Detaylar
Kim cevapladı?Ben aktif olarak Flutter kullanıyorum ve gayet tavsiye ederim. Arkasında Google gibi büyük bir şirket var. React Native de bir seçenek olabilir ama bence Flutter şu an daha önde. Aktif olarak çalıştığım yer de Flutter kullanıyor, yani kurumsal tarafta da oldukça aktif.
iOS uygulama geliştirmek istiyorsanız Mac şart hocam maalesef merak ettiğiniz detay varsa sormaktan çekinmeyin.
iOS uygulama geliştirmek istiyorsanız Mac şart hocam maalesef merak ettiğiniz detay varsa sormaktan çekinmeyin.
Son düzenleme:
iOS bir cihaz için 16 GB RAM modeller yeterli oluyor mu peki?
Hocam Mac için 24 GB RAM alın minimum ben M4 24 GB modelini kullanıyorum tam yetiyor bütçe varsa 32'de olabilir.
shiedae3
Başarılı
@kompetankedi, ben Flutter'ı öğrendikten sonra iki platformda da çalışabilecek bir uygulama geliştirebilirim değil mi? Ayrıca bir dile gerek duyuabiliyor mu? Windows uyumluluğu için C# öğrenmem gerekiyor sanırım.
@kompetankedi, ben Flutter'ı öğrendikten sonra iki platformda da çalışabilecek bir uygulama geliştirebilirim değil mi? Ayrıca bir dile gerek duyuabiliyor mu? Windows uyumluluğu için C# öğrenmem gerekiyor sanırım.
Ayrı bir dile gerek yok, eğer kullandığın harici kütüphaneler destekliyorsa tek yazdığın kod iOS, Android, Mac, Linux, Windows'ta çalışıyor.
shiedae3
Başarılı
@kompetankedi, Mac olarak Mac mini M4 daha iyi olmaz mı? Hem aktif fanı var ve Air modeline göre daha uygun.
@kompetankedi, Mac olarak Mac mini M4 daha iyi olmaz mı? Hem aktif fanı var ve Air modeline göre daha uygun.
Mantıklı olur benim taşımam gerektiği için MacBook aldım.
shiedae3
Başarılı
Mantıklı olur benim taşımam gerektiği için MacBook aldım.
Ama 16 GB alacağım 24 GB 62bin TL...
16 GB sınır hocam yetmiyor arkada web tarayıcısı kullanacaksınız her halde.
Şu an Firefox ve iOS emülatorü açık sonuç böyle ayrıca depolama kesinlikle 256 GB almayın.