Depremler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Stabil yaşam

Başarılı
Yer
Bükreş
Arkadaşlar bugün deprem oldu. Birçok yerde. Kahvaltı yaparken yakalandık. Çok kötü bir şey. Yani bende tranva gibi kalır bu yaşadığımız olay. Dışarı çıktık eve girdik. Yine deprem oldu. Son bulma imkanı var mı? Yani pek de saklanamadık. Yemek yiyorduk. Bir anda sallandı bina. İnşallah daha büyük depremler yaşamayız.

Maalesef ki daha büyük deprem yaşayacağız, bundan kaçış yok. Depreme çok yakınız, şu anda da en mantıklı ve hızlı çözüm İstanbul'dan kaçıp kendinizi kurtarmak olacaktır. Büyük deprem olmadan da yıkıcı ve hasar veren depremler maalesef son bulmayacak. Büyük deprem olduktan sonra bile yine depremler olmaya devam edecek ama en azından bu kadar büyük ve yıkıcı bir deprem ya da depremler yıllar yıllar sonra olacak.

Daha kötülerini de yaşayacağız önemli olan önlem almak kendinizi düşünüyorsanız baş ucunuza bir deprem çantası ayarlayın, en kötü ihtimali düşünmeniz lazım özellikle Türkiye'de.

Arkadaşlar bugün deprem oldu. Birçok yerde. Kahvaltı yaparken yakalandık. Çok kötü bir şey. Yani bende tranva gibi kalır bu yaşadığımız olay. Dışarı çıktık eve girdik. Yine deprem oldu. Son bulma imkanı var mı? Yani pek de saklanamadık. Yemek yiyorduk. Bir anda sallandı bina. İnşallah daha büyük depremler yaşamayız.
Deprem ülkesiyiz ve dolayısıyla depremler normal. Bize düşen iyi tedbir almak ve sağlam binalar yapmak. Düşüncelerim bunlar.

Alttan Arabistan levhası bizi Avrasya levhasına doğru itiyor. Arapların levhasından bile hayır gelmiyor. Avrasya levha sınırlarında da bir sürü deprem oluyor. Şimdi yine biraz enerji attı. Ama bu deprem olmayacağı anlamına gelmiyor. En az 7.3’lük Büyükçekmece merkezli bir deprem bekleniyor.
Bir Maraş depremine Adana’da aniden yalanladık. Hayatımda ilk defa bir depremi bu kadar net hissetmiştim. Öğlenki depremden sonra 2 ay işyerimizde kaldık. Ne kalorifer var, ne de yerden soğutma. Ufolarla klimayla 2 ay idare ettik. Eve döndükten ve tadilatları yaptıktan sonra 8 ay odamda lamba açık yattım. Şimdi yine karanlıkta yatabiliyorum ana travma olarak kaldı bende.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt