Benim Mafia 2 yaşadığım sorun olabilir mi? Mafia 2 ana kulaklığım(USB ile bağlı ve kendi sürücüsü yüklü) ile oynarken oyun menü ve sesleri gelmiyor. Sadece ilk girişteki videonun sesi geliyor. Benzer bir durum olabilir çünkü son oyun da dahil UE3 ile yapılmış oyunlar. Güncel sistemler veya donanımlarla uyumlu çalışmayabiliyor. Eğer benim gibi USB bir kulaklık kullanıyorsan ve elinde jack girişli kulaklık varsa deneyin. Ses geliyorsa Batman serisi bitene kadar böyle yayın yapın.
Mafia II (Classic) oyununda ilk ara sahne hariç ses çalmıyor. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız Steam üzerinde sesi 44 Hz al, DirectX veya PhysX'i tekrar yükle (ne alakaysa) ya da oyun içi ses ayarlarını normal kaliteye seç gibi cevaplar var. Belki biri işe yaracaktır.
Ben USB girişli bir kulaklık kullanıyorum. Bu kulaklıkta sadece ilk ara sahnede (oyundan bağımsız video) ses geliyor. Ancak oyunun ara sahnelerine ve oyuna geçince ses gelmiyor.
Kısaca çözüm USB kulaklığı değiştirmek. Oyun, jak girişli kulaklıkta sesi sorunsuz veriyor.
Oyun maalesef eski olduğundan, kendi ses kartı olan...
DDU yazılımı ile ses sürücüsünü kaldırıp, tekrar yüklemeyi veya öncesinde onarmayı da deneyebilirsin. Yayın esnasında ses giriş ve çıkış aygıtlarını değiştirmeyi de deneyin.
Sistem özellikleriniz nedir?
Yayını hangi platformda veriyorsunuz?
Discord ise platform kaynaklı olabilir. Onun dışında OBS ile yayın yapmıyorsanız, OBS kullanın. OBS alternatifleri daha kötü oluyor.
Pcgw sayfasındaki şu DLL dosyasını yüklemeyi ve söylediği ayarları kapatmayı deneyin.
www.pcgamingwiki.com
Oyun eski oyunlardaki gibi UE3 kullanıyor. Ama çıtayı çok zorladıklarından, motorla uyumlu çalışmayan optimizasyonu kötü bir iş çıkıyor.
Ek olarak yayını işlemciden veriyorsanız ekran kartı, ekran kartından veriyorsanız işlemci ayarlamaları yapın. Bir de alakası var mıdır bilmiyorum.