Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hasanhg01

Uzman
Merhaba iyi Sosyaller. Bu anakartı 2.el aldım. Anakart Ryzen 5 2600X ile sorunsuz çalışıyor fakat Ryzen 5 5500 ile görüntü vermiyor. Ryzen 5 5500'ı başka anakartta denediğimde sorunsuz çalışıyor. Anakart BIOS'u güncel. Tekrar en son olanı attım fakat değişen herhangi bir şey olmadı. CMOS sıfırlama, BIOS pili çıkarma, RAM değiştirme, PSU değiştirme dahi yaptım fakat değişen bir şey yok.
İlk CPU sonrasında VGA sonrasında boot ışığı yanıyor ve takılı kalıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcinin arızalı olma ihtimali gayet yüksek. Başka bir anakartta da deneme şansınız varsa deneyin gerekirse yakında bir servise götürüp.

Hocam anlamadım cidden. Tomahawk ile görüntü veriyor. OC denedim sorunsuz uzun süre calistirdim yüke bindirdim bir sorun göremedim.

Sorunu çözdüm. Ekran kartını değiştirdim. Görüntü geldi. Sorun şu ki işlemciyi başka anakartla ve bozuk dediğim ekran kartı ile çalıştırdım fakat R5 5500 ve M.2 Max ile çalışmıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20240403_195257.webp
    IMG_20240403_195257.webp
    86,8 KB · Görüntüleme: 92
Denedim şimdi ve sürüm notlarını da açıp bakınca doğru aslında. Doğru BIOS güncellemişsin.

BIOS'ta şu an XMP açık mı? Açıksa XMP kapatıp, hatta mümkünde BIOS'u default ayarlara alıp, kaydedip tekrar R5 5500'ü takıp dener misin?

Hala görüntü alamadıysan yine XMP kapalı bir şekilde ve default ayarlar yapılı bir şekilde başka bir RAM ile deneme imkanın var mı?

Denedim şimdi ve sürüm notlarını da açıp bakınca doğru aslında. Doğru BIOS güncellemişsin.

BIOS'ta şu an XMP açık mı? Açıksa XMP kapatıp, hatta mümkünde BIOS'u default ayarlara alıp, kaydedip tekrar R5 5500'ü takıp dener misin?

Hala görüntü alamadıysan yine XMP kapalı bir şekilde ve default ayarlar yapılı bir şekilde başka bir RAM ile deneme imkanın var mı?

Denedim olmadı bir önce ki BIOS sürümünü atıyorum şu an.