PesbhirKhan

Çalışkan
Merhabalar 2 yıllık CNC Programlama ve Operatörlüğü bölümünü tercih etmeyi düşünüyorum ama sektör hakkında çok bilgi sahibi değilim. Sektörün ve mesleğin içinde olan varsa, iş olanakları nasıl? Maaş oranları nasıl oluyor büyükşehirlerde? Yakınlarımın demesiyle işsiz kalacağım bir meslek değil ama geleceği nasıl olur düşünceleriniz neler? Bir de okumak için mecbur şehir dışına çıkmam gerekiyor, sizce kendi şehrimde kalıp Makine bölümünü okumak mı daha mantıklı olur yoksa şehir dışında CNC okumak mı? Yurt dışı düşünüyorum Almanya vb. sanayisi gelişmiş ülkelerde, yurt dışı imkânı nasıl?

İyi bir CNC operatörü alanında ki her yerde iş bulur, maaşları dolgundur ama sektörde bir yere gelmesi uzun sürer ve zahmetlidir. İş imkanı çoktur ama kendini iyi geliştirmen gereken bir daldır.

Merhaba 2 yıllık CNC programlama ve operatörlüğü bölümünü tercih etmeyi düşünüyorum ama sektör hakkında çok bilgi sahibi değilim. Sektörün ve mesleğin içinde olan varsa, iş olanakları nasıl? Maaş oranları nasıl oluyor büyükşehirlerde? Yakınlarımın demesiyle işsiz kalacağım bir meslek değil ama geleceği nasıl olur düşünceleriniz neler? Bir de okumak için mecbur şehir dışına çıkmam gerekiyor, sizce kendi şehrimde kalıp makine bölümünü okumak mı daha mantıklı olur yoksa şehir dışında CNC okumak mı? Yurt dışı düşünüyorum Almanya vb. sanayisi gelişmiş ülkelerde, yurt dışı imkânı nasıl?

CNC operatörüyüm belgem var meslek Lisesi'nden şu an 2 yıllık okuyorum gayet güzel bir meslek pişman olmayacağını belirteyim 2 yıllık okursan iş olanağın var ama 4 yıllık okursan olmaz sadece bunu söyleyeceğim.

CNC operatörüyüm belgem var meslek Lisesi'nden şu an 2 yıllık okuyorum gayet güzel bir meslek pişman olmayacağını belirteyim 2 yıllık okursan iş olanağın var ama 4 yıllık okursan olmaz sadece bunu söyleyeceğim.
Hocam yurt dışı imkanlarını araştırmış mıydınız? Almanya işçi vizesi muhabbetleri falan var sanırım. Üniversitede dil öğrenip başvurmayı düşünüyorum sonradan.

Hocam yurt dışı imkanlarını araştırmış mıydınız? Almanya işçi vizesi muhabbetleri falan var sanırım. Üniversitede dil öğrenip başvurmayı düşünüyorum sonradan.

CNC, iş makinesı, bu meslekler yurt dışında peynir ekmek gibi gidiyor.

Özellikle dubai, Suudi Arabistan, Singapur gibi ülkelerde iş makinesi operatörleri çok çok iyi kazanıyor.

CNC operatörlüğü eğer kendi yerini açabilecek yerin yoksa patronunu zengin etme mesleğidir. Ameleliğin ta kendisidir. 1.5 sene bu illet mesleği yaptım keşke de CNC yerine endüstriyel kalıp öğrenseydim. Yoğun çalışma saatleri, düşük ücretler bir de seri imalatta çalışırsan vay haline... CNC operatörü kod yazarsa kazanır ve birçok yer cam ile çalışıyor kısaca yüksek maaş hayal. Görebiliceğin en yüksek maaş 45 tir o da kaç senelik tecrübe ile. Ben de pişmanım çevremde bu mesleği yapanlarda pişman. Sana tavsiyem üniversitesini okuma git bir atölyeye endüstriyel kalıp çırağı ol 2 3 seneye gelir bana teşekkür dersin. Şu an radyoloji teknikerliği okuyorum eğer atanamazsam bende atölyeye girip endüstriyel kalıpçı çırağı olacağım. Mesleği güzelleyenlere kolay kolay güvenme bu işi 1.5 2 sene yapsınlar öyle laflarına inan ben pişmanım.

Yurt dışı da kimse kusura bakmasın çifte vatandaşlığın yoksa hem çıkması zor hem Türkiye'de hem yurt dışında ırgat olur çıkarsın.

Bu tarz bölümlerin üniversitesi zaman kaybı kankam eğer gerçekten yapmak istiyorsan bu mesleği gir atölyeye iş öğren. Arkadaşım mezun oldu çalıştığım atölyeye geldi. Bir anahtar bile sıkamıyordu ki diploma işe alınmanı sağlamıyor. Makine diplomasına güvenip çıktı kapı kapı iş aradı tanıdık bulamasaydı giremezdi tecrübesiz şekilde bir atölyeye sana tavsiyem endüstriyel kalıp ustası olman maaşında bile pazarlık yapar krallar gibi muamele görür üniversite okumasan bile mesleki yeterlilik belgenle CNC'ye göre kat kat kolay göğsünü gere gere yurt dışına çıkarsın ve yurt dışında da mükemmel maaşlara çalışırsın. Sana da burada tavsiyem bu yola girince CNC'ye kayma aynı ortamda olduğun için kayma ihtimalin var yapma arkadaşım yaptı bin pişman. CNC de iş bulursun tamam ama ırgat olursun. Endüstriyel kalıp da hem iş bulur hem de kral olursun.

Son düzenleme:
Babam senelerin CNC taslama ustasi. Iyi bir CNC operatoru olursan evet diger cogu meslege gore dolgun bir maasin olacaktir fakat meslek asla kendi atolyeni acmadigin surece cekilecek bir meslek degil, cunku o kadar emege karsilik kendi isini yapmak hic kolay degil. Patronunu zengin eden bir isci olarak calisirsin hayatin boyunca.

Atolyeni acmak icin de oradan buradan ikinci el makinelere 100 bin Euro gibi paralar odemen gerekecek. Maske takmana ragmen soludugun metal tozlari olsun, kulaklik takmana ragmen kulaklarinin hassasiyetini kaybetmesi olsun; patronunu zengin etmek icin cekilecek bir meslek degil.

Iki yillik okumakta kararliyim diyorsan ve metal kisminda olmak istiyorum diyorsan makine oku ve istedigin zaman DGS ile makine muhendisligine gecebil. Canin sikildiginda isin masabasi tarafina da gecebilirsin boylece.

Babam senelerin CNC taslama ustasi. Iyi bir CNC operatoru olursan evet diger cogu meslege gore dolgun bir maasin olacaktir fakat meslek asla kendi atolyeni acmadigin surece cekilecek bir meslek degil, cunku o kadar emege karsilik kendi isini yapmak hiç kolay degil. Patronunu zengin eden bir isci olarak calisirsin hayatin boyunca.

Atolyeni acmak icin de oradan buradan ikinci el makinelere 100 bin euro gibi paralar odemen gerekecek. Maske takmana ragmen soludugun metal tozlari olsun, kulaklık takmana ragmen kulaklarinin hassasiyetini kaybetmesi olsun; patronunu zengin etmek icin cekilecek bir meslek degil.

Iki yillik okumakta kararliyim diyorsan ve metal kisminda olmak istiyorum diyorsan makine oku ve istedigin zaman DGS ile makine muhendisligine gecebil. Canin sikildiginda isin masabasi tarafina da gecebilirsin boylece.

Sadece makinelere bu para bir de. Bunun yanında bir dünya dükkan masrafı ve takım masrafın oluyor.

CNC operatörlüğü eğer kendi yerini açabilecek yerin yoksa patronunu zengin etme mesleğidir. Ameleliğin ta kendisidir. 1.5 sene bu illet mesleği yaptım keşke de CNC yerine endüstriyel kalıp öğrenseydim. Yoğun çalışma saatleri, düşük ücretler bir de seri imalatta çalışırsan vay haline... CNC operatörü kod yazarsa kazanır ve birçok yer cam ile çalışıyor kısaca yüksek maaş hayal. Görebiliceğin en yüksek maaş 45 tir o da kaç senelik tecrübe ile. Ben de pişmanım çevremde bu mesleği yapanlarda pişman. Sana tavsiyem üniversitesini okuma git bir atölyeye endüstriyel kalıp çırağı ol 2 3 seneye gelir bana teşekkür dersin. Şu an radyoloji teknikerliği okuyorum eğer atanamazsam bende atölyeye girip endüstriyel kalıpçı çırağı olacağım. Mesleği güzelleyenlere kolay kolay güvenme bu işi 1.5 2 sene yapsınlar öyle laflarına inan ben pişmanım.

Yurt dışı da kimse kusura bakmasın çifte vatandaşlığın yoksa hem çıkması zor hem Türkiye'de hem yurt dışında ırgat olur çıkarsın.

Bu tarz bölümlerin üniversitesi zaman kaybı kankam eğer gerçekten yapmak istiyorsan bu mesleği gir atölyeye iş öğren. Arkadaşım mezun oldu çalıştığım atölyeye geldi. Bir anahtar bile sıkamıyordu ki diploma işe alınmanı sağlamıyor. Makine diplomasına güvenip çıktı kapı kapı iş aradı tanıdık bulamasaydı giremezdi tecrübesiz şekilde bir atölyeye sana tavsiyem endüstriyel kalıp ustası olman maaşında bile pazarlık yapar krallar gibi muamele görür üniversite okumasan bile mesleki yeterlilik belgenle CNC'ye göre kat kat kolay göğsünü gere gere yurt dışına çıkarsın ve yurt dışında da mükemmel maaşlara çalışırsın. Sana da burada tavsiyem bu yola girince CNC'ye kayma aynı ortamda olduğun için kayma ihtimalin var yapma arkadaşım yaptı bin pişman. CNC de iş bulursun tamam ama ırgat olursun. Endüstriyel kalıp da hem iş bulur hem de kral olursun.
Hocam üniversite ortamını iki yıllık da olsa deneyimlemek istediğim için istiyorum. Endüstriyel kalıpçılık da seçeneklerim arasında olacak o zaman. Peki hocam endüstriyel kalıpçılıkta kendi işimi açabilir miyim ilerde?

Hocam üniversite ortamını iki yıllık da olsa deneyimlemek istediğim için istiyorum. Endüstriyel kalıpçılık da seçeneklerim arasında olacak o zaman. Peki hocam endüstriyel kalıpçılıkta kendi işimi açabilir miyim ileride?

Hocam bunlar bağlantılı meslekler. Kalıphane diye geçer cam operatörü programı yapar ve CNC operarörüne verir. CNC operatörü parçayı işler kalıpçıya verir. Kalıpçıda parçanın tesviyesini yapar ve kalıbı toplar. CNC operatörü de olsanız kalıpçı da olsanız atölye açarsınız ama eğer kalıpçı olursanız bu tarz bir dükkan açarsanız acayip rahatlarsınız çünkü dükkanın bel kemiği siz oluyorsunuz. CNC de direkt seri imalat dükkanı da açabilirsiniz ve iş te bulursunuz ama dayanabilmek önemli şuna getirmeye çalışıyorum dükkan açabilecekseniz iki meslekte çok güzel ama açamayacaksanız CNC patron zengin etmeye dönüyor. Üniversiteye CNC'den kurtulmak için başladım ortam pek fazla yok hatta hiç yok onun için gidip 2 senenizi kalıpçılık için vermeniz çok daha faydalı olacaktır. İllaki okuyacağım diyorsanızda makine bölümünü tavsiye ederim.