3507Enes
Başarılı
Doğada ölümsüz hayvanlar var. Bilim ve teknolojinin ilerlemesi ile bu hayvanlardan öğrendiklerimiz, insanlar üzerinde uygulanırsa bir gün insanların da ölümsüz olacağını düşünüyorum. İnsanların bir gün bilim ve teknoloji sayesinde ölümsüz olmasalar bile yüzlerce yıl yaşayacağı bilinen bir düşünce.
Peki, biz insanlık olarak neden doğru alanlara bütçe ayırarak bu ölümsüzlüğü kendi neslimiz için de bir gerçek olgu haline getirmiyoruz? Joe Biden(ABD eski başkanı)'a, yakın bir zamanda prostat kanseri tanısı konuldu. Şu anda bütün dünya sağlık araştırmalarına toplam yıllık 30 milyar dolar gibi pek çok ülkenin savunma ve askeriye bütçesinden az bir miktar harcıyor. Zamanında 31,5 trilyon dolarlık ABD bütçesinin binde birini yani 31,5 milyar doları tıp araştırmalarına ayırsaydı, belki de şu anda kanser hastalığının tedavisi bulunmuş olacaktı. Bu sayede ölümünü erteleyebilir hatta yeterince uzun süre yaşarsa -1000 yıl gibi- ölümsüz de olabilirdi.
Elon Musk bir konuşmasında bilimsel ve teknolojik ilerlemenin bazılarının sandığının aksine yıllar geçtikçe kendiliğinden ilerlemediğini, eğer biz üzerine çalışırsak geleceğin çok daha erken geleceğinden bahsetti. Elon Musk'ı ne kadar bir diktatör olarak görsem de bu sözüne katılmamak elde değil.
Peki sizler insan ömrünün gelecekte uzayacağını ya da ölümsüzlüğün bulunabileceğini düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız, insan ömrünün en fazla kaç yıla kadar uzatılabileceği fikrindesiniz?
Ben düşünmüyorum. En azından ben bu dünyada variken.