Direnç yayı ile kaç tekrar yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kubatotuzsubat111
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 57
  • Etiketler Etiketler
    kaç

kubatotuzsubat111

Çalışkan
10-12 tekrardan 1 - 1,5 dakika (el tipine göre ve kas durumuna göre) dinlenerek 3 kere yapabilirsiniz. (3x12 yani 3 set 12 tekrar da denebilir) Direnci 12 tekrar yapacaksanız 10-11'de yoracak şekilde ayarlayın ki 3.sette 7-8'i rahat görebilin. Uzun bir süre bu tekrarı kullandıktan sonra 3.sette 12 tekrarın üzerini görünce direnci arttırırsınız.

3x12 yaptım şimdi hocam ama pek zorlamadı 3.sette 25 tekrarın üstüne çıkabildim. Acaba kiloyu mu arttırmalıyım yoksa tekrar sayısını mı arttırmalıyım.

3x12 yaptım şimdi hocam ama pek zorlamadı 3.sette 25 tekrarın üstüne çıkabildim. Acaba kiloyu mu arttırmalıyım yoksa tekrar sayısını mı arttırmalıyım.
Orası amacınıza bağlı tabi. Eğer güç ve kası (tip-2) olarak düşünüyorsanız kiloyu arttırınız, tekrarı azaltınız ama ilk defa yapıyorsanız dikkatli olmak lazım. Çok tekrar düşük ağırlık ise dayanıklılık odaklı yavaş kasılan kasları (tip-1) daha çok aktif eder. 3x12 ikisini de çalıştırır esasen ama 7-8 tekrara düşecek kadar ağır, 25'e çıkacak kadar az olursa belirttiğim gibi amacınıza göre çalışırsınız.

Orası amacınıza bağlı tabi. Eğer güç ve kası (tip-2) olarak düşünüyorsanız kiloyu arttırınız, tekrarı azaltınız ama ilk defa yapıyorsanız dikkatli olmak lazım. Çok tekrar düşük ağırlık ise dayanıklılık odaklı yavaş kasılan kasları (tip-1) daha çok aktif eder. 3x12 ikisini de çalıştırır esasen ama 7-8 tekrara düşecek kadar ağır, 25'e çıkacak kadar az olursa belirttiğim gibi amacınıza göre çalışırsınız.
anladım hocam teşekkür ederim.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt