CS2'de V-Sync açılmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan peaceswitz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 122
  • Etiketler Etiketler
    cs2

peaceswitz

Üyecik
Merhaba, CS2'de V-Sync kapalı iken 240-170 FPS arası alıyorum ancak kartın sıcaklığı 70 dereceyi buluyor. V-Sync açtığımda ise monitörüm 75 Hz olduğu için 75 FPS'e kilitliyor ve kartın sıcaklığı 50 dereceye düşüyor. Bu durumda V-Sync açmak kartı yormamak adına daha mantıklı ancak oyundaki gecikmeyi ve oynayışta bir farklılık var mı anlayamadım. Sizce açılmalı mı veya siz nasıl kullanıyorsunuz?

Merhaba, CS2'de V-Sync kapalı iken 240-170 FPS arası alıyorum ancak kartın sıcaklığı 70 dereceyi buluyor. V-Sync açtığımda ise monitörüm 75 Hz olduğu için 75 FPS'e kilitliyor ve kartın sıcaklığı 50 dereceye düşüyor. Bu durumda V-Sync açmak kartı yormamak adına daha mantıklı ancak oyundaki gecikmeyi ve oynayışta bir farklılık var mı anlayamadım. Sizce açılmalı mı veya siz nasıl kullanıyorsunuz?

V-Sync gecikmeye neden olacaktır. Aşırı bir rekabetçi değilseniz açabilirsiniz.

Ayrıca 70 derece ekran kartı için yüksek bir sıcaklık değeri değil dert etmenize gerek yok. Genel olarak bu durum sizi rahatsız ediyorsa kartınıza UV yapabilirsiniz.

V-Sync gecikmeye neden olacaktır. Aşırı bir rekabetçi değilseniz açabilirsiniz.
Bence yine açılabilir normal rank sisteminde senelerce Global kaldım, Faceitte yıllardır 10 Levelim ve hep Free-Sync açık oynamışımdır diğer türlü sanki hep kasıyor gibi duruyor. Bence rekabetçiyi etkileyecek bir gecikmeye sahip değil. Ama V-Sync aynı performansı verir mi bilmiyorum. @peaceswitz

V-Sync açmak yerine FPS'inizi driver üzerinden sabitleyin, başlatma seçeneklerine -noreflex yazabilirsiniz. Oyun içi reflex çok iyi çalışmıyor. Detaylı bir rehber isterseniz yardımcı olabilirim.

Driver üzerinden vsync ve monitör hz'nin belirli bir değer altına fps sabitlerseniz gecikme yapmaz. Frametime'ler daha stabil olacağı için çok daha akıcı oynarsınız. Ekran kartının 70 derece olması anormal değil. Ya da oyunda yoruluyor terimi de mantıksız çünkü ekran kartları zaten bunun için üretiliyor. FPS sabitlediğin zaman ekran kartının ömrü 5 yılsa bu 15-20 yıl olmayacak, 1 yıl bile olmaz.

Peki gecikme olmasa da fps sabitlenmeli mi dersen bence yapılmamalı. Reddit'te konu da görmüştüm. FPS sabitlemek oyunda hareket tutarsızlığına sebep oluyor. Bu yüzden fps sınırı koymayın. Kartın ısınmaması için undervolt yapabilirsiniz. Bir de grafik ayarlarını düşürün. 4x msaa, 16x doku süzme ve gölgelerden tümünü seçmek yetiyor. Hem fps artıyor hem de minecraft gibi gözükmüyor.

Rekabetçi FPS oyunlarında V-Sync açmamanız yararınıza olacaktır. Hele ki CS gibi oyunlarda asla açmayın. 70 derecelik ısı ekran kartınız için normal bir değerdir.

75 Hz'de 75 FPS almak ile 240 FPS almak aynı şey değil bana kalırsa, 240 FPS her türlü daha akıcı hissettirir. 70 derece de bir ekran kartı için çok yüksek bir sıcaklık sayılmaz. Bana kalırsa açmanıza gerek yok, bu şekilde kalsın.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt