Wraith'in sitesinde daha önceden cam mouse Pad'ler vardı. Yenileri bir türlü stoka gelemedi. Mirliva diye bir YouTuber işte kullanıyorum, hızlı, güzel, memnunum falan yaptığı için başka herhangi bir cam mouse Pad'e de atlamak istemiyorum. Normal mouse pad istememe nedenim kirleniyorlar zamanla sünüyorlar falan(kalitelilerini bilemem). Gerektiğinde yıkayabilirim çünkü cam olanını + yıllarca aynı performansı verir. Hard olanları da var herhalde ama deneyimlemedim. Ne tavsiye edersiniz? Bir de Gaming mouse henüz almadım herhangi bir mouse ile de sıkıntısız kullanılabilir mi cam mouse Pad'ler? Teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?Cam skatez ve cam mousepadler tamamen pohpohlama ürünüdür ki yurtdışındaki bir çok üretici 1-2 ürün deneyip sonra bu işleri geri plana aldılar. Skypad ve Cerapad gibi firmaları saymıyorum çünkü onlar tamamen bu alana fokuslar.
Taktiksel FPS oyunları için konuşuyorsak eğer cam mousepad, cam skatez, safir skatez bunların hiç bir anlamının olmadığını onlarca videoda görebilirsiniz. Bu bir sektör ve tabi ki pohpohlanacak ve satılmaya çalışılacak.
Reddit veya Youtube üzerinden taktiksel fps oyunlarında bu ürünleri kullanan birkaç kişi görebilirsiniz fakat bu demek değil ki cam ürünleri genele hitap ediyor. Kesinlikle kumaş veya türevi mousepadlerden şaşmanınızı tavsiye ederim.
Taktiksel FPS oyunları için konuşuyorsak eğer cam mousepad, cam skatez, safir skatez bunların hiç bir anlamının olmadığını onlarca videoda görebilirsiniz. Bu bir sektör ve tabi ki pohpohlanacak ve satılmaya çalışılacak.
Reddit veya Youtube üzerinden taktiksel fps oyunlarında bu ürünleri kullanan birkaç kişi görebilirsiniz fakat bu demek değil ki cam ürünleri genele hitap ediyor. Kesinlikle kumaş veya türevi mousepadlerden şaşmanınızı tavsiye ederim.
Almış bulundum ve ertesi gün iade ettimCam skatez ve cam mousepadler tamamen pohpohlama ürünüdür ki yurtdışındaki bir çok üretici 1-2 ürün deneyip sonra bu işleri geri plana aldılar. Skypad ve Cerapad gibi firmaları saymıyorum çünkü onlar tamamen bu alana fokuslar.
Kumaş mousepadlerin tabi ki bir ömrü var fakat inanın cam mousepadlere göre çok daha kullanışlılar. En azından benim deneyimimde böyleydi. Camın üzerine mikro toz partikülleri girdiğinde mouse ve pad arasında sanki kum taneciği var mışcasına sorun yaratıyor. Sürekli elinizde silikon bazlı camsil ve mikrofiber bez ile dolaşmak zorundasınız. Round aralarında dahi toz sildiğimi bilirimAlmış bulundum ve ertesi gün iade ettimEskiden logitech g432 ve yanında gelen mousepad bile gayet yeterliydi. Bunları kullanmıştım. O pohpohlamalara kapılmışım bir kez alıcam iyisini alayım derken, haklısınız. Temiz pek kalamayacak ama kumaş alacağım bundan sonra. Alacağım belki beşte biri fiyatına geleceği için ara ara yeni alırım. Teşekkürler cevabınız için.
Mouse'lerde bu 4000hz gibi şeylerin de çok bir olayı olmadığını düşünmeye başladım. Eskisi gibi Logitech G300S alıp geçebilirim. Az önce yanlış yazmışım modelini. Amazon'dan 300-500 liralık mousepad'lere bakmıştım. Bu mouse için iş görürler diye. Mouse tercihim sizce yanlış değilse buna göre önerebilirsiniz. Toplayacağım bilgisayar+çevre birimleri falan 100k lirayı bulacak. Hani 300 liraya şunu alacağınıza 800'e şunu al 1300'e şunu al derseniz de çok problem değil. Kablosuz mouse isteğim de pek yok çünkü. Öyle mouse 80 grammış 40 grammış takılmayacağım.Kumaş mousepadlerin tabi ki bir ömrü var fakat inanın cam mousepadlere göre çok daha kullanışlılar. En azından benim deneyimimde böyleydi. Camın üzerine mikro toz partikülleri girdiğinde mouse ve pad arasında sanki kum taneciği var mışcasına sorun yaratıyor. Sürekli elinizde silikon bazlı camsil ve mikrofiber bez ile dolaşmak zorundasınız. Round aralarında dahi toz sildiğimi bilirimBütçenize göre güzel bir kumaş mousepad önerebilirim.
Bir de oyun sırasında öyle bir anda 20 cm hareket ettirmiyorum mouse'yi, öyle bir oynama şeklim var yani. El kadar bir alanda hareket ediyor diyebilirim.Kumaş mousepadlerin tabi ki bir ömrü var fakat inanın cam mousepadlere göre çok daha kullanışlılar. En azından benim deneyimimde böyleydi. Camın üzerine mikro toz partikülleri girdiğinde mouse ve pad arasında sanki kum taneciği var mışcasına sorun yaratıyor. Sürekli elinizde silikon bazlı camsil ve mikrofiber bez ile dolaşmak zorundasınız. Round aralarında dahi toz sildiğimi bilirimBütçenize göre güzel bir kumaş mousepad önerebilirim.
Son düzenleme:
100K bir sistemde o sensörü ve mcusu çok geri kalmış mouselar sizi asla tatmin etmeyecektir. Oynadığınız oyunlar özellikle rekabetçi fps oyunları ise güzel bir mouse ve pad kombosu yapmanız sizi çok daha fazla öne taşır.
Oyun tarzı olarak bilekten oynuyorsunuz o halde. Bütçe, el ölçüleriniz, oynadığınız oyunlar gibi bir çok etken var. Bunları belirtirseniz en iyi ekipmanları almanızda yardımcı olabilirim.
Oyun tarzı olarak bilekten oynuyorsunuz o halde. Bütçe, el ölçüleriniz, oynadığınız oyunlar gibi bir çok etken var. Bunları belirtirseniz en iyi ekipmanları almanızda yardımcı olabilirim.
18 cm'e 11 cm diyebilirim böyle mi ölçülüyor bilmem ama100K bir sistemde o sensörü ve mcusu çok geri kalmış mouselar sizi asla tatmin etmeyecektir. Oynadığınız oyunlar özellikle rekabetçi fps oyunları ise güzel bir mouse ve pad kombosu yapmanız sizi çok daha fazla öne taşır.
Claw grip yani pençe gibi tutuyorsanız şu sıralar yeni çıkmış Ninjutso Sora v2 büyük nimet olacaktır.
Fingertip veya karma bir tutuşunuz varsa eğer Deathadder v3 Hyperspeed veya ikinci seçenek olarak Xlite v3 ES modelini önerebilirim. Şu an bu iki model de Amazon üzerinde iyi bir indirimde.
Mousepad olarak ise Wraith Spirit of Aim Hibrit veya Speed tamamen size kalmış.
Fingertip veya karma bir tutuşunuz varsa eğer Deathadder v3 Hyperspeed veya ikinci seçenek olarak Xlite v3 ES modelini önerebilirim. Şu an bu iki model de Amazon üzerinde iyi bir indirimde.
o zaman ninjutso alayım. Yeni çıkacak olan dongle'si çok pahalı olmaz umarım. Pad'de hangisini seçsem bilmiyorum. Mouse'u bir anda 20-25 cm hızlıca hareket ettirmediğim için speed benlik olmaz sanırım hybrid seçmeliyim. Mousepad beklediğimden pahalı bu aradaClaw grip yani pençe gibi tutuyorsanız şu sıralar yeni çıkmış Ninjutso Sora v2 büyük nimet olacaktır.
hocam ATK Blazing Sky F1 Wireless mouse ile ilgili görüşünüzü merak ettim. Bu Ninjitsu Sora V2'den daha uygun fiyatlı ve Wraith'ten bu ara alımlarda 8k dongle'si yanında geliyormuş daClaw grip yani pençe gibi tutuyorsanız şu sıralar yeni çıkmış Ninjutso Sora v2 büyük nimet olacaktır.
Son düzenleme:
Sky F1 serisi ürünlerden herhangi bir tanesini denemedim. O sebeple yorum yapmam doğru olmayabilir. Fakat önceki ürünler ve Reddit üzerinde yapılan inceleme ve tartışmalarda bana hep giriş - orta seviye arası bir marka izlenimi veriyor. Keza kaldı ki plastik kalitesi, switchler vs tam olarak premium bir ürün hissiyatı vermedi. Bana göre her şey sensör ve mcuyu alıp takmak değil. Çok büyük bir atılım yapmadıkları sürece bende Çinli F/P marka izlenimleri devam edecek.hocam ATK Blazing Sky F1 Wireless mouse ile ilgili görüşünüzü merak ettim. Bu Ninjitsu Sora V2'den daha uygun fiyatlı ve Wraith'ten bu ara alımlarda 8k dongle'si yanında geliyormuş da
Ninjutso rüştünü ispatlamış bir marka. Kaldı ki ilk ürünlerde firma yetkililerinden Bill, kullanıcılar ile birebir iletişime geçmiş, veriler toplamıştı. Skatezlerde dahi en ufacık sorunda ürünü iade istemeyip, yenilerini göndermişti. Hala da kendisi çok çok ilgili. Söylediğim gibi marka olmak demek onu bunu tak oldu bitti değil. Bugün yine oyum Ninjutso Sora v2 den yana.