Kaan23

Uzman
Şimdi bilmeyenler için açıklayayım: Steam'de CS2'ye sağ tıklayıp özellikler deyip genel kısmında başlatma seçenekleri diye bir kısım var, buraya komut girmemiz lazım, bu komutlar oyunu hızlandırabilir, grafikleri düşürebilir falan filan.

Şu ana kadar bildiklerim:
  • -novid: Başlangıçtaki Valve introsunu kaldırır.
  • -nojoy: Oyunun joystick desteğini kaldırır RAM tüketimini azaltabilir.
  • -high: Oyun'a öncelik verir diğer programlara Windows daha az kaynak dağıtır.
  • -noipx -noaafonts: Bunların ne yaptıklarını bulamadım ama FPS artırıyormuş sanırım, vallahi oyunu çökertmedi ve bir şeye etki etmedi, demek ki kullanılır.
  • +cl_forcepreload 1: Harita texturelarının modellerini önceden yükler, ana menüdeyken donmalar veya oyunun geç açılmasına sebebiyet verebilir ama harita loading ekranlarında daha az beklersiniz ve daha az takılma olur harita yeni yüklenmişken.
Yani benim bildiklerim bu kadar, siz de ekleme yaparsanız sevinirim. Hem bilgisayarı kötü veya çok da iyi FPS değerleri almayan arkadaşlarımız için iyi olabilir.

noaafonts yazılara aliasing uygulanmasını engelliyor.
noipx ise eski bir internet protokolünü kapatıyor, zaten CS2'de etkisi olduğunu sanmıyorum %99 oranında kullanılmıyor artık.