Casper Excalibur G900 işlemci arızası sonrası ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fidelcastro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 294
  • Etiketler Etiketler
    bozuk

fidelcastro

Çalışkan
Öncelikle merhaba, @RecepBaltaş hocama sormak istiyorum, sizlerin de fikirlerini almak isterim. Hocam, umarım iyisinizdir. Sizin "İki Kez Anakartı Yanan Lenovo Laptop" videosunu izlerken size danışmak aklıma geldi. Süreci anlatayım:

Bundan 2 sene önce Casper Excalibur G900, RTX 2060, 16 GB RAM, i7 10750H işlemcili bir laptopum vardı. 2 sene sorunsuz kullandım. Ancak 3. senesinde, garanti bittikten sonra, tıpkı arkadaşınızdaki gibi ani şekilde kapandı ve açılmadı, şarj da almadı. Casper'a gönderdim, bana "macunsuz kullanıldı, anakart değişimi yapılacak" dediler ve fiyat 39.500 TL olduğunu söylediler. Şaşırdım kaldım, dalga geçer gibi "yeni bir laptop alırsanız 2.000 TL düşeriz" takas usulü dediler, gerçekten rezaletti.

Bunun üzerine Ankara'da bir servise götürdüm, işlemcinin gittiğini söylediler. Pin düzeltimi yaptılar fakat laptop düzelmedi. İşlemci siparişi vereceklerini söylediler ancak tam o sırada gümrük vergisi uygulaması çıktı (Temu'dan sonra gelen) ve bunu da fiyatlarına yansıtamadılar. Şu an yaklaşık 8 aydır laptop işlevsiz yatıyor.

İşlemciyi Türkiye'de satan bir satıcı buldum, aradığımda değiştirebileceklerini ve fiyatın 10.000 TL olduğunu söylediler. Ancak işlemci değiştirmek ne kadar sağlıklı olur bilemedim ve o arada yeni bir laptop almıştım. Şimdi o laptop için ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?

Eskiden Samsung telefon, şarj kablosu, adaptörü, kulaklığı vs her şeyi koyarmış, benim ilk zamanlarımda hala adaptör vardı. Şu an sadece telefon, kablo ve bir iğne kaldı. Yakında e SIM e geçecekler o iğne de kalkacak. Kablosuz şarj satmak için kablo da kalkacak. Oh ne güzel hayat. Markalar orijinal ürün koymalı ya. Sonra biz sağdan soldan çakma ürünler alıyoruz, ya da kazıklanıyoruz. Halbuki millet olarak biz zama alışkınız zaten. 1000 TL fazla para al bizden orijinal adaptör de koy. Laptop üreticileri iyi bir panel koyun, iyi bir soğutma yapın, yetecek kadar adaptör koyun, işlemciden kısmayın. İşlemci değiştirilemiyor. Biz bunları almak için hayatımızı satıyoruz. Siz ise bize kötü ürünler satıyorsunuz. Yani bu hayatın adaletsizliği içinde boğuluyoruz.

Hani bir filmde ömründen harcıyordun ya. Aynısı abi. Sadece orada ömür takası oluyor burada sen günde 8 saat ömrünü bir adam için veya devlet için harcıyorsun. Sonucunda eline kalan para. Çok az. Özel sektörden bahsetmek dahi istemiyorum.
Dediklerinize katılıyorum gerçekler bunlar. Herkes gözünü açmış 170W adaptör bunun en somut örneği. E sim hiç aklıma gelmedi onu da siz söylediniz tebrik ediyorum öyle bir muhabbet vardı aklımdan çıkmış. Bence de orijinal ürün koymalılar fakat 170W koyacaksa da koymasın zira Samsung'ta koyuyordu ama şimdi laptoplarda bile hızlı şarj konuşuyoruz o dönemlerde verilen adaptörler eski teknoloji olarak kaldı aynısını verseler günümüz telefonları için yetersiz kalacak 5 6 saatte tam şarj yapacağız. Yani bir taraftan iyi oldu ama milet laptoplarda hızlı şarj konuşurken ve Lenovo ofis laptoplarında çok fazla tecrübeliyken bu tarz durumlarda 170W adaptör koyması ikiyüzlülük diyorum. Bırakın hızlı şarjı o adaptörle laptop oyunda şarj eksiltir hocam.

Dediklerinize katılıyorum gerçekler bunlar. Herkes gözünü açmış 170W adaptör bunun en somut örneği. E SIM hiç aklıma gelmedi onu da siz söylediniz tebrik ediyorum öyle bir muhabbet vardı aklımdan çıkmış. Bence de orijinal ürün koymalılar fakat 170W koyacaksa da koymasın zira Samsung'ta koyuyordu ama şimdi laptoplarda bile hızlı şarj konuşuyoruz o dönemlerde verilen adaptörler eski teknoloji olarak kaldı aynısını verseler günümüz telefonları için yetersiz kalacak 5 6 saatte tam şarj yapacağız. Yani bir taraftan iyi oldu ama milet laptoplarda hızlı şarj konuşurken ve Lenovo ofis laptoplarında çok fazla tecrübeliyken bu tarz durumlarda 170W adaptör koyması ikiyüzlülük diyorum. Bırakın hızlı şarjı o adaptörle laptop oyunda şarj eksiltir hocam.

Hocam 45 watt adaptör koysunlar eskilerden koymalarına gerek yok. Kendileri üretecekler ve kutuda gelecek. Hani şöyle düşünün ben bir televizyon aldım ama kablosu yok, ben bir şarjlı matkap aldım şarj kablosu yok. Yani sen bunu madem satacaksın kullanıcıya tam tesisat sat. Kulaklık hadi cihazın kendi hoparlörü var ve artık çok pahalı ve kablosuz cihazlar var diye koymasınlar ama bir cihazın şarj adaptörü olmaz mı hangi aklı selim insan bunu kaldıralım dedi çok merak ediyorum. Hani ekşide konu başlığı var şirketlerdeki şey gibi olmuş diyen adam eksikliği diye. Hah o bu telefon üreticilerinde eksik galiba.

Hocam 45 watt adaptör koysunlar eskilerden koymalarına gerek yok. Kendileri üretecekler ve kutuda gelecek. Hani şöyle düşünün ben bir televizyon aldım ama kablosu yok, ben bir şarjlı matkap aldım şarj kablosu yok. Yani sen bunu madem satacaksın kullanıcıya tam tesisat sat. Kulaklık hadi cihazın kendi hoparlörü var ve artık çok pahalı ve kablosuz cihazlar var diye koymasınlar ama bir cihazın şarj adaptörü olmaz mı hangi aklı selim insan bunu kaldıralım dedi çok merak ediyorum. Hani ekşide konu başlığı var şirketlerdeki şey gibi olmuş diyen adam eksikliği diye. Hah o bu telefon üreticilerinde eksik galiba.
En son Samsung Galaxy A70 cihazımın yanına hızlı şarj geldi siyah bir adaptör. İnanırmısınız fiyatı orijinalinin bana gereksiz pahalı geldi Samsung bunu istese koyar ama fiyata da +2.5K gelir. Böylece biraz piyasayı yumuşatıyorlar ama bu telefon, Gaming laptop dediğin cihazlar her bütçeye hitap eden cihazlar değildir olmamalıdır da. Lenovo MSI ne zaman giriş seviyesinde saçma adımlar attı işin tadı kaçtı laptop tarafında şimdi G900 diyoruz işlemci yaktı diyoruz. İşlemci yakmış Lenovo komple anakart yakıyor şimdi. Hadi onu geçtim şarj eksilten adaptör yanında hediye yersen...

Aynen öyle, parası olupta G900 alana ne demeli peki ? :yorumyok:
Şimdi sizin cihazınızda güzel tahminim toshiba kasa bir ürün bence. Büyük bir şansızlık yaşamışsınız. Bende de fan soğutması vardı altına koymaya, Asus laptopumda kullandım bahsettiğim G710M olan. Açıkçası sizin Casper'dan daha kaliteli bir ürün ama karşılaştırma yapmak doğru olur mu bilmiyorum sizin Casper daha yaşlı sanırım. Kendi laptopumu vurgulama sebebim bende onu soğutucu ile kullandım inanın soğutucunun dizimi koruması hariç hiçbir faydası olmadı cihazımda ısı olarak. Yani soğutuculara güvenmeyin çünkü diyorum ya ben Windows yüklerken masaüstü Casper cihazımı yakmış bir kişiyim. :terssurat:

Ama benim masaüstünün işlemcisi yandı siz ekran kartı yakmışsınız, ekran kartı yanması o dönemlerde Casper'da kronik sorundu diyebiliyorum. Teknikerler o dönemlerde servise götürürseniz Casper'larda ekran kartı fazla lüks diye çıkarıyorlardı diye hatırlıyorum ama ne tesadüf ki akrabamda yanmadı o ekran kartı sizin sorun yaşadığınız modele benziyordu o da. :düşündürücü:
Bilgisayar tamircileri Casper'ın o dönem GT serisi ekran kartlı laptoplarındaki özellikle de paylaştığın Nirvana serisindeki cihazın ekran kartlarını alıyorlardı cihaz yanmasın diye yanlış hatırlamıyorsam. Alan tamircilere de çok kızan vardı haklılarda lakin sizin cihazınızı görünce alanlarda haklıymış demek ki. Oysa Nvidia GT serisi inanılmaz zayıf, limitli, ofis işleri için tasarlanmış zor ısınan bir ekran kartıydı. Dediğim gibi G710M GT630M'den güçlü ama fansız yanmadı oyunda.

Çok garip dönemler lakin o cihazdan ekran kartını çıkar 10 yıl sorunsuz gider. Casper'ın hatası ekran kartını ya düzgün yere koymadı kasada ya da soğutmasını güzel yapamadı. Lakin Casper'ı o modelden dolayı önermem demek büyük saçmalık o kasalar hepsi Toshiba'ya ait. Bir tek soğutma veyahut anakart Casper'a aitse aittir. Lakin tamamen Toshiba kasaymış gibi bir hali var bu yüzden anakart ve soğutma bile Casper'a ait olmayabilir. Casper hazır parçaları montajlıyor sadece, o dönem Toshiba kasa Nirvana serisini muhtemelen montajlarken soğutmasının yetmeyeceği parçalar kullanmış olabilirler, aynısını G870'te de yaptılar. G870'İn termal sistemine ait laptoplar 80 70W gpu ile geliyor ama 105W G870. :hehehe:
Bu yüzden Casper üzümlü kekimdir, ilk deneyimim diyebilirim. Elbette global markalar daha güzel ama ben Casper'dan razıyım.
"Parası alıpta g900 alana ne demeli" cümlenize çok takıldım şartlar ona elveriyordu ve aldım gayette memnundum casper ın teknik servisi kötü olsa bile o zamanın en iyi sistemiydi.İnsanları kınamadan önce bir kez daha düşünün rica ediyorum.

"Parası alıpta g900 alana ne demeli" cümlenize çok takıldım şartlar ona elveriyordu ve aldım gayette memnundum casper ın teknik servisi kötü olsa bile o zamanın en iyi sistemiydi.İnsanları kınamadan önce bir kez daha düşünün rica ediyorum.
Takılmanız için yazmıştım zira konu sahibi olarak sizi yanıt vermeye çekmem gerekiyor.
konunun %70 kadarıyla Casper nirvana kullanan arkadaşı muhatap alarak geçirdik. Keyifli de sohbet ettik, eski günleri hatırladık eyvallahta ben konu sahibi olsam rahatsız olurdum bu durumdan herhalde. Orada amacım sizinle dalga geçmek değil bir kere öyle bir şeyi yapacak kişi ben olamam Casper kullanıcısı olarak. Beni buraya etiketleyen kişi aracılığıyla gelmek zorunda hissettim kendimi kusura bakmayın zira ben yine sizin konunuza gelip böyle fazlaca yorumlar yaptım diye hatırlıyorum önceden açmıştınız gibi. Orada kınama vs. de yok Casper kullananı küçük görüyorlar algısından çıkmalısınız. :thumbsup:

Konu sahibi olarak sizin ne zaman müdahale edeceğinizi hep bekledim. Ama pekte bir cevap vermediniz. G900 benim merak ettiğim cihazlardan biridir dediğim gibi çevremde o parayı benzeri bir cihaza yatıran yok. Size bilgi verecek konumda da değilim öyle olunca sohbet tarzı oldu.

Son düzenleme:
Takılmanız için yazmıştım zira konu sahibi olarak sizi yanıt vermeye çekmem gerekiyor.
konunun %70 kadarıyla Casper Nirvana kullanan arkadaşı muhatap alarak geçirdik. Keyifli de sohbet ettik, eski günleri hatırladık eyvallahta ben konu sahibi olsam rahatsız olurdum bu durumdan herhalde. Orada amacım sizinle dalga geçmek değil bir kere öyle bir şeyi yapacak kişi ben olamam Casper kullanıcısı olarak. Beni buraya etiketleyen kişi aracılığıyla gelmek zorunda hissettim kendimi kusura bakmayın zira ben yine sizin konunuza gelip böyle fazlaca yorumlar yaptım diye hatırlıyorum önceden açmıştınız gibi. Orada kınama vs. de yok Casper kullananı küçük görüyorlar algısından çıkmalısınız. :thumbsup:

Konu sahibi olarak sizin ne zaman müdahale edeceğinizi hep bekledim. Ama pek de bir cevap vermediniz. G900 benim merak ettiğim cihazlardan biridir dediğim gibi çevremde o parayı benzeri bir cihaza yatıran yok. Size bilgi verecek konumda da değilim öyle olunca sohbet tarzı oldu.

Öncelikle evet o konuları gördüm ve cevap verme isteğim ve umudum kalmadı açıkçası. Ve sizin de o fiyata derken ki dediğinize katılmıyorum çünkü aldığım dönemde 12.000 TL'ye almıştım ve o piyasada o fiyata alınabilecek en iyi özellikler o laptopta vardı 240 Hz 32 GB RAM 1 TB SSD 500 GB HDD ve RTX 2060 bu özellikte başka bir gaming laptop almak istediğimde en az 6-7 bin TL fark vardı. Ve bu özelliklker gerçekten o zamana göre müthiş özelliklerdi.

Öncelikle evet o konuları gördüm ve cevap verme isteğim ve umudum kalmadı açıkçası. Ve sizin de o fiyata derken ki dediğinize katılmıyorum çünkü aldığım dönemde 12.000 TL'ye almıştım ve o piyasada o fiyata alınabilecek en iyi özellikler o laptopta vardı 240 Hz 32 GB RAM 1 TB SSD 500 GB HDD ve RTX 2060 bu özellikte başka bir gaming laptop almak istediğimde en az 6-7 bin TL fark vardı. Ve bu özelliklker gerçekten o zamana göre müthiş özelliklerdi.

Ve bütün diğer markalar o ara GTX 1650TI veya GTX 1650 koyup 8-9 bin TL'ye satıp 8 GB RAM'le sunuyorlardı.

Ve bütün diğer markalar o ara GTX 1650TI veya GTX 1650 koyup 8-9 bin TL'ye satıp 8 GB RAM'le sunuyorlardı.
G900 aldığınızda forumlara da sordunuz mu peki ? Ben en azından G870 almadan önce biraz bakmıştım. Bence büyük risk, o para az bir para değil yılına göre. Casper uygun fiyata iyi donanım veriyor ama her modeli çok bağımsız birbirinden mesela HP'de uygun fiyata iyi özelliklere cihaz satiyordu ama hall sensör sorunu çıktı. Haliyle teknoloji şans işi, şimdi sizin cihazınız işlemci yakmasaydi siz sevecektiniz diye düşünüyorum. Ben daha önce ne G900 kullanan gördüm ne duydum ne de cihazı gördüm incelemesinu bile izlemedim. Şu an mesaj yazma nedenim bana benzer bir hikaye ile Casper almış olmanız.

Ancak işlemci değiştirmek ne kadar sağlıklı olur bilemedim ve o arada yeni bir laptop almıştım. Şimdi o laptop için ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Laptopunuzun modeli nedir ?

Son düzenleme:
G900 aldığınızda forumlara da sordunuz mu peki? Ben en azından G870 almadan önce biraz bakmıştım. Bence büyük risk, o para az bir para değil yılına göre. Casper uygun fiyata iyi donanım veriyor ama her modeli çok bağımsız birbirinden mesela HP'de uygun fiyata iyi özelliklere cihaz satiyordu ama hall sensör sorunu çıktı. Haliyle teknoloji şans işi, şimdi sizin cihazınız işlemci yakmasaydi siz sevecektiniz diye düşünüyorum. Ben daha önce ne G900 kullanan gördüm ne duydum ne de cihazı gördüm incelemesinu bile izlemedim. Şu an mesaj yazma nedenim bana benzer bir hikaye ile Casper almış olmanız.

Laptopunuzun modeli nedir?

Lenovo LOQ'a geçtim şu an. Ve G900'ü epey araştırdım bir sürü teknoloji kanalı videosunu çekti. PC hocası, shiftdelete gibi kanallar. Ve dediğim gibi memnundum benim için tek sorunu fazla fan sesiydi o da sıcaklığı düşürdüğü ve kulaklık taktığım için önemli değildi.

G900 aldığınızda forumlara da sordunuz mu peki ? Ben en azından G870 almadan önce biraz bakmıştım. Bence büyük risk, o para az bir para değil yılına göre. Casper uygun fiyata iyi donanım veriyor ama her modeli çok bağımsız birbirinden mesela HP'de uygun fiyata iyi özelliklere cihaz satiyordu ama hall sensör sorunu çıktı. Haliyle teknoloji şans işi, şimdi sizin cihazınız işlemci yakmasaydi siz sevecektiniz diye düşünüyorum. Ben daha önce ne G900 kullanan gördüm ne duydum ne de cihazı gördüm incelemesinu bile izlemedim. Şu an mesaj yazma nedenim bana benzer bir hikaye ile Casper almış olmanız.

Laptopunuzun modeli nedir ?
Ve g 900 altında çıkan cihazlar 800 serisi gerçekten etraftakilere baktığımda rezaletti.Üniversiteden tanıştığım çocukta da g900 vardı o da gayet memnundu bilmiyorum.

Lenovo LOQ'a geçtim şu an. Ve G900'ü epey araştırdım bir sürü teknoloji kanalı videosunu çekti. PC hocası, shiftdelete gibi kanallar. Ve dediğim gibi memnundum benim için tek sorunu fazla fan sesiydi o da sıcaklığı düşürdüğü ve kulaklık taktığım için önemli değildi.

Ve g 900 altında çıkan cihazlar 800 serisi gerçekten etraftakilere baktığımda rezaletti.Üniversiteden tanıştığım çocukta da g900 vardı o da gayet memnundu bilmiyorum.
G900 serisi ile G800 serisi birbirine kasa bakımından, klavye kalitesi vs. bakımından aynı markanın ürünü olduğundan gayet benzer ama soğutma termal sistemleri anakartı vs. farklı. G900 serisi G870 serisinden eski olduğu için bu yorumu yapmanız bence saçma, en azından bana karşı saçma sizin G800 derken benim kullandığım cihaza mı atıfta bulundunuz yoksa eski versiyonlarına mı ? Anlamadım zaten ucu çok açık yorum yazmışsınız. G900 serisi eski bir seri ve bu seri çıktığında ben sizin gibi takip edemedim, muhtemelen benden büyüksünüz ve o dönemlerde alabilmişsiniz cihazı ben o zamanlar ne laptoplardan anlıyordum ne donanımlarından. Yerli markalara bulaşmayım yeter modunda bir çocuktum. Pesimist etiketlemese bu laptop serisini bilmediğim için konuşmazdım zaten G870 kullanıyorum diye G900 modeli hakkında yorum yapamam. Aslıda G911 ve 920 ile bile termal sistemi farklı olduğundan yorum yapmam doğru olmazda onlar bir nebze güncel seridir.

Hani çok fazla Casper'a maruz kalmış olabilirim ama G900 beni aşıyor diyebilirim o taraflar bana aşırı uzak.

İ5 12450HX olanıysa geçmiş olsun dikkatli kullanın her cihaz arıza verecek diye bir şey yok ama önce işlemci yaktıysanız G900 ile LOQ ile anakartı komple yakma ihtimaliniz var.

Son düzenleme:
G900 serisi ile G800 serisi birbirine kasa bakımından, klavye kalitesi vs. bakımından aynı markanın ürünü olduğundan gayet benzer ama soğutma termal sistemleri anakartı vs. farklı. G900 serisi G870 serisinden eski olduğu için bu yorumu yapmanız bence saçma, en azından bana karşı saçma sizin G800 derken benim kullandığım cihaza mı atıfta bulundunuz yoksa eski versiyonlarına mı ? Anlamadım zaten ucu çok açık yorum yazmışsınız. G900 serisi eski bir seri ve bu seri çıktığında ben sizin gibi takip edemedim, muhtemelen benden büyüksünüz ve o dönemlerde alabilmişsiniz cihazı ben o zamanlar ne laptoplardan anlıyordum ne donanımlarından. Yerli markalara bulaşmayım yeter modunda bir çocuktum. Pesimist etiketlemese bu laptop serisini bilmediğim için konuşmazdım zaten G870 kullanıyorum diye G900 modeli hakkında yorum yapamam. Aslıda G911 ve 920 ile bile termal sistemi farklı olduğundan yorum yapmam doğru olmazda onlar bir nebze güncel seridir.

Hani çok fazla Casper'a maruz kalmış olabilirim ama G900 beni aşıyor diyebilirim o taraflar bana aşırı uzak.

İ5 12450HX olanıysa geçmiş olsun dikkatli kullanın her cihaz arıza verecek diye bir şey yok ama önce işlemci yaktıysanız G900 ile LOQ ile anakartı komple yakma ihtimaliniz var.
Hocam bu tatlı sohbet için teşekkürler g870den bahsediyordum evet etrafımdaki herkes o modelde problem yaşadığı için 800 modelinde onu ele almıştım.Her neyse laptop karşılaştırmasını bi kenara bırakalım zaten bu firmanın teknik desteği rezalet olduğu için özellikleriyle savunmanın mantığı olmadığını şimdi öne süreyim sizin için de öyle biliyorsunuzdur zaten.Teşekkür ederim i512450hx değil ryzen 7 7435 Hs 4070 ekran kartlı modele geçtim.Isı değerleri gayet normal aldığımda garantisi 1 sene görünüyordu lenovo teknik desteğe de ilettim 1 saat içerisinde düzeltildi çok memnunum anlıyacağınız.Hatta g900 ün yayla gibi açık fan çıkışlarından sonra lenovonunki çok dar geldi fakat sıcaklıkları ondan daha iyi.

Geri
Yukarı Alt