha stabil hissettirdi bana göre. Panel kullanımı, firmware güncellemesi vs.

ASUS'un garantisi berbat. Dell'in garanti ve müşteri hizmetleri çok daha iyi. Dell'de 3 yıl garanti şartsız değişim var. Ben olsam Dell alırdım. Ayrıca daha önce OLED değil ancak IPS ASUS, MSI ve Dell kullandım. Dell her açıdan çok daha stabil hissettirdi bana göre. Panel kullanımı, Firmware güncellemesi vs.

Ne anlamda berbat? ASUS marka bir ürün almayı düşünüyorum da.

ASUS'un garantisi berbat. Dell'in garanti ve müşteri hizmetleri çok daha iyi. Dell'de 3 yıl garanti şartsız değişim var. Ben olsam Dell alırdım. Ayrıca daha önce OLED değil ancak IPS ASUS, MSI ve Dell kullandım. Dell her açıdan çok daha stabil hissettirdi bana göre. Panel kullanımı, firmware güncellemesi vs.
İptal talebi oluşturup 2725DF aldım.

Asıl şimdi daha az parlak, renkleri soluk ekrana mahkum oldun. Oled ekran için çok araştırdım, o ikisini de biliyorum. Dell'in tek güvencesi fanlı soğutması. Bana kalsa QD OLED asla almam. Ortam ışığında siyahlar kırmızımsı renk oluyor. Haliyle diğer renkler de bozuluyor. Alacaksan Woled alacaksın ama iyi modelleri ülkemizde stoklarda yok:
Soluk felan değil, lütfen abartmayalım. Parlaklık öyle az felan da değil, zaten aşırı parlak ekranla 1 saat sonrası gözler bile seğirmeye başlayabilir. Gözleri de düşünmek lazım. QD OLED dünya geneli en çok satan paneldir. AW322QF, Odyssey G8 OLED mat ekran mesela ama yansıma yapmıyor bir tık parlaklık tan feragat ederek. Oda dışında elimdeki IPS bile soluk durmaz en oled sönük kalmaz.

Soluk felan değil, lütfen abartmayalım. Parlaklık öyle az felan da değil, zaten aşırı parlak ekranla 1 saat sonrası gözler bile seğirmeye başlayabilir. Gözleri de düşünmek lazım. QD OLED dünya geneli en çok satan paneldir. AW322QF, Odyssey G8 OLED mat ekran mesela ama yansıma yapmıyor bir tık parlaklık tan feragat ederek. Oda dışında elimdeki IPS bile soluk durmaz en oled sönük kalmaz.
Ben de garantisi iyi diye Dell Alienware kullanıyorum ama Rtings ve diğer yabancı incelemelerde bahsedilen eksileri yazdım. Kişisel tercih ayrı. Dikkat ederseniz tüm QD OLED panelli monitörlerin düzgün siyah ve tonlar verebilmesi için karartılmış odaya ihtiyaç var. Monitors Unboxed YouTube kanalında ortam ışığıyla QD OLED panellerin durumunu görebilirsiniz. Bu oledlerin yarı fiyatına satılan IPS monitörlerde bile kabul edilemeyen bir kusur bu.
Yansıma önleyici mat kaplama sadece parlaklığı almıyor, renk canlılığı ve keskinliği biraz götürüyor. Kimi monitör bunu tolere edebiliyor kimi edemiyor.
Display Ninja YouTube kanalında mat kaplamalı QD OLED ve parlak kaplamalı WOLED monitör yan yana karşılaştırılmış. Oda ışığında bile QD OLED renkler hemen bozuluyor, tabi ki yanında WOLED olduğu için göze batıyor kolaylıkla. Karanlık odada sorun yok ama gündüz hiç mi kullanılmaz monitör ya da evrağa vs. bakarak yazı yazmak için güçlü ışık lazım olmaz.
Monitörlerin reklamı değil de pratik hayattaki yerini düşününce bazı hatalar göze batıyor.
Kendim de peşinde olduğum biraz uyguna bulunabilecek şunu:
ASUS ROG Strix XG27AQDMG (WOLED, 240 HZ, parlak kaplama)
Bütçeniz yeterse bunu:
ROG Swift OLED PG27AQDP (WOLED, 480 HZ, MAT kaplama)
Tavsiye ederim. İkisinin de ülkemizde stokları sıkıntı, o yüzden bulunan yerlerde uçuk fiyattalar. Stoklar gelince fiyatları düşer, öyle alınır.
1 yıldan fazladır her çıkan 1440P oled incelemesine bakıyorum. Kişisel önerilerim bu yönde.

Geri
Yukarı Alt