Discord konularını onaylamak yasaları çiğnemek olmuyor mu?

3. ise bir insanla konusurken yazdigini anlayabiliyor musun veya okudugunu anlayabiliyor musun denmez. Aciklamayi bariz yaparsın olur biter. Sokakta degilsin, herkes esit burada. Narsistligin lüzumu yok.
Bos verin hocam hic ugrasilmaz. Zaten bilse en basindan boyle bir konusma tarzi sergilemezdi.

Konuya donelim en iyisi. Anlayabildiniz mi yoksa kafanizda hala takilan bir takim soru isaretleri var mi? Hala merak ettiginiz bir yerler varsa elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisabilirim.

En sonda yazdığım sey bir soru.
Bana yazdığın şeyler soru soran cümleler değil. Kesin ve net ifadelerle kurulmuş cümleler.

Mutlak olarak demek istediğim cezaların ve suçların kanunlarda direkt olarak belli olması yani temelde degistirelemez olması.
Demek istediğin şey kurduğun cümlelerde yazmıyor ve anlaşılmıyor. Sadece şu an bunu ifade ediyorsun.

3. ise bir insanla konusurken yazdigini anlayabiliyor musun veya okudugunu anlayabiliyor musun denmez.
Denir. Bir tartışmada kendisi ile çelişen bir kişiye bal gibi denir. Üstelik şifahen tartışmıyoruz, yazışarak tartışıyoruz. Hani anlık sözlü tepkilerden yola çıkarak karşılıklı iddialarda bulunuyorsak olsak, birkaç dakika öncesinde söylenenleri göstermek/hatırlatmak zor olur. Ancak yazışmalar hemen yukarıda zaten.

Aciklamayi bariz yaparsın olur biter.
Yaptığım "bariz" açıklama zaten yukarıda.

Bos verin hocam hic ugrasilmaz. Zaten bilse en basindan boyle bir konusma tarzi sergilemezdi.
Muhtemelen sizlerin yaşları kadar avukatlık mesleğini icra ettim ve ediyorum. Google'a sorup karşıma çıkan ilk sonucu kopyala/yapıştır yaparak sanki kesin ve net bilgiler gibi cevap vermiyorum. Bildiğim için ve yardımcı olmak adına bilgi veriyorum. Üstelik ücret de talep etmeden yapıyorum.

Tartışma nasıl yapılır onu bile bilmiyorsunuz. Söylediğim gibi, şifahen bir tartışma da yapmıyoruz, yazışarak tartışıyoruz. Söylenen şeyler yukarıda olduğu gibi yazıyor zaten. Bilerek doğrudan o cümleleri alıntılayarak karşılık veriyorum ki söylediklerimi daha iyi anlayın diye.

Ancak tartışmalara yaklaşımlarınız muhtemelen yaşlarınız gereği "kazanma" veya "kaybetme" psikolojisi üzerine olduğu için, bir tartışmada bir şeyler öğrenmeyi hedeflemiyorsunuz. Bu yüzden "öğrenmenin" değil de "kazanmanın" hedeflendiği tartışmalar size herhangi bir şey kazandırmıyor ve karşınızdaki insanda tartışmaya devam etme motivasyonu bırakmıyorsunuz. Dediğim gibi tartışma nasıl yapılır bilmiyorsunuz, bu yüzden devam etmiyorum. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
O zaman devlet hic engellesemeymis. Sonuçta engellese de giren giriyor engellemese de. Bunun bir yaptırımı olmali diye düşünüyorum. Sırf discord'da girmek için VPN kullaniyorsunuz diye neden bana atarlaniyorsunuz onu anlamadim? Muhattabiniz ben miyim bu konuda. Acinizi ve sinirizini benden cikarmayin. @Şişman Adam,

Konuya donelim en iyisi. Anlayabildiniz mi yoksa kafanizda hala takilan bir takim soru isaretleri var mi? Hala merak ettiginiz bir yerler varsa elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisabilirim.
Hocam yazdiginiz yaziyi okudum ve anladim tesekkur ederim size.

@itgoeslike, Discord kullanmıyorum, Discord'a giriş yapmıyorum. Bundan yıllar evvel 1 arkadaşım ile uzaktan oyun oynamıştım, onun zoruyla 1 kez hesap açıp oyun oynadığımız gün 1 kez kullandım, o kadar.

Muhattabiniz ben miyim bu konuda? Acinizi ve sinirizini benden cikarmayin.
Bu tepkiyi neden verdiğini anlamıyorum. Konuda bir şeylerin suç olup olmadığını sen soruyorsun, ben de sana bu konuda cevap veriyorum. Discord konusunda sana yönelik ne gibi bir tepki verdim de bunu söylüyorsun anlamıyorum. Ondan sonra okuduklarını ve yazdıklarını anlıyor musun dediğimde tepki gösteriyorsun.

Asıl senin bu konuda, yani erişim engeli getirilmiş sitelere girişin suç olmadığı konusunda bir acın ve bir sinirin varsa bunun muhatabı Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Tepkini ve taleplerini meclise göster. Çünkü kanun koyucu Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bu konuda bir kanun çıkarılacaksa veya bir kanun değişikliği ile suç tanımı yapılacaksa bunu yapacak yer meclistir. Ben, avukatlar, hakimler veya savcılar değil.

Son düzenleme:
Bu tepkiyi neden verdiğini anlamıyorum. Konuda bir şeylerin suç olup olmadığını sen soruyorsun, ben de sana bu konuda cevap veriyorum. Discord konusunda sana yönelik ne gibi bir tepki verdim de bunu söylüyorsun anlamıyorum.
Yazdığını anlayabiliyor musun veya okudugunu anlayabiliyor musun gibi şeyler denmez. Ben belkide hasta bir bireyim, yazılanları aklen idrak edemiyor olsam veya gec idrak ediyor olsam da yine ayni seyi söyleyecek miydiniz? Ayni şey sizin avukatlik isiyle ugrasmanizla da gecerli. Sizin avukat oldugunuzu bilemezdim konuya eger "bir avukat olarak," ile baslamadiginiz surece. O yüzden bastan savma konusuyorsunuz gibi düşündüm. Çünkü genelde bu forumda cok fazla türevleri var denk gelmişsinizdir illa.

Ve sadece bu forumda neden böyle konuların onaylandigini merak etmiştim. Sonucta yasak olan bir şey. Erişim engeli yemiş yani. Ama oraya girmek suç değilmiş anlaşılan. O zaman neden erişim engeli yedi onu anlamıyorum. Giren her türlü giriyor zaten 10 tane yöntemi vardır kolay veya zor. Aslinda TCK ile bir sorunum yok da konularin onaylanmasina anlam veremedim. Suc olmadigini sizin sayenizde de öğrendim teşekkür ederim.

Yazdığını anlayabiliyor musun veya okudugunu anlayabiliyor musun gibi şeyler denmez. Ben belkide hasta bir bireyim, yazılanları aklen idrak edemiyor olsam veya gec idrak ediyor olsam da yine ayni seyi söyleyecek miydiniz?
"Yazdıklarını/okuduklarını anlayabiliyor musun?" gibi bir tepkinin verilebileceğini yukarıda söylemiştim. Bir tartışmada kendisi ile çelişen bir kişiye gayet de verilebilecek bir tepkidir. Ancak bahsettiğin gibi bir rahatsızlığın varsa, tek yapman gereken şey bu rahatsızlığı dile getirip karşı tarafı uyarmak. Elbette böyle bir şeyin varlığında karşı tarafın bu noktada hassasiyet gösterip senin kırılacağın ifadelerden kaçınır. Ancak bunu belirteceksin ki karşı tarafın bunu bilsin.

...avukat oldugunuzu bilemezdim konuya eger "bir avukat olarak," ile baslamadiginiz surece. O yüzden bastan savma konusuyorsunuz gibi düşündüm. Çünkü genelde bu forumda cok fazla türevleri var denk gelmişsinizdir illa.
Tek yapman gereken şey "Kardeşim sen nerden biliyorsun da böyle konuşuyorsun?" gibi veya buna benzer bir soru sormaktı. Her seferinde "Bir avukat olarak..." diyerek cümleye başlamayı ukalaca buluyorum, sanki "artistlik" yapıyormuşum gibi hissettiriyor bana. Dolayısıyla karşımdakilerin de böyle hissetmesini istemediğim için hassasiyet gösterip bunu olabildiğince en son söylemeyi tercih ediyor ve en başta bilgi vererek tartışmaya dahil oluyorum. Yani sandığın gibi narsist bir yaklaşım sergilemek istemediğim için böyle yapıyorum.

Ben teşekkür ederim.

Hükûmetin saçma sapan millete dayattığı yasaklar kimsenin umurunda değil, bakkal yönetemeyecek insanlar verileri mi koruyacak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt