mniways

Uzman
Merhaba, mahallemizde Superonline'ın fiber altyapısı var ama binamızda bulunmuyor. Apartmandakilerle aramız iyi, o yüzden imza almak sıkıntı olmaz ancak tek kişi için fiber çekilmez vs. deniyor. Altyapı talebinde bulunurken imza vermek yeterli olmaz mı? İlla birkaç dairenin fibere geçmesi mi gerekiyor? Madem öyle, bir iki kişi daha alacağını söyledim. Altyapı çekildikten sonra almasalar ne olur? Kafamda deli sorular, bilgisi olan varsa yanıtlayabilirse sevinirim.

Merhaba, mahallemizde Superonline'ın fiber altyapısı var ama binamızda bulunmuyor. Apartmandakilerle aramız iyi, o yüzden imza almak sıkıntı olmaz ancak tek kişi için fiber çekilmez vs. deniyor. Altyapı talebinde bulunurken imza vermek yeterli olmaz mı? İlla birkaç dairenin fibere geçmesi mi gerekiyor? Madem öyle, bir iki kişi daha alacağını söyledim. Altyapı çekildikten sonra almasalar ne olur? Kafamda deli sorular, bilgisi olan varsa yanıtlayabilirse sevinirim.

Aynı binadan birçok dairenin talepte bulunması lazım mesela 12 daire varsa 12'si talepte bulursa Superonline gelme ihtimali yüksek olur.

BTK şikayet, CİMER, Twitter, Açık Kapı, mahalle muhtarı ve belediye başkanına mahalledeki herkes talep iletirse mutlaka gelir.

Altyapı talebinde bulunurken imza vermek yeterli olmaz mı? İlla birkaç dairenin fibere geçmesi mi gerekiyor? Madem öyle, bir iki kişi daha alacağını söyledim. Altyapı çekildikten sonra almasalar ne olur? Kafamda deli sorular, bilgisi olan varsa yanıtlayabilirse sevinirim.

Ben bu konuda çok uğraştım. Mahallede fiber altyapı yoktu. Baskılarım sonuç verdi mahalleye fiber altyapı verdiler ve tüm binalara kutularını yerleştirdiler. Hatta hazır kazım işlemi yapılmışken Türkcell'de fiber altyapısını yerleştirdi fırsattan istifade. Ama benim binayı es geçip gittiler nedense. Beyin işte.

Soruna gelecek olursak; mahalleye altyapıyı çeken yüklenici firmaya senin sorunu sorduğumda banada aynısını söylediler. Hatta şöyle ki; eğer bina 5 katlıysa 3 kişinin alması gerektiğini söylediler. Bende gittim müşteri hizmetlerini aradım. Bana telefonda bizzat böyle bir şeyin olmadığını, 1 kişi dahi başvuru yapsa bile internet hizmeti verilir dediler.

Aynı soruyu Türkcell Süperonline'da sordum. Aynı cevabı onlardan da aldım. Herkes bir şeyler diyor ama bence sen direk müşteri hizmetlerine fiber internet almak istediğini söyle. Muhtemelen gelip takarlar.

BTK şikayet, CİMER, Twitter, açık kapı, mahalle muhtarı ve belediye başkanına mahalledeki herkes talep iletirse mutlaka gelir.

Siz biraz bombardımana tutmuşsunuz ama mahalleye girersek hiç anlaşamayız, zaten sokağın başında Superonline'ın kapağı bulunuyor. VDSL mevcut. Sadece binaya ek çektirmek gerekir. Olumsuz yanıt alırsam dediğiniz gibi yapmaya çalışırım ancak şu an diğer arkadaşın dediği gibi bugün müsait bir zamanda müşteri hizmetleri ile konuşacağım. Umarım sonuç alabilirim.

Herkes bir şeyler diyor ama bence sen direk müşteri hizmetlerine fiber internet almak istediğini söyle. Muhtemelen gelip takarlar.

Teşekkürler, dediğim gibi müsait bir zamanda arayıp soracağım. Duruma göre bildiririm.

Siz biraz bombardımana tutmuşsunuz ama mahalleye girersek hiç anlaşamayız, zaten sokağın başında Superonline'ın kapağı bulunuyor. VDSL mevcut. Sadece binaya ek çektirmek gerekir. Olumsuz yanıt alırsam dediğiniz gibi yapmaya çalışırım ancak şu an diğer arkadaşın dediği gibi bugün müsait bir zamanda müşteri hizmetleri ile konuşacağım. Umarım sonuç alabilirim.
Merhaba. Binadaki herkes dediklerimi yaparsa gelir. Umarım dairenize FTTH gelir.

Merhaba. Binadaki herkes dediklerimi yaparsa gelir. Umarım dairenize FTTH gelir.

Aynı soruyu Turkcell Superonline'da sordum. Aynı cevabı onlardan da aldım. Herkes bir şeyler diyor ama bence sen direk müşteri hizmetlerine fiber internet almak istediğini söyle. Muhtemelen gelip takarlar.

Tekrardan merhaba, biraz uzun süre geçti üzerinden ancak bilgilendirmek isterim. Az önce müşteri hizmetleriyle konuştum, bize sağlanan internetin FTTN, FTTC, FTTB, FTTH türlerinden biri olduğunu (hangisini söylediğini unuttum, farklı fiber türü var dedi.) ve maksimum 200 MB download alabileceğimizi söyledi. 1000'e 1000 fiber için altyapı çalışması yapılması gerektiğini bunu da ne onların ne de bizim yapabileceğimizi söyledi. Farklı müşteri hizmetleri çalışanları farklı cevaplar verebildiğinden tekrardan bir kez daha müşteri hizmetleriyle konuşacağım. Ancak olmazsa @pars ın dediği gibi biraz daha sert yöntemlere başvurmak zorunda kalacağım gibi. Zaten kağıt üzerinde verilen değerlerden çalıyorlar, cebimizden çalıyorlar bari en azından hakkımız olanı alalım.

Superonline, TT'ye göre daha kolay. Öyle ki babaannemin apartmanına kimse talepte bulunmamasına rağmen gelip fiber kutusu yerleştirmişler.
Sorunuza cevap olarak bir dilekçe hazırlayıp Superonline'ın bir bayisine (Turkcell değil) verseniz yeterlidir. TT'de olduğu gibi her yere yazmanıza gerek yok.

Tekrardan merhaba, biraz uzun süre geçti üzerinden ancak bilgilendirmek isterim. Az önce müşteri hizmetleriyle konuştum, bize sağlanan internetin FTTN, FTTC, FTTB, FTTH türlerinden biri olduğunu (hangisini söylediğini unuttum, farklı fiber türü var dedi.) ve maksimum 200 MB download alabileceğimizi söyledi. 1000'e 1000 fiber için altyapı çalışması yapılması gerektiğini bunu da ne onların ne de bizim yapabileceğimizi söyledi. Farklı müşteri hizmetleri çalışanları farklı cevaplar verebildiğinden tekrardan bir kez daha müşteri hizmetleriyle konuşacağım. Ancak olmazsa @pars ın dediği gibi biraz daha sert yöntemlere başvurmak zorunda kalacağım gibi. Zaten kağıt üzerinde verilen değerlerden çalıyorlar, cebimizden çalıyorlar bari en azından hakkımız olanı alalım.

o zaman altyapıda var demekki bir sorun. Müşteri hizmetleri altyapı çalışması gerekiyor diyeceğine, ekiplerimizi bölgeye yönlendirip sorunu çözmek için çalışma yapması için bilgi vericem demesi daha hoş olurdu tabi :) ama nerde öyle hizmetler....