Hocam bunlar bağlantılı meslekler. Kalıphane diye geçer cam operatörü programı yapar ve CNC operarörüne verir. CNC operatörü parçayı işler kalıpçıya verir. Kalıpçıda parçanın tesviyesini yapar ve kalıbı toplar. CNC operatörü de olsanız kalıpçı da olsanız atölye açarsınız ama eğer kalıpçı olursanız bu tarz bir dükkan açarsanız acayip rahatlarsınız çünkü dükkanın bel kemiği siz oluyorsunuz. CNC de direkt seri imalat dükkanı da açabilirsiniz ve iş te bulursunuz ama dayanabilmek önemli şuna getirmeye çalışıyorum dükkan açabilecekseniz iki meslekte çok güzel ama açamayacaksanız CNC patron zengin etmeye dönüyor. Üniversiteye CNC'den kurtulmak için başladım ortam pek fazla yok hatta hiç yok onun için gidip 2 senenizi kalıpçılık için vermeniz çok daha faydalı olacaktır. İllaki okuyacağım diyorsanızda makine bölümünü tavsiye ederim.
Bilgiler için teşekkür ederim hocam. Malum sınav yaklaştı 4 yıllık bölüm istemediğim için 2 yıllıklara bakıyorum orda da herkes farklı bir şey öneriyor kafa karıştırıcı olabiliyor.