Hybrid Theory

Yetkin
Yer
İstanbul
Selamlar, iyi sosyaller herkese.

Aslında bir ürün alındıktan sonra açılan "Şu alınır mı? Bu alınır mı?" konularını sevmesem de bu forumda bilgisine, fikrine güvendiğim birkaç kullanıcı olmasından ötürü ben de bu tarz bir konu açma gereği duydum.

Bugün Amazon üzerinden Attack Shark R1 ürününü sipariş ettim. Bu ürünü tercih etmemin birkaç sebebi var. Bunlardan birisi R1'in kalıbının şimdiki farem olan Bloody W90 Max ile neredeyse aynı olmasıyken diğeri ise kablosuz fare arayışına girmiş olmam. Aslında piyasada Bloody R90 Plus bulunmakta, W90 Max'ın kablosuzu denilebilir. Ancak Attack Shark R1'i her şey dahil 1035 TL'ye temin ettim, R90 Plus ise bundan 200 TL kadar daha pahalıydı. Açıkçası daha fazla verip elimdekinin kablosuzunu almak istemedim. Bir de R90 Plus'ın Micro USB olduğunu belirteyim. Ödediğim fiyatı göz önünde bulundurursak R1 alarak iyi bir tercih yaptım diyebilir miyiz? Yapmadıysam alternatifleri neler olabilirdi? Şekil itibarıyla alternatif önerisinde bulunabilirsiniz. Simetrik fareleri kullanamıyorum.

Bloody genel olarak sensör kalitesi olarak çok rezalet bir fare üreticisi, evet uzun ömürlü fakat 500 Hz fare kullanımı bundan 5 yıl öncesinde kaldı. Artık günümüz F/P farelerinde bile 1000 Hz varken 500 Hz bir fare tercih edilmez.

Günlük kullanacağım vs. diyorsanız kablolu alın daha iyi.

Açıkcası ben Attack Shark'ın tasarımlarını beğensem de... Çokta ortalamanın üstünde sayılabilecek bir fareleri olduğunu sanmıyorum. Ne çok kötü, ne de çok iyi.

Alternatif olarak bu bütçede zaten çinden getirme mouse'lar harici pek bir alternatifiniz yok.

AJ199 çok daha iyi bir tercih olurdu.
Simetrik fare kullanamıyorum. Bundan önce SteelSeries'in birkaç ürününü kullanıyordum ama rahat edemediğim için değiştirdim. Yani kendim için ergonomik bir ürün bakıyordum. Zaten zamanında W90 Max almasam DeathAdder Essential alırdım. İkisi de birbirinden beter.

Bloody genel olarak sensör kalitesi olarak çok rezalet bir fare üreticisi, evet uzun ömürlü fakat 500 Hz fare kullanımı bundan 5 yıl öncesinde kaldı. Artık günümüz F/P farelerinde bile 1000 Hz varken 500 Hz bir fare tercih edilmez.
Aslında bendeki Bloody farenin 2000 Hz özelliği var ama kullanırken fare garip bir hal alıyor. Böyle rahat edemeyince 1000 Hz'e döndüm. Bir de şu LOD ayarını nasıl yapmam gerektiğin bir türlü anlamadım, 0 olunca resmen hareketim kısıtlanıyor ama 1.5 ya da 2 seçince biraz rahatlıyor. Yine de rahat hissettirmiyordu.

Günlük kullanacağım vs. diyorsanız kablolu alın daha iyi.
Sadece günlük kullanacağım söylenemez. Genelde rekabetçi FPS oyunları için fare bakıyorum. Hikayeli oyunlar içinse ekipmanı umursamam, tuşa basınca doğru algılasın yeter. Hatta hikayeli oyunlar için gamepad kullanıyorum çoğu zaman.

Bir istisna var ki bazen Apex Legends için gamepad kullansam mı diyorum kendime. Ancak daha önce alışageldiğim bir tarz olmadığı için sıfırdan onunla uğraşmayı da istemiyorum.

Açıkcası ben Attack Shark'ın tasarımlarını beğensem de... Çokta ortalamanın üstünde sayılabilecek bir fareleri olduğunu sanmıyorum. Ne çok kötü, ne de çok iyi.

Alternatif olarak bu bütçede zaten çinden getirme mouse'lar harici pek bir alternatifiniz yok.
Benim de R1 almak istememdeki sebep tasarımdı. W90 Max yeterince ergonomik olsa da ürünü tam performansında kullanamıyorum bir türlü. Bundan seneler önce SS Rival 110 kullanıyordum, fare elime oturmuyor olmasına rağmen W90 Max'tan çok daha iyi çalışıyordu. Ayrıca AliExpress gibi sitelerden bakabilirdim ama açıkçası fiyatı uygun gelince başka yere bakmak istemedim.

Son düzenleme:
Sensör olarak R1 modeli de zayıf kalıyor maalesef.
MCU olarak zayıf kaldığını da unutmayalım.
Benim de R1 almak istememdeki sebep tasarımdı. W90 Max yeterince ergonomik olsa da ürünü tam performansında kullanamıyorum bir türlü. Bundan seneler önce SS Rival 110 kullanıyordum, fare elime oturmuyor olmasına rağmen W90 Max'tan çok daha iyi çalışıyordu. Ayrıca AliExpress gibi sitelerden bakabilirdim ama açıkçası fiyatı uygun gelince başka yere bakmak istemedim.
Ayrıca R1 Yerine AJ159 Apex/AJ199 Pro 4K gibi seçenekler de bulunabilirdi, keşke danışsaydınız foruma.

Ayrıca R1 Yerine AJ159 Apex/AJ199 Pro 4K gibi seçenekler de bulunabilirdi, keşke danışsaydınız foruma.
Kalıp olarak simetrik fare kullanamıyorum. Bir de önerdiğiniz iki ürünün de R1'den çok daha pahalıya satıldığını gördüm. Pekl R1 bile olsa W90 Max'tan bu tarz ürünlere geçmek bana çağ atlatır mı? Yoksa sadece kablosuz bir fare aldım olarak mı bakmalıyım?

Kalıp olarak simetrik fare kullanamıyorum. Bir de önerdiğiniz iki ürünün de R1'den çok daha pahalıya satıldığını gördüm. Pekl R1 bile olsa W90 Max'tan bu tarz ürünlere geçmek bana çağ atlatır mı? Yoksa sadece kablosuz bir fare aldım olarak mı bakmalıyım?
Aralarında farkı donanım tarafından kazanıyorlar ve çağ atlatacak türden modellerdir.
Bu arada AJ159 Apex 1400TL Whatgeek'te, KAAN kodu vardı en son ama çalışıyor mu bilmiyorum.
Alacaksanız Türkiye'deki gümrük kısıtlamasından bahsederseniz ürünü 'Hediye' olarak gönderiyorlar ve vergi ödemeden size ulaşıyor.

Aralarında farkı donanım tarafından kazanıyorlar ve çağ atlatacak türden modellerdir.
Bu arada AJ159 Apex 1400TL Whatgeek'te, KAAN kodu vardı en son ama çalışıyor mu bilmiyorum.
Alacaksanız Türkiye'deki gümrük kısıtlamasından bahsederseniz ürünü 'Hediye' olarak gönderiyorlar ve vergi ödemeden size ulaşıyor.
Anladım. R1'i iade etmeyip bir süre kullanmaya kafam yattı artık. Ancak son dediğini de bir kenara not ettim. Teşekkürler.