Çözüldü ASUS RT-AX1800U router internete bağlanmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jericho
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 84
  • Etiketler Etiketler
    router
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jericho

Çalışkan
Merhaba iyi günler,

Yaklaşık 1 ay önce satın almış olduğum ASUS RT-AX1800U modeli router cihazıma OpenWrt kurdum. 1 aydır sorunsuz kullanıyordum. 3 gün önce elektrikte ani voltaj değişimi olduktan sonra router cihazım intertnete bağlanmamaya başladı. Lan kablosunu bağlıyorum router üzerindeki lan ışığı yanmasına rağmen ağ bağlantılarından baktığımda tanımlanamayan ağ hatası alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

WhatsApp Image 2025-06-10 at 16.38.37.webp

WhatsApp Image 2025-06-10 at 16.38.37 (1).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Router arayüzüne girebiliyor musun?

Hayır hocam.

Router arayüzüne girebiliyor musun?

Normalde giremiyordum hocam tanımlanamayan ağ hatası veriyordu, modeme resetledikten sonra arayüze girebildim internet bağlantısı kurdum ama olmadı. Resimdeki hatayı veriyor.

Configuration changes have been rolled back!
The device could not be reached within 90 seconds after applying the pending changes, which caused the configuration to be rolled back for safety reasons. If you believe that the configuration changes are correct nonetheless, perform an unchecked configuration apply. Alternatively, you can dismiss this warning and edit changes before attempting to apply again, or revert all pending changes to keep the currently working configuration state.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-06-10 at 19.30.37.webp
    WhatsApp Image 2025-06-10 at 19.30.37.webp
    97,4 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:

Yaptım hocam yine olmadı.
Hocam şöyle bir sorun oluyor, modemin Ethernet kablosunu taktığım zaman modem üzerindeki lan ışığı yanıyor, arayüze giriş yapıp internet bağlamaya çalıştığım zaman lan ışığı sönüyor dahada ışık yanmıyor tekrar modemi kapatıp açtığımdada bu sefer lan ışığı yanıyor ama tanımlanamayan ağ hatası veriyor, modemi resetleyince düzeliyor. Yine bağlamaya çalışıyorum aynı hatalar tekrar oluyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-06-10 at 21.31.32.webp
    WhatsApp Image 2025-06-10 at 21.31.32.webp
    26,1 KB · Görüntüleme: 16
  • WhatsApp Image 2025-06-10 at 21.31.32 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-06-10 at 21.31.32 (1).webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 13
  • WhatsApp Image 2025-06-10 at 21.31.32 (2).webp
    WhatsApp Image 2025-06-10 at 21.31.32 (2).webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 19
Resetle ve yeniden ayar yap.

Fiziksel bir sıfırlama düğmesi bulunan cihazlarda, seri port veya SSH erişimi olmadan OpenWrt varsayılan ayarlarına sıfırlanabilir.
  • Cihazı aç ve durum LED’inin yanıp sönmeyi durdurmasını bekle.
  • Sıfırlama düğmesine 10 saniye boyunca basılı tut.
  • Düğmeyi bırak.
  • Cihaz, donanımsal bir fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirecek ve ardından yeniden başlayacak. Bu işlem bazı cihazlarda yavaş olabilir, bu yüzden tekrar bağlanmadan önce birkaç dakika bekleyebilirsin.

Resetle ve yeniden ayar yap.

Fiziksel bir sıfırlama düğmesi bulunan cihazlarda, seri port veya SSH erişimi olmadan OpenWrt varsayılan ayarlarına sıfırlanabilir.
  • Cihazı aç ve durum LED'inin yanıp sönmeyi durdurmasını bekle.
  • Sıfırlama düğmesine 10 saniye boyunca basılı tut.
  • Düğmeyi bırak.
  • Cihaz, donanımsal bir fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirecek ve ardından yeniden başlayacak. Bu işlem bazı cihazlarda yavaş olabilir, bu yüzden tekrar bağlanmadan önce birkaç dakika bekleyebilirsin.

Olmadı hocam dediğim gibi arayüzden internete bağlamaya çalışınca LAN ışığı sönüyor bir daha yanmıyor. Modemi kapatıp açtıktan sonra birkaç defa diğer portları deniyorum LAN ışığı yanıyor ama bu sefer de ağ bağlantılarından baktığımda tanımlanamayan ağ hatası veriyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt